Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj :D..aj my sme dnes mali slepačiu polievku, kapustu, knedľu a bravčové pečené 🙂
včera sme boli na obed pri babke, kakaový závin si objednali deti, ..kelová polievka, zemiaková kaša, a husacia pečienka(mala byť kuracia, len babka nemala v obchode okuliare 😉 )
ahojte, dnes bravcovy vyvar so zeleninou a struhanou cestovinou, dukatove buchticky s vanilkovym pudingom, a zajtra bude polievka - zemiak, zeleny hrach suseny, a hovadzie masko s tarhonou, jablkovy kompot
robila som aj kolac s parizskym kremom, prave sa chladi, manzel mal vcera narodky, dnes meniny, tak dufam ze si vsetci pochutia 🙂
dnes polievka zo suchého hrachu a bryndzové halušky 🙂 zajtra stroganov asi s kolienkami
@erni ja by som maslo namiesto cery nedávala, (namiesto hery, palmarínu..maslo dávam ale ceru tým nezamieňam)
U nás dnes: fazuľová polievka zo včera, segedínsky guláš s domácou knedľou a mufiny.
U nás stále "hustá" nálada, takže zase nevarím, mama varila slepačiu polievku, zemiakové knedle, červenú kapustu a pečený bôčik - manžel nech žije z "lásky" 😀 😔
Zajtra má narodeniny, mala som veľké plány a predstavu na peknú oslavu, ale nech si oslavuje s kým chce - ja oslavím bez neho 🙂
My dnes sote z kuracich stehien s hranolkami 🙂 A navecer to vyzera na kolacik,lebo ste mi narobili chute 🙂
@titkovamiriam pekna kuchna ale ta polička hore je strašne visoko ,ako tam dostaneš ? 😉
Šampiňónova polievka s mrveničkou,kuracie rezne a zemiaky a na večeru listkove trojuholníky so šunkou a syrom.
no sikulky sste ja este dopekam mm jelena aby si mal co nosit do prace...do obeda som stihla postavit kapustnicu vianocnu supeeer,predpiekla maso a uvarila zemiaky v supke potom sme isli s malou von bolo uzasne teplucko na slniecku potom rychlo nakrmit dieta dat spat a dopiect masko a dorobit cibulkovy salatik a piect dalsie maso.. 😝 kolacik sa dnes nerobi mozno zajtra daco vymyslim 🙂
Hráškovo- mrkvičková polievka, vyprážané šampiňóny, zemiaková kaša a paradajkový šalát s tatárskou a mätou, mňam 🙂
@keira ahoj, veľmi jednoducho 😉 ja robím vždy od oka, dnes som robila aj s ryžou, tak Ti napíšem množstvá: 800g mleté mäso,2 stredné cibule,2 strúčiky cesnaku, 1vajce, a 1 šálku už uvarenej ryže, soľ, korenie, drvený kmín a vegeta. zmiešať všetko spolu, vytvarovať guľky, podliať vodu a dať piecť na 180C na 20 min prikryté, potom som pridala do pekáča kyslú kapustu a nechala dalších 30 min odokryté.podávala som k tomu aj uvarené zemiaky.
ked robím rýchle večere, tak do mletého mäsa pridám hocaké korenie, napr. len gyros korenie a upečiem malé placky na panvici-podávam v žemli so zeleninu a cesnakovým dresingom.

@rastulka super podarila sa 🙂..zafarbila si nakoniec tým kakaom?