Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@sweetlemon no dúfam , inak mamina má taký recept na medovníčky ktoré su tvrdé furt 😒 neviem prečo ani kusok jablčka, chleba nepomáha nikto ich neje preto ich nerobíme 🙂 a potierala si po upečení aby boli lesklé ? cesto som nijak neupravoala zamiesila dala do mikrotínového sačika a šup do chladničky. inak to bude asi tým že sa ti aj rozliali že hi v chlade mala málo nie ? 🙂 pondelok hned ráno začinam 😉 bože nato si sa ani nemala pozerať 😠 hrozné to je že ? 😀 ale šak prvý krát som to robila ja som nikdy nezdobila .ale moc na hrubo to je myslim tá poleva, pondelok musim spraviť úplne najmenšu dieročku. inak medovníky zmäknú aj preto lebo je na nich tá poleva si myslim .
babule, polevu na medovniky slahate nad parou? mama mi dnes povedala, ze vtedy je pekna pevna. asi vyskusam cez tyzden. ja som to vzdy robila len klasika vyslahat a furt mi to tieklo 😒
@natal12 potierala som pred pecenim cely vajkom. je mozne, ze im neostal krasny tvar, lebo boli kratko v chlade. ale skor si myslim, ze tym dorabanym cestom to bude. tesim sa na tvoje uz 🙂 a nie je hrozne to ozdobovanie, podla mna je to velmi mileeeee 🙂 normalne som sa tu usmievala na monitor, ako som to zbadala 🙂 ja tiez nie som umelec, vzdy ked sa mi neporadilo obrazok, tak medovnik zjem, alebo ho potriem cely polevou 🙂
@sweetlemon nie nešlahám, ja som dnes robila 1 bielok som šlahala a pridávala 2 krát preosiaty práškový cukor a pár kvapiek citronovéj štavy 😉 keď je poleva tečúca pridať cukor .
@natal12 ja som vzdy robila 1 bielok a 150g cukru. no ked som zdobila, zacalo to tiect. pridala som cukor a potom mi to neslo cez dierku. proste zleeee furt 😠 🙂 skusim teraz vyslahat nad parou, uvidim, podla mna by to mohlo fungovat 🙂
@natal12 náhodou Tvoje medovníčky sú krásne - aj moje vyzerajú rok čo rok dosť podobne 😉
@sweetlemon Tak ja tiež potriem tam je to aj písané, a rozmýšlam že aj po upečení aby boli lesklé 😉 možno aj tým to bude neviem, inak k tomu cestu ja som vovnaglíku nevedela zmiesiť tak som zobrala dosku veľkú a tam miesila až mi to skoro padalo na zem 😀 😀 veď medovníky 1 kg múky a miesiť ja taká krpatá 😀 a ty teda tehotná šak si sa pri tom narobila nie ? 😀 jáj šak ja debil ty si robila z polovičnej dávky ?? 😀 no ďakujem teda zato zdobenie keď sa ti páči 🙂 Ja tiež niekedy keď zbadám niečo pekné sa tu usmievam a pozerám na tú fotku 4 hodiny vkuse 😀 ja som vyučená cukrárka ale nás neučili zdobiť medovníky 😒
@sweetlemon no neviem nerobila som to ešte nad parou , ale daj vedieť 🙂 ja som prvý krát v živote robila polevu priznám sa 😀 a podarila sa mi do 10 minút mi to zaschlo na medovníkoch 😉 a preosievala si cukor ? ja som dávala cukor preosiaty pokým to nebolo také tuhé a potom mi to vobec netieklo, všetky medovníky som nezdobila načo tak som polevu odložila prikrytú do chladničky a pondelok ju využijem 😉a ešte niečo ten cukor keď pridávaš musíš dobre vyšlahat potom ti cez dierku všetko pojde . ja som zvedavá na tvoje ozdobené, a čim zdobíš ?
@zuzananinka Ďakujem, ale hrozné sú ozdobené 😠 ale šak prvý krát som robila polevu 😀
@natal12 no skus natriet aj potom. tie moje sa lesknu poriadne a to som natierala pred pecenim. hehe, verim, ze si sa namakala pri tom kile muky, mala si si rozdelit 🙂 ja som rada, ze som polovicu zvladla, aj to som fucala 😀 za tu polevu sa ozvem, ci sa podarila, budem asi v pondelok, utorok robit, lebo zajtra ideme do viedne pozriet rodinu a trhy 🙂 je pravda, ze som cukor nikdy neosievala, mozno aj tam bola chyba. ja budem zdobit len polevou cukrovou, mama mi priniesla aj nejake gulicky strieborne a palicky biele, tak mozno skombinujem. uvidim, podla nalady 🙂
@sweetlemon tak skúším na skúšku jedne potret pred a jeden po 😀 veĎ som si to rozdelila a potom po stupne dávala dokopy 🙂 inak chyba je v tom že si nepreosievala cukor !!! 😒 vyskúšaj a preosievaj cukor a uvidíš poleva bude tip top 😉
@natal12 no vyskusam, snad to pojde lepsie 🙂
@sweetlemon vyskúšaj uvidíš že ked ho preoseješ nebude tiecť, keď bude tiecť pridáj preosiaty cukor 😉 za vyskúšanie nič nedáš, potom daj vedieť a nezabudni pridať ozdobené medovníky 😀
@natal12 vdaka za radu a cez tyzden urcite pridam foto ozdobenych 🙂
Babulky, chcem sa spýtať, tie ktoré ste piekli medvedie labky, tak akú hladkú múku ste tam dávali? Tú špeciál, či T-650? Lebo vraj je v tom rozdiel pri pečení...dakujem.
Dobre ranko, udene masko so zemiakovou knedlou,dusena kysla kapusta. Masko som si uvarila uz vcera vecer so zeleninou,dnes vyvar len dochutim,pridam krupky alebo cestovinku a bude udena polievka.
ja som varila tak ze som donesla obed z prace, v sobotu vzdy firma kupuje a ostane tam toho hodne vela tak si kazdy potom pobere domov - dnes bola pizza, kuracie rezne k tomu cervena omacka a mesove gulky s cestoviny... 😀 😎 tak sa nemusim trapit a mam to aj za lacno 🙂
Dobre nedelne ranko, dnes nevarime, ideme k nasim na obed 😉
@denisa87 Dakujem 🙂 paci sa recept:50 dkg hlad.muky special,25 dkg prask.cukru,15 dkg tekuteho medu,2 vajcia,1CL prasku do pernika,15 dkg HERY,1/2 CL sody bicarbony-nie viac!,20gr mletej skorice ....vsetko zmiesas,ak sa to bude lepit pridavat muku,na pomucenej doske rozvalkat na 1/2cm,vykrojit,dat na plech s papirom na pecenie,piect 7min pri 180c,pocas pecenia neotvarat trubu!-klesli by 😉 po upeceni hned potriet bielkom,su hned makkucke,nestvrdnu 🙂
hovadzia polievka s pismenkami a kuracie rezne so zemiakovou kasou a mrkvovy salatik
Dobre ranko 😉 dnes dojeme kelovu polievku,kuracie rolky plnene sunkou,syrom,zemiakova kasa,calamada,ak mi vide cas urobim linecke kolaciky 😉
dnes vyvar z kuracich krkov,pecene kuracie stehna,kridla, pecena zelenina a zemiakove pyre 😉 dala som mazanec robit do pekarnicky a dezert asi len puding 🙂

@danielaj ano ,ano tie tvoje,zajtra sa chcem už pustit do toho. 😉