Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
.....no žienky ešte nič,lebo som ostala prilepená na koňovi..kks..nemôžem sa odtialto dneska akosi odtrhnúť 😠 😎
ahojte dievcata, ked uz sme pri tych tukoch, tak sa trochu pripletiem aj ja 😉 pouzivam na to jednoduchy sedliacky rozum!!!
cize pre mna je vzdy zdravsie to, co sa vyrobi jednoducho, tak ako to robili nase babicky a prababicky, vymutili si masielko, vytopili mastsicku, a urcite nebolo tolko kardiovaskularnych chorob, ako teraz 😢 , dokonca to vidim, ked umyvam napriklad noz po obycajnom masle a margarine /perla/, skuste na to pustit horucu vodu z vodovodu,,,,,,,och joj, maslo sa v sekunde rozpusti a perla nie a nie, presne taku sarapatu to robi v nasom tele 😝
ale v zasade plati to, co ste tu niektore spominali, ze vsetko s mierou 😉
baby neviete prečo mi vytekajú vždy šišky počas pečenia ? robim len tieto http://www.receptiky.sk/sisky-pecene-v-rure/
a plním lekvárom hustým a nutelou alebo pudingom 🙂
dnes robim tvarohovu zemlovku na zelanie mm a odvcera mame hrachovu polievku s mrkvou 🙂
ahojte, dnes karfiolovo-brokolicová polievka, fašírky so zemiakovou kaškou, kyslé uhorky
poctivy bravcovy rezen a zemiakova kasa
@womankc potom daj prosim vediet, ak spravis jezkov s plnkami, co si spominala...ja som vlani robila tu kombinaciu brusnice+praz.lieskovec, bolo to chutne (aj tym, ze cesto bolo z masla 🙂 ), ale mamina tusim hovorila, ze suche, ja mam suche rada, aj muz - cize nie sme asi objektivni...bala som sa, ze ina napln vytecie, ci "zdeformuje" ježka
ono sa to s tou suchou naplnou aj dobre tvaruje
inak urob ich mensich, oni v rure podrastu, mne sa z prvej davky ked som to premierovo robila stali poriadni ježovia 🙂
no baby chytila ma mánia na pečenie len ešte je skoro ale tuším upečiem medovníky a ozdobím len ja som grimblavá na zdobenie 😒 ale nejaký recept na hned mekučké medovničky nemáte ? 🙂
Ahojte, dnes kurací vývar s kopou koreňovej zeleniny a domáce špaldové slížiky; ako druhé budú dve pizze na plechu (syrovo-zeleninová a šunkovo-syrová s olivami), azda zo všetkého zostane i na zajtra.
@danielaj no len ked sa to do toho marhuloveho rozmixuje, nie je az taky stavnaty, teda nie je tam citit tie marhule. ked sa to len jemne vmiesi do cesta, je to ako basen na jazyku 🙂
@nakup mnaaam, to moze byt tiez super, zboznujem tieto stavnate stadke veci 🙂
@rosannar stačí v chladnej špajzi , alebo pekne v kartónovej krabičke prekryté servítkou a trebárs niekde na balkóne , v tej ľadničke ti to miesta veľa zaberie, ale kľudne to môžeš dať aj do dóz a do mraziaka , nič sa nestané, ale ja mávam v kartónoch a nič im nikdy nebolo , krabice sú jednoznačne lepšie ako tie plastové dózy
takze dnes bude na obed pizza, som zvedava co povie mm 😀 ale tak dnes sa posnazim a cesticko urobim tenuckeeee 😉 a polievku dojedame este zeleninovu 😉
@womankc dobre si to poslala, kikenau chcela recepty s bravkom 🙂

@luciferova na ruzicky do zapekacej misy....zaliat vajickami rozslahanymi v smotane so struhanym syrom.....postruhat syr na vrch a zapiect....k tomu zemiacky a nejaky salatik 🙂