Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kedze sme vsetci chori tak fajna hovadzia polievka s rezancami a ryzovy nakyp, bude aj na zajtra 🙂
mamusky mate dobry recept - nieco nove a chutne na sote z bravcovej panenky? k tomu urobim tarhonku. dakujem.
na večeru: brokolicová polievka (rozmixovaná so zemiakmi, trochu mlieka), pečené zemiaky v trúbe s maslom, zeleninový šalát
ahojte. nevie mi niekto poradit recept na srncie mäsko? okrem gulasu. neviem co to je ale je to pekny kusok. tak neviem ci udusit ci d rury a ako okorenit aby mohla aj malá ... 🙂
zajtra: rajčinová polievka z písmenkami a struhaným syrom a bravčové soté s tarhonou 🙂 a dezert je ešte margot koláč .. a zajtra pečiem tú tortu a možno urobím zapekané palacinky ak budem vládať 😅
@zaira13 ja som prednedávnom robila srnčie stehno, piekla som ho v rúre, den vopred som ho dala do marinády z oleja, korenia na divinu, tymiánu,rozmarínu, cesnaku a nejemno posekanej cibule...na pekáči som ho prešpikovala slaninkou podliala ešte marinádou a dala som tam nové aj čierne korenie podliala vodou a upiekla...mali sme k tomu zemiakovú kašu a na tanieri poliali čučoriedkovým džemom a bola to mnamková papanička ...maso bolo fajnové a chutilo aj mojim detom 😵
@kikaneu Ahoj,paci sa ,recept mam od zklimekova 😉 400gr postruhanej mrkvy,25dkgkrys.ukru,400gr poloh.muky,3vajcia,1CLml.skorice,stava z 1 citrona,2dl oleja,1 vanilkovy cukor,1PDP,1CLsody bicarbony,vsetko spolu zmiesas,lyzicou davas do kosikov,do polky,piekla som pri 180c,ja som do nich pridavala hrncek posekanych orechov 🙂
dobre ranko baby 🙂
idem robiť pizzu z kys.cesta ,mate nejaky špeci.recept(sem s nim)na pizzu alebo klasicke cesto ????? 😵 😵
u nas bude dnes fazulova polievka s udenym a granadir 🙂
hrstkova polievka a rezance s tvarohom
my dnes kuraci vyvyar - bude aj na zajtra a langose 😉
@mariana0915 aj ja som to práve chcela napísať,že chcem robiť pizzu a bodol by nejaký dobrý recept na cesto 🙂našla som aj tú z rožkov len neviem aká by bola @danielaj 🙂
@danielaj ahojček-ano dlhšie som tu nebola, máličko som vás tu zanedbávala 😉 ale už sa polepším- však mi táto tema začala chýbat, ale aj počas mojej neprítomnosti sa u nás varilo a pieklo 😀...
polievku mám už uvarenú , práve sa mi pečie v pekárničke celozrnný chlebík so semiačkami a dnes nebude ministerské kura ako som plánovala ale deti si rozkázali kuriatko na kyslej kapuste a zemiakoch
ahojte 🙂 u nas dnes cesnacka a idem vyskusat tieto bryndzove zemiaciky http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-zemi... 😉
@nelinka0401 ahoj ja robim pizzove cesto ako klasicke kysnute,ale namiesto mlieka dam teplu vodu a bez vajicka 😉
@mariana0915
@nelinka0401 baby, ja robím pizzu z normálneho kysnutého ako koláč (hladká + polohrubá múka, mlieko, kvások, soľ, olej) len tej soli dávam trochu viac.
ešte ma napadlo, keď sa tu ide robiť tá pizza. nemáte niekto skúsenosti s tým, že mať nachystané pizzové cesto v mrazničke? keď som brigádovala v Nemecku v pizzérii, tak sme mali vždy narobené bochníky cesta nachystané na pizzu, tie sa skladovali v chladničke a vydržali aj pár dní. a mali sme ich aj v mrazničke, naporcované, len sa vytiahli, rozmrazili na vzduchu a šupli do chladničky. jasné, že recept neviem (šéfovo tajomstvo). ale tak či to náhodou niektorá tak nerobíte. keď sa s tým človek už piple, spravil by viac a vlastne je to hocikedy nachystané.
rajčinková polievka, kuracie soté s kukuricou + ryža + kapustový šalát, čokoládový koláčik 🙂
@pivnakozmetika daj receptík prosím ťa 😉
u nás rajčinová polievka so strúhaným syrom, druhé budú bryndzové halušky a kyslé mliečko 🙂
Nepečený koláč s marina ,indian keksíkmi a banánikmi
4 balenia marina keksov, 4balenia indian keksov /moje deti vždy časť zjedia/ 5 ks banánov, ríbezľový lekvár, 1/2l instantná káva Krém : 2 masla , 1l mlieka , 300g cukru , 10 PL hladkej múky/ môže byť aj z polovičnej dávky/
Postup : Na plech uložíme indian keksy ,polejeme kávou,natrieme 1/2 krému , uložíme nakrájané banány na kolieska, natrieme džemom, uložíme na striedačku marina a indian keksy, mierne polejeme kávou ,natrieme druhú polovicu krému, uložíme marína keksy ,polejeme kávou.
Môj overený krém : 1/2l mlieka uvaríme s cukrom , v druhú polovicu mlieka rozmiešane s múkou,pridáme do mierne zohriatej časti a spolu uvaríme , ja používam mixér aby sa mi neurobili hrčky. Maslo iba rozmixujem . Uvarený a vychladený krém pridam do masla a dobre vymiešam.
Dúfam,že som nič nezabudla.
@nelinka0401 ja robim pizzu podla tohto receptu, tento nam chuti najviac
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38550
@nelinka0401 ja robim pizzu podla tohto receptu, tento nam chuti najviac
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38550
My dnes dojedame sosovicovu polievku a druhe som chcela nieco jednoduche tak mame zemiakovo mrkvovy privarok s parkom

@bobinkask vynikajuci kolac s mascarpone http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rezy-mas... ... davala som ho na str. 1684 ... len som si recept ponekud upravila, lebo mi prisiel krem prekombinovany a dala som len mascarpone, kyslu smotanu a vanilkovy cukor... a aj do cesta som ubrala z cukru.... a bol vynikajuci... ten ananas v ceste ho urobil uzasne stavnatym ;) momentalny favorit 🙂