Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas mikulašske menu
kuracia polievka so zeleninou a slizikmi
vyprazane kuriatko,zemiakovy salat ,ryza
tiramisu
od utorka prve varenie-mam ,,nočny,,tyzden tak vdaka za polotovary a zamrazene jedlo 😀 😀 😀
U nas dnes hrstkova polievka so zemiakmi a kuracie prsia na paprike s cestovinou 😉
ahojte, no vonku je riadna poľadovica,to aby človek nikam ani autom nešiel 😒
my sme dnes mali kyslu fazuľovu polievku a čínu z kuracích pŕs s ryžou aj hranolkami 😉
@sebi123 tie sú nádhernéééé 🙂
@luciferova už viem, že neskoro ale ja chodím do jednej pizzerii a tam robia zepekanú brokolicu strašne mi chutí málo kalorická ale fakt dobrá ružičky brokolice uvaríš v osolenej vode do polomäkka do zapekaciej misky dáš trošku vývaru z tej brokolice maslo brokolicu kopec syru na vrch a zapečieš aby syr bol miestami sfarbený do hneda a hotovo ja mám rada len tak s troškou kečupu a čili omáčkou mňamka pre mňa aj syna čo len mäso by jedol 🙂 🙂 🙂
@maartinkaa jednoznačne súhlasím s tebou aj chuť je lepšia pri masle a pri margaríne ramu, perlu, veto nemôžem ani cítiť maslo je maslo !!!
@miskap2111 @veve39 - ale veď jasné, baby, ani ja tu nechcem otvoriť nejakú pseudo-odbornú diskusiu 😅 trochu sa to týka oblasti, v ktorej robím, a tie informácie, ktorými som doteraz disponovala a využívala v praxi (nielen pre seba), sú/boli také, ako som ich prezentovala. A zároveň som mama a niekedy dačo upečiem 😅
@skeptik mi dala podnet na ďalšie bádanie, v noci som nemohla spať, tak som sa začítala, mne odborné veci nerobia problém, ale že by som našla jednoznačný dôkaz o tom, že TFA z dobytka je o 100% niečo iné ako TFA z margarínov (ktoré by sa mali tlačiť čo najnižšie), to nemôžem povedať. Len že sa to prehodnocuje, ale tak ako sú štúdie podporujúce túto teóriu, tak aj také, ktoré ju vyvracajú....
Nejde len o celkový podiel tukov v strave, podľa mňa oveľa oveľa horšie, čo našu a ďalšie generácie ničí a bude ničiť smerom k civilizačným ochoreniam je NEDOSTATOK POHYBU, aktívneho, pravidelného + priveľa stresu a hlavne informačná doba, ktorá ten bežný denný stres len znásobuje 😖
Pečeniu zdar 😀 či s maslom, margarínom, bravčovou masťou alebo rastlinným olejom 😉
Inak, nebojíte sa teraz, čo český spotrebiteľský týždenník vydal negatívne hodnotenia olivových olejov (ohľadom aditív), ich kupovať? aké máte obľúbené značky, my máme teraz na steláži Carapelli 🙂
@luciferova aj ja ďakujem 😎
@nakup tak to sme dve.mne stačí len omáčka s knedlou a som šťastná 🙂 😀 😀
@nakup @nelinka0401 aj ja milujeeem koprovú omáčku 😀
@nakup nedajú sa ti otvoriť stránky, na ktoré dávam link? veď ostatné to pozerali, nie? čudné...
bože baby ja uz chcem piecť 😒 ja sa neviem dočkat 😀 a myslíte kebyže upečiem ešte jedny medovníky že to bude blbost ?? lebo jedno cesto mám v chladničke do pondelka
@sebi123 nádherné..tak takto ich ozdobiť by som strašne chcela, ale moje stále vyzerajú akoby ich zdobilo dieťa 🙂
@natal12 ..brokolicu si spravím vopred na pare, na oleji si opražím cibuľku, niekedy aj roztlačený cesnak...pridám syr v črievku,keď sa roztopí, zalejem to smotanou.. pridám pokrájanú brokolicu, trochu to osolím...pridám bazalku, nechám prevrieť...a hotovo 😉
mamusky aku rybku sa chystate robit na vianoce? minuly rok sme mali pangasius, ale asi je teda nezdravy. tak hladam aku bezkostovou rybku okrem lososa (toho nelubime)
dakujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjem 😅
@miruska73 http://varecha.pravda.sk/recepty/krkovicka-na-h... bohužiaľ neviem ako chutila,lebo to ja nemôžem,ale mm sa nesťažoval 😀 😀 😀

@lussy23
Sušienky z ovsených vločiek
Suroviny
• 130 g maslo
• 120 g cukor
• 250 g ovsené vločky
• 1 ks vajce
• 50 g mleté orechy
• 1 lyžička prášok do pečiva
• na 180 °C
Postup receptu
Maslo, cukor a žĺtok vyšľaháme do penista. Pridáme vločky, orechy, prášok do pečiva, citrónovú kôru, dobre premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielka. Vznikne nám lepivejšie cesto.
Cesto rozvaľkáme nie veľmi nahrubo a vykrajujeme kolieska.
Kladieme ich na papier na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 st. C pečieme asi 15 minút. Po vychladnutí môžeme zdobiť čokoládovou polevou a posekanými orechami, ale nie je to nutné.
Poznámka:sú mäkké až na druhý až tretí deň.