icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
7. dec 2012

aha a recept máš aký ?

sisanka
7. dec 2012

kocky potrebujem poradit ako sa pecie v teplovzdusnej rure??...napr ked nieco peciem na 180C v normalnej tak v teplovzdusnej to bude ako???...

danielaj
7. dec 2012

babulky, s obrovskou radosťou ozamujem, že náš Beny sa našiel, je živý a zdravý. ďakujem Bohu, že existujú takí ľudia, ako jeden milý pán, ktorý ho včera večer našiel, zobral k sebe domov a postaral sa o neho. O chvíľu ho máme doma a tešíme sa veľmi. ďakujem Vám všetkým za povzbudivé slová. keď som sa to dozvedela, tak som chytila tak elán a takú chuť do varenia, takže dnes bola u nás zemiaková polievka s haluškami a strúhaným syrom, šišky s domácim marhuľovým džemom 😉

ifkael
7. dec 2012

@sisanka tak isto. akurat pri kolacoch kysnutych zvyknem vypinat ventilator, lebo su potom moc suche...

sisanka
7. dec 2012

@ifkael aha dakujem, len ja mam teraz problem s rurou a memontalne mozem piect len s ventilatorom 😠 a chystam sa piect medovniky kedze cesto uz mam skoro tyzden v chladnicke a nechcem cakat kym sa to spravi...myslis ze budu dobre??ked ich budem piect s ventilatorom.... 😕

ifkael
7. dec 2012

@sisanka jasne ze bude to ok. mozes piect viac plechov naraz aspon 🙂

sisanka
7. dec 2012

@danielaj no vidis!!!tesim sa s tebou 😵

mia258
7. dec 2012

@lenadka z casti to bol taky moj vymysel, takze to treba brat s rezervou 😀
2 salky hladkej muky, 2.5 hrnceka cukru, necely hrncek kakaa (ked das prilis vela, mozu byt horke, ale 1/2 salky by zas bola malo), 2 cajove lyzicky sody, 1 lyzicka soli, 1 hrncek oleja, 1 hrncek slahackovej smotany, 1.5 hrnceka vody, 1 lyzicka vanilky, 2 vajicka

Predhriala som si ruru, do formy vlozila kosicky na muffinky (ja som mala papierove, ked mas silikonovu formu, tak ju vymasti a vysyp, aby sa neprilepili).
Muku, cukor, sodu, sol a kakao vysyp do jednej misky a dobre ich zamiesaj.
Olej a smotanu rozslahaj, pomaly pridavaj vodu a slahaj dalej, postupne pridaj este vanilku a vajcia.
Kosicky vypln tak do 2/3, aby ti cesto nevytieklo.
Piekla som to tak 15 minut, skusila som cesto spilkou, ci je uz upecene.
Potom som ich vybrala, trosku vybrala vnutro a vlozila tam tu svetlu zmes.

Ja som tu zmes uz kupila hotovu v obchode, neviem ci nieco take zozenies u nas, ale skusala som tam dat lyzicku zmrzliny (najlepsie vanilkovej). Tiez to bolo perfektne! 😵

A potom som to este supla do rury na 5 minut a bolo upecene 😉

sitko
7. dec 2012

Dnes nevarím, dojedáme zo včera: kurací vývar a pizzu.

eva7780
7. dec 2012

dnes guláš,bude aj na zajtra 🙂

sisanka
7. dec 2012

@ifkael chvalabohu 😎 lebo som sa uz bala..vcera som zistila ze mi nejako pomaly zahrieva a nakoniec sme zistili ze nam odisla vrchna spirala ale na teplovzdusnych funkciach ide vsetko ok, tak som sa trosku potesila 😉 a piekla som tak asi 2krat tak som si nebola ista ze ci netreba teplotu ubrat ako na normalnej...

