icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
3. dec 2012

no tri rožky som uchránila na druhý deň 😀 , no čo ti poviem žrali ako neviazaní, ja som si to nemohla dovoliť také čerstvé, tak som si odložila, že skúsim na druhý deň, ale aj tak mi to dobre neurobilo. sebe asi také light verzie musím skúsiť a im nechám pôvodnú receptúru
z vianočky som až o dva dni skúsila a trošku som zjedla a bolo ok , ale trošičku som tie kvasnice cítila, inak chutila ako kupovaná aj z tej boli unesení a aj najstaršia,ktorá teda sladké nemusí tá dokonca si dala dobrovoľne sladké raňajky 😀

chrumka
3. dec 2012

Vcera sme mali tekvicovu polievku a dukatove buchticky, dnes tekvicovu polievku a pirohy 🙂

miruska73
3. dec 2012

@lubka_ ja robim takuto skus :tvaroh,sunka zomliet a do toho cibulku maslo sol ak mas daj pazitku ...nam chuti...

miruska73
3. dec 2012

@miriamr moja dcera ju miluje.....

fordikford
3. dec 2012

kurča na kyslej kapuste pečene zemiaky polievka od včera husacia zo stirankou ,vonku je brrrrrrrr zima hrozne fuka

misulka47
3. dec 2012

zapekane zemiaky-francuzke zemiaky 🙂

zklimekova
3. dec 2012

@womankc v tých chorvátskych rožkoch aj ja trochu cítim droždie...ale mne to nevadí a ani deti sa nesťažujú...jedli by aj rovno horúce ak by som dovolila 😅 , ...len ak sa dá menej tak ktovie ako to nakysne 😨

womankc
3. dec 2012

@zklimekova skúsim to upraviť a podám hlásenie, mm ma hneď zrušil, že nemám nič inovovať, lebo, že presne tak ako je o napísané je to super, tak im tak budem robiť a sebe si to skúsim upraviť

natal12
3. dec 2012

@womankc @zlimekova vy tam cítite droždie ? ja som ich robila minule a nič tam necítit 😉

womankc
3. dec 2012

@natal12 hej trošku som to cítila, ale v tej hrnčekovej vianočke som ich viac cítila až tak na tretí deň už to tak výrazné nebolo , mne za normánych okolností to nevadí, ale teraz ako som na tej diéte mi to trošku prekáža

natal12
3. dec 2012

@womankc ja keĎ robím kysnuté nič necitím 🙂

marcovka1
3. dec 2012

sisky a polevka od vcera morcacia 🙂

lencyca
3. dec 2012

@womankc mne zase mm povedal ze ich nemam robit,smrdia mu po kvasniciach ako tebe 😉

sisanka
3. dec 2012

@lubka_to my sme vcera boli na oslave a svagor robil tvarohovu natierku - myslim ze tam dal na co mal chut a bola ozaj vyborna 😉 takze tavroh, maslo - vymiesat spolu, nastruhat mrkvu, cibulu, sol, korenie, cervena paprika, horcica.. 😀

womankc
3. dec 2012

@lencyca a ty tuším robíš ešte také celozrnné však, viem že si už dávala recept , ale pridaj mi ho prosím ťa , ak by ťa to neobťažovalo, skúsila by som aj tie

niky13
3. dec 2012

@womankc
@zklimekova
@natal12 my tam citime drozdie vsetci 😒 zjedli sme len par kuskov, zdali sa nam tazke a zvyskom sme boli nakrmit kacicky

januschka10
3. dec 2012

Brokolicovu kremovu polievku a kyslu kapustu s udenym masom. Maly bude mat cestovinu, on kyslu kapustu nechce jest.

lencyca
3. dec 2012

@womankc je ale zaujimave ze v tych rozkoch mm nic neciti 😠 pritom je tam take iste mnozstvo kvasnic ako napr.ked som robila pletenky...nech sa ti paci:do misy si das 35 dkg hlad.muky,15 dkg celozrnnej-alebo spaldovej,2 Cl soli,premiesas,do sredu si urobis jamku na kvasok:1dl mlieka+1/2kvasnic+1CL cukru,nechas vykysnut,pridas semienka-lanove ,slnecnicove,ak mate radi,1 vajce,150ml vody,50gr rozpustenej Hery,zmiesas,vypracujes cesto,nechas 1 1/2h kysnut,potom rozdelis na 12kuskov-kazdy rozvalkas to vacsieho trojuholnika,od sirsieho kraja zrolujes,das na plech s papierom na pec.nechas este 1 h kysnut,potom ich potries vodou,posypes sezamom,upecies pri 180c,asi 12min,kym zacu hnednut,daj vediet ako ti chutili 😉

womankc
3. dec 2012

@lencyca no do tých chorvátskych ide na kilo múky až dve kocky kvasníc , mne sa to zdalo dosť , ale držala som sa toho rozpisu a do týchto tvojich ide zhruba na pol kg múke len polka jednej kocky? tak to je dosť veľký rozdiel , to preto nič necíti . Teda ak som správne pochopila klasické kockové kvasnice používaš / 42g/?

sweetlemon
3. dec 2012

porova polievka so zemiakmi a kuraci perkelt s kolienkami. este chcem nieco sladke z marhul, neviete poradit nieco dobrucke? 🙂

womankc
3. dec 2012

@womankc ešte som zabudla pri tom ceste na tú slanú tortu, samozrejme prášok do pečiva tam ide

kaara1980
3. dec 2012

včera-škoricové kura pečené na koreňovej zelenine+ryža s kurkumou+kapustový šalát,fazuľová polievka
dnes-dojedačka+tzatziky+smotanovo-kôprový osúch
zajtra-cibuľový šalát+fašírka+cesnaková polievka so syrom a omeletou
streda-pevne verím,že dojedačka,maximálne paradajková polievka
štvrtok-moravské mäso+chrenová omáčka+knedľa
piatok-snáď dojedačka,maximálne kuracia polievka s rezancami
sobota-bryndzové halušky
nedeľa veru ešte neviem 😕

joannas
3. dec 2012

@danielaj ahoj,nemaš recept na orechove košičky ? 😉

zklimekova
3. dec 2012

@niky13 ja robím ešte jedny rožteky..a tam droždie necítiť vobec 🙂...tak to striedam..

katkas1
3. dec 2012

polievka zo sucheho hrachu s oprazenym chlebikom a domaca pecena jaternica a drobcom k polievke telacinka s tarhonou a bude aj na zajtra

lululka555
3. dec 2012

@womankc slana tortička nemá chybu,máš fantáziu 😉

lululka555
3. dec 2012

ahojte 🙂 dnes sme dojedali z nedele pečenu krkovičku ,ryžu,zemiaky...
a dostali sme zabíjačku,tak zajtra by mal byť u nas klobáskovo-hurkový deň 😉