Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam Dakujem, kyslu smotanu mozem na litre, tak si spravim este dnes, dvojitu davku 😀
dnes hríbová polievka
dneska asi pečené kuracie stehná so slaninkou a zemiačikmi 😉
@womankc no presne ako ja, plná obrovská skriňa receptov: vystrihnuté, kopec zošitov popísaných, knihy, vytlačené, a aj plný PC receptov, no kalamita, ja som taký maniak na recepty, ja všade zbieram a skladujem, dokonca aj ke´d sedím u doktora a listujem v časopisoch a nejaký tam je, tak ho potajomky vytrhnem, alebo opíšem na papierik 😅 😀 a stále nemám dosť 😝 no a teším sa na ten trest 😀 😀 😀 to čo je za trubku, a teraz čo s nimi urobíš? veď nech si ich odloží do budúceho týždňa, to by ma nas.... 😠
@titkovamiriam super 😉
@sweetlemon dam vediet ako sa zadarilo a ci mal uspech 😉
baby, dnes by som sa chcela pohrabať v mojej skrini s receptami a popíšem vám to, čo som sľúbila 😉
dnešné zeleninovo-syrové fašírky, čo chladnička dala a sú Mńam, postrúhala som najemno cukinu, mrkvu, údený tvrdý syr, do toho vajíčko, korenie na fašírky, soľ, vegetu, cesnakovú pažítku, cesnak, strúhanku, sneh z bielkov a trošku prášku do pečiva, a že aké super nadýchané, k tomu varené zemiačky a zo včera domáca tatarka 😉
@danielaj mnaam 🙂
@lululka555 Ja som ju tam necitila,ale dcerka tvrdi,že ona ano 😉 Inač do mm by som take mrkvove a vločkove nedostala ak by to tam bolo velmi citit,a on to je akoby to bolo čokoladove 😀 😀 😀
@danielaj mnam to vyzera super 😉
dnes restovana kuracia pecen + tarhona
dnes spagety so sunkovo-syrovou omackou, bude aj na zajtra a v sobotu segedinsky a kuraci vyvar 🙂
My dnes kolozvarsku kapustu 🙂
@sweetlemon ja robim tak, ze podusim troska mleteho masa na cibulke a tie paradajky rozmixujem spulu s oreganom, cesnakom a solou a tuto zmes nalejem na mlete maso, este povarim a hotovo.
@dida84 tak u nás tieto padli za deň 😀 nabudúce pečiem aspoň z 2 -3 kíl 😵
@lubicagasparik pekne ďakujem, tento recept je naozaj super 🙂
Na obed som urobila Walfdorfsky salat, prave ho chrumem, je vyborny! A mam este rizoto zo vcerajska, takze vecer si kazdy vyberie, co bude chciet.
@veve39 prikladám sľúbený recept 🙂
Šľahačkové sušienky
500g polohrubá múka
250g stužený tuk(CERA, BELA)
250ml šľahačkovej smotany
Do misy nasypeme múku,pridáme nastrúhaný stužený tuk, prilejeme smotanu a vypracujeme cesto.Zakryjeme (fóliou)a necháme v chlade tak pol hodinu odležať. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát a vykrajujeme menšie tvary.Pečieme pri teplote tak 180-190stupňov , 10-12 min do svetlo žltej farby. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.
Sú jednoduché a mňam , treba vyskúšať 🙂
@zklimekova tieto šľahačkové robievam, sú naozaj výborné 😉 podobné robievam aj vínové, tie sú tiež super 😉
@sweetlemon Poprazis pretlaceny cesnak, pridas paradajky, podusis ak su cerstve + dochutis bazalkou, korenim, solou, oreganom podla chuti.
@egyptanka
@mimi21mimi kedze mlete masko mi chyba, urobim tuto bezmasitu verziu. idem na to, dakujem babule 🙂
inak robim vianocku a kvasok mi vobec nevybehol. tak som to zmiesala, sak co uz s tym a dala kysnut. som zvedava, ci mi nakysne 😒
@sweetlemon inak vianočku môžeš robiť vždy bez čakania na vykysnutie kvásku 😀 Hovorí sa tomu tzv kysnutie priamym vedením "na záraz" a držím palček aby sa Ti podarila 🙂.
@nanulik jeeej "lapacinky" vždy aj moja mamča hovorievala 😀 mňamky!!!! Palacinky od mojej mamči sú tie najlepšie 😀
@abriela, tak sľúbený Ananásovo-punčový zákusok, konečne som sa k nemu dohrabala, mala som ho založený úplne inde, ako ho mávam, preto mi to trocha trvalo
Ananásovo punčový zákusok
10 vajec, 260g kryštálového cukru do snehu, 240g kryštálového cukru, 12 PL horúcej vody, 500g polohrubej múky, 1,5 prášku do pečiva, 1 veľká plechovka ananásu
1. cesto
5 žĺtkov a 120g cukru vymiešame, pridáme 6 PLvody. Z 5 bielkov urobíme tuhý sneh, do ktorého pridáme 130g cukru. Pridáme k ušľahaným žĺtkom a primiešame 250g múky s 3/4 práškom do pečiva. Pečieme na papieri na pečenie.
2. cesto
Urobíme rovnako a necháme na plechu. Prvé upečené cesto rozdrobíme do misy, pridáme nadrobno pokrájaný ananás aj so šťavou. 1,5 dl vody uvaríme s 300g kryštálového cukru na sirup. V teplom sirupe rozpustime 1 tuk (hera, helia, palmarin, maslo), pridáme 2 PL kakaa a 200g mletých orechov. Dochutíme rumom. Spracujeme jemné tmavé cesto. Svetlé cesto na plechu potreme džemom, na to navrstvíme tmavé cesto, polejeme čokoládou a dáme stuhnúť.
@danielaj no trúbka, som jej povedala, že jej to dám do mraziaka, ale mala som jej chuť ich zajtra doniesť , nech si s nimi robí čo chce nahnevalo ma to , lebo som sa naozaj veľmi snažila a všetkého dobrého som radšej dala viac ako menej , len aby boli hostia spokojní , no som ja asi trúbka 😝

dnes robim vianocku, na vecer chcem vymysliet nejake spagety s paradajkovou omackou (vcera som v obchode dostala obrovsku chut, tak som kupila sekane paradajky v konzerve), nemate nejaky dobry jednoduchy receptik na paradajkovu omacku?