Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my budeme mat na obed lasagne, polievku uz nemame a nestiham uvarit, takze dnes nebude 😀
skusim lievance s ovsenymi vlockami, snad sa vydaria 😀
pecene kuracie stehna s ryzou a ladovym salatom 😝
vtaciky s ryzou a polievka zo vcera - zeleninova 😉
my sme dnes mali gulášovú polievku a lángoše... mimoriadne sa mi vydarili... 😎
my mame ryzu a stroganov 😎
🙂 apna, nedala by si recept na stroganov? 😉
fliacky so sladkou kapustou... bez polievky
tak slimaky som urobila este doobeda...a poviem vam su suprove mnaaaam...urcite som ich nerobila naposledy... 😉
jej super ja mam s tym vzdy problem tak popozeram si tu 🙂 😉
moje najnovsie tri kulinarske objavy, tak davam pre inspiraciu
Ryža s pangasiusom
filé pangasius
ryža
1bujón
krájané paradajky (ja davam z konzervy ale original v recepte, treba spariť vo vriacej vode, ošúpať a nakrájať)
pór/cibuľa
Do maslom vymastenej jánskej misy dáme filé, zasypeme krájanými paradajkami a pridáme k tomu pór. Do hrnčeka si pripravíme bujón a zalejeme ho vriacou vodou podľa návodu. Prilejeme časť bujónu k rybe a vo zvyšku dáme variť ryžu (nerobte si starosti či je mäkká i tak sa pridá ešte nakoniec k rybe a tam zmäkne poriadne). Rybu pichneme do trúby, a medzičasom uvaríme ryžu.Skoro mäkkú ryžu pridáme k rybe a pečieme následne spolu, v prípade potreby dolejeme vodou.
V teplovzduške pečiem na cca 200C asi 25 minut.
Ja osobne vobec nesolim lebo mne ten bujon pride uz dost slaný.
Mleté mäso pod perinou
600g mletého mäsa
1nadrobno nakárajná cibuľa
Paradajkový pretlak
Oregano, soľ, čierne korenie
Všetky tieto prísady necháme 20 minút dusiť na panvici, pri konci pridáme cesnak a zamiešame strúhaný syr.
Pokiaľ sa nám toto celé dusí pripravíme si zemiakovú kašu, do ktorej pridáme jedno celé vajce a nastrúhaný syr.
Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou, na dno díme vychladnutú mäsovú hmotu a na to zemiakovú kašu. Vrch môžeme posypať pažitkou.
Pečieme na 170C cca 30minut.
Mäso po kráľovsky s hríbami
Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo plátky, polejem olejom a okoreníme grilovacím korenim. Premiešame, zakryjeme a dáme do chladničky.
Cibuľku najemno opražíme na panvici a pridáme jednu veľkú konzervu šampiónov, podusíme to asi 15minút.
Na dno zapekacej misy dáme 6plátkov slaniny (alebo toľko aby bol pokrytý celý spodok) na naňu poukladáme pripravené mäso, vyspypeme šampiónovú zmes a postrúhame na vrch tvrdý syr. Toto celé zalejeme smotanou na varenie (ja dám celé jedno balenie 1/2lsmotany).
Pečieme na 200C cca 60minút.
S ryžou to je dokonalé.
babulina 😀 😀 mnnaaaammm 😉 zboznujem pangasius rybu 😝 aj ostatne su fajn dakedy vyskusam 😵
ja dne nevarim, nam obed prinesie svokra kuraci perkelt so smotanou a haluskami 😵
ja dnes nevarím,ale manžel/seká dobrotu 😀 /
akurát robí vyprážanu brokolicu a varené zemiačky s maslom,mňam 😎
drobec má šošovicový prívarok z červenej šošovice s kyslou smotanou,k tomu chlebík a dnes mu ešte pridám žltok do toho
mukky brokolicu tiez vyprazas v trube?? 😕
my dnes ze svieckova s domacou knedlou 🙂
včera sme dojedli fazuľkovú mliečnu polievku, dnes som robila vajíčkovú, už mi dochádza fantázia a neviem, čo variť...
a zo včera zostala ryba + zemiaky + šalát
zemiaky pokrájať na kocky, osoliť, popr. nejaké korenie na zemiaky, na to dať šampióny z konzervy, ja som dávala čerstvé, zaliať sl. smotanou a dať piecť, chvíľu to pečiem zakryté a potom odokryjem, zemiaky nasiaknu smotanu. Keď sú makké, pridám na zemiaky filety z tresky, tiež osolené, okorenené, poliate citrónom a dopečiem. Ak dávam pangasia, tak musí ísť na zemiaky, keď sú polomakké, pangas sa robí dlhšie...