danielaj
7. dec 2012

@raza ja pečiem tak 20-25 druhov, kuk môj album, mám tam aj recepty, ak niekde chýba achcela by si vyskúšať, tak napíš a doplním 😉
@womankc už ho máme, ďakjujem moja, včera večer ho našiel jeden pán, zobral k sebe domov a postaral sa o neho, vravel, že plakal celú noc za nami, on je veľký psíčkar, má maďarskú vyžlu a že to ešte nevidel, aby psovi slzy tak tiekli, hneď volal na meskú políciu, nechal kontakt na seba, že keby sa niekto zháňal po psovi, že je krásny, inteligentný, vycvičený, a zaujímave, že dnes ráno, keď sme volali na meskú políciu, nič nevideli a ani nikto im nevolal 😠 😠 😠 ten pán povedal, že by sa veru na nich sťažoval, ale mm povedal, že kašle na to, hlavne, že ho máme, on vybehol od toho jazera, pod podchod pre zver, čo je pod diaľnicu a tam stopa končila, ale pravdepodobne tie protihlukové bariéry ho zviedli dole na cestu a vykračoval si, ten pán šiel okolo na aute, vystúpil, zavaolal na neho, on prišiel a pekne mu skočil do auta, keby ho nezobral, tak by šiel domov, je to od nás 10 km, tak som rada, že ho našiel na tej ceste, lebo neviem si predstavi´t v tej fujavici, čo bola včera, že by ho určite zrazilo auto, ach ďakujem bohu, že sú takí ľudia, no ale dosť, lebo ma zmažú, celkom mimo tému som 😒

danielaj
7. dec 2012

@natal12 neviem, do medovníčkov som ju neskúšala, iba do plnky 😉
@gianni ano ten, ale už je na ceste domov, ďakujem, si milá 😉

natal12
7. dec 2012

baby ziadne medovníky od @danielaj nejdem piect mamka ma s prepáčením zdrbala že načo nám dva druhy medovníkov ☹ 😠 ved jedny mohli byt na papanie teraz a druhe k vianociam ale kašlem ju nech si robi všetko ona a ja budem sediet

natal12
7. dec 2012

@danielaj dani psík sa vám vrátil ? 😲 som rada aj štastná z tebou 🙂

mravvcek
7. dec 2012

plnene palacinky s kuracim maskom s mrkvickou,brokolicou a syrovou omackou,posypane syrom a zapecene v rure 🙂 kaloricka bomba

danielaj
7. dec 2012

@natal12 ano, našli ho, písala som pár príspevkov vyššie, díky 😉

veve39
7. dec 2012

@danielaj dani a ako vas teda ten pan vypatral, ked policajti "nevideli-nepoculi" ?

danielaj
7. dec 2012

@veve39 my sme nechali kontakt na seba v útulku a on tam asi pol hodinku po nás volal, len s tým, že keby niekto hľadal takého psa, že je u neho a pani mu povedala, že práve sme sa na neho pýtali, tak mu dala kontakt 😉

zuul
7. dec 2012

@danielaj danieli, mozem si zarobit cesto a nechat ho na linke odpocivat do vecera? ci radsej do chladnicky? a vajkom nemozem potriet ked pojdu do rury? dakujem ti velmi.

mysiatkoo
7. dec 2012

@danielaj slintaaaaaaaaaaaaam 🙂)

mysiatkoo
7. dec 2012

vcera francuzaky, dnes mrkvova polievka s rozvarenymi haluskami 😀 a zapecene cukety s kuracim masom, kozim syrom a goudou s pecenymi zemiakmi

mysiatkoo
7. dec 2012

@sisanka ak si dobre pamatam, tak v receptox som citala, ze teplovzduska sa dava tak o 20st. menej... ale skusenost nemam

veve39
7. dec 2012

@danielaj esteze tak...uplne to hreje pri srdci, ze este su tu stale ludia, ktori chcu pomoct 🙂

lenadka
7. dec 2012

@danielaj krásne šišky, mne vždy prihoria, ty ich máš také perfektné, nadýchané...som rada že sa našiel 🙂

lenadka
7. dec 2012

@mia258 ďakujem, píšem si 🙂

sisanka
7. dec 2012

@mysiatkoo dakujem, aj mne sa tak zda ze o 20C menej 😉 vyskusam a uvidim 😀

rastulka
7. dec 2012

čafte baby 🙂 Ja som dnes nevarila 😉 sanitárny deň dojedame 😀

rastulka
7. dec 2012

@danielaj Chvala bohu,že sa našiel,tešim sa s vami 🙂

zklimekova
7. dec 2012

ani ja som dnes nevarila, podojedáme čo máme, na večeru pirohy, po dlhej dobe zo sáčka -kupované ...doobeda som piekla korpus na tortu 🙂..moja babka mala včera 80rokov, tortičku už mám naplnenú a hádam ju aj potiahnem, lebo malá nejako vymýšľa a zlé spí posledné dva dni, ráno som potom ako po nočnej :(...a ešte musím vymodelovať postavičky..chce tam mať babku a psa 🙂...to akože seba a svoju Zorku 😅 ...