icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

pallacinka
8. dec 2012

@levandullka Aj ja si prosim osvedceny recept na medovnicky 🙂

miskap2111
8. dec 2012

Dnes sme mali masové guľky v paradajkovej omáčke a tento skvelý koláčik ako dezert - "Blondies" - také niečo ako "Brownies", ale toto je z bielej čokolády. Piekla ho moja dcéra.

mia258
8. dec 2012

Poobede prisla navsteva, trebalo nejako pohostit, tak som sa pustila do kokosovej torty 🙂

mia258
8. dec 2012
titkovamiriam
8. dec 2012

ahojte žienky moje-no nestiham vas tak aspon rychle foto rožtekov-tento rok uz tretia varka a prichystane linecke 🙂

titkovamiriam
8. dec 2012

baby že aké fotečky ste sem podavali 😉 užasné všetky-klikam čitam- dovarenia!!!!!

natalii6
8. dec 2012

@mia258 ahoj mozem poprosit receptik na tu tortu? dakujem

mata71
8. dec 2012

@miskap2111 mňaaaammm 😝 😝 😝 😝 😝 😝

maryennn1
8. dec 2012

Vidím, že tu sa vypeká vo veľkom 🙂 tak aj ja pridám svoje medovníčky 🙂 Ešte budem musieť dorobiť, akosi málo mi ich vyšlo 😕 🙂

mata71
8. dec 2012

@maryennn1 no tie koníky a baličky nemáju chybu,,,všetky su krásné 🙂

sweetlemon
8. dec 2012

@natal12 podavam hlasenie 🙂 medovniky sa trolilinku rozliali v trube (ale to bude asi tym, ze som tam pridavala dodatocne trosku masla a medu, kedze som to nedokazala bez toho spojit v suvisle cesto 😀 ), ale inak vyzeraju byt v pohode. chutovo su super. po upeceni uplne makucke. o hodku boli ako kamene. no dala som ich do krabice s jablckom a teraz - po 5 hodinach som chutnala a uz su opat makucke, tak sa veeeelmi tesim 🙂 podla mna ked pockas tie 4 dni, budu uplne bozske 🙂 ja som na nejake dala orechy, nejake pokreslim. okrem toho som robila vanilkove rozky. trosku sa rozsypaju v ustach, ale inak sa nelamu a chutia fasacky 😀

maryennn1
8. dec 2012

@mata71 jooj ďakujem, na tie koníky som najviac hrdá, lebo to bola poriadna makačka ich vyrezávať do cesta, dvaja sa mi podarili bez chvosta (urobila som z nich srnky) a jeden bez nohy (ten je už zjedený) 😀

mia258
8. dec 2012

6 vajec, 180 g cukru, 6lyzic vody, 100 g polohrubej muky, 100 g kokosu, 1/2 prasku do peciva
Bielka som vyslahala s vodou, pridala zltka, cukor, slahala a pridala muku, prasok do peciva a kokos. Rozotrela do formy (predtym som ju vymastila a vysypala) a piekla som asi hodinu a pol.

Medzi tym som si spravila plnku z:
4 dl mlieka, 4 PL polohrubej muky, 250 g masla, 200 g cukru, 2 PL rumu, 150 g kokosu
V mlieku som rozmiesala muku a varila som, kym z toho nevznikla taka hustejsia kasa. Vmiesala som do toho maslo a cukor. Nechala som vychladnut, pridala rum a kokos.

Rozdelila som korpus na 3 tenke casti (mozno by stacilo aj na dve, podla toho aky bude velky), ponatierala kremom a pospajala. Na vrch som tiez dala krem a posypala kokosom.

Mozno by si este mohla pridat do plnky napriklad orechy, alebo na krem medzi korpusy poukladat ovocie 🙂

mia258
8. dec 2012

@natalii6 zabudla som ta oznacit 😵

natalii6
8. dec 2012

@mia258 dakujem velmi pekne urcite vyskusam

joannas
8. dec 2012

@luciaq aky maš recept na medvedie labky?

joannas
8. dec 2012

@titkovamiriam jej nova fotka,,skoro som ta nespoznala 😉
u

natal12
8. dec 2012

@sweetlemon takže mám načo tešit dúfam že sa mi nerozlejú 😒 ale veď na foto nevyzerajú. ako kamen ? 😒 to si ma nepotesila teda 😢 no ja pri týchto čo som robila mám jablčko a sú tak v pohode ale ešte dúfam ze zmäknú 🙂 a pred či po upečení si ich potierala vajičkom ? lebo že ked sa po upečení nepotrú budu ako kamen ? 😲

natal12
8. dec 2012

@maryennn1 krásne ich máš, pozri sa na moje 😠

maryennn1
8. dec 2012

@natal12 a kde máš svoje?

titkovamiriam
8. dec 2012

@joannas trosku vianočná 🙂

nikak23
8. dec 2012

@joannas ja ak mozem, tak pridavam recept na medvedie labky, dneska sme ich piekli, skvele!!! vobec sa nelepili, super sa dali vybrat z formicky, vobec sa nelamali. Naozaj odporucam, maly sa zabavil a ja som popri jeho hrani sa stihla spravit dalsie dve Vianocne peciva. Ten recept je: http://varecha.pravda.sk/recepty/medvedie-labky...

joannas
8. dec 2012

@nikak23 joj len tam idu otrechi a orechy neviem nikde kupiť ☹

nikak23
8. dec 2012

@joannas ak nedas orechy ale napriklad pomlete ovsene vlocky na sucho oprazene na panvici, tak to vobec nebude citit. Ale podla mna ajk vynechas orechy uplne nic sa nestane.

natal12
8. dec 2012

Baby ja som ešte len vstala 😀 a hovorim mame že to je ešte 5 hodín , kuknem na hodiny a to už desať hodín 😀 😀 a zasa idem chrúmať medovníky 😒

natal12
8. dec 2012

@maryennn1 myslíš medovníky pozri pár strán dozadu neozdobené som včera prídávalam, ozdobené dnes 😉

natal12
8. dec 2012

@sweetlemon inak ešte som zabudla každé jedny medovníky su po upečení mäkkučké 😀

luciaq
8. dec 2012

@joannas medvedie labky
350g hladkej muky,120g vlasskych orechov,240g praskoveho cukru,260g masla al. rastlinneho tuku /ja davam heru/,1vajce,2PL kakaa, 1/2 lyzicky mletej skorice, stipka mleteho klinceka, citronova stava. a vanilkovy a praskovy cukor na obalovanie.
spravis cesto a davas do formiciek a po upeceni obalis vo vanikovom cukre s praskovym

bezim lebo mi zhoria 😉

sweetlemon
8. dec 2012

@natal12 ale ved som pisala, ze potom uz boli opat makke 🙂 takze neboj, hned zmaknu, ked ich das do krabice s jablkom 🙂 a potierala som vajkom. a pisala som, ze sa rozliali iba malilinko. napr na snehuliakovi nie je moc vidno, ze je to snehuliak 😀 ale inak su celkom v pohode 🙂 ale ked si to cesto nijak neupravovala, tak sa ti podla mna neroztecu vobec a budu suprove. som zvedava na tvoje 🙂 inak videla som to tvoje zdobenie...mileeeeee 😀 🙂 ja sa tiez chystam, tak som zvedava, co z toho vznikne 😀

sweetlemon
8. dec 2012

@natal12 no oni boli makke, potom tvrde a potom zas makke. tak snad uz nebudu zas tvrdnut 🙂