šalát - ľadový, cherry rajčinky, reďkovka, jarná cibuľka olivy a zaliať dresingom
a tie slimáky to aké robíte????????????????????????????
pecene zemiacky v rure a k tomu acidko, mnam
lyongirl
slimaky myslime tieto:
Cesnakové slimáky
Cesto:
60 dkg hl.múky
kocka droždia
1 čl soli
6 dcl mlieka 1 žĺtok
na potretie:
250 g Hery
1 a 1/2 čl soli
2 žĺtka
cesnak/ 5 strúčikov a viac- podľa chuti
A robí sa to ako škoricové hniezda, rozvaľkať, potrieť, zrolovať, nakrájať a upiecť
my mame dnes zeleninovu polievku...strasne husta je takze ani druhe netreba....
kocky davate dobre tipy. mam na vas otazku. vela sa tu vari so sampinonmi , davate tie huby jest aj vasim detom? resp od akeho veku ich davate? a to iste sa chcem spytat na slaninu. ked sa dava pod zemiaky alebo tak. diky.
my mame dnes kuraciu polievku od vcera. a na vecer chcem urobit kuracie stehna + zemiaky so smotanou + zelenina v rure. zajtra by som vyskusala to mlete pod perinou .-) babulina, mlete davas miesane bravcove s hovädzim? moze byt aj samotne hovädzie, ci to bude potom suche?
lyziarka mozno ti to pomoze v tvojom rozhodnutí:
http://www.zzz.sk/?clanok=7008
ja dnes nevarím,máme pelmene od vcera
idem pozrieť ten článok aj ja 😉
neurologia - ďakujem 😉
no a ja poviem len toľko, že hríby malému/staršiemu/ už dávame, kupujem iba šampióny a ešte máme nejaké sušené, ale on ich niekedy ani nechce a ak chce, tak ich zje málo, dokopy nič moc, takže to už neriešim. A so slaninou nevarím, lebo ja to nelúbím a MM sa nesťažuje, že by mu slanina chýbala 😀
ja tiez dnes nevarim, mame zo vcera 🙂
cessy brokolicu nie,len tie "vyprazane rezne bez vyprazania" alebo kurca tak isto takto robené..brokolicu vyprazam ako karfiol,alebo ju robim zapekanu a podobne..
varila som len drobcovi..
mukky diky za clanok.
včera kuracia polivočka a maggi napady 🙂 kuracie masko zapekane s cestovinkou a syrom a dnes som robila dolky alebo talky neviem ako kto ich vola 🙂
my sme dnes papali hraskovu polievku s krupicovymi haluskami a druhe francuzske zemiaky,
uhorkovo-paradajkovy salat s cibulkou 😉
lyziarka nie je zač..aj nabuduce 😀
ahojte,
vcera sme jedli vonku,robila som iba palacinky podla receptu,ktory som videla na tv paprika:
palacinky plnene kremom zo slahackovej smotany ,v ktorej rozpustili bielu cokoladu a po vychladnuti primiesali syr riccota...tym sa naplnili,zvinuli a poliali malinovou omackou-iba maliny povarili v troche vody,osladili,trosku skrobu na zahustenie a hotovo..
a dnes francuzke zemiaky 🙂

my dnes brokolicová polievka a zemiaky s rybou a mm so st. synom s vysmážaným syrom
neurologia, vyskúšaj, sú fakt mňam, ja si ich zvyknem narobiť viac a potom šupnem do mraziaka a postupne vyberám 😉