Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Poobede prisla navsteva, trebalo nejako pohostit, tak som sa pustila do kokosovej torty 🙂
baby že aké fotečky ste sem podavali 😉 užasné všetky-klikam čitam- dovarenia!!!!!
@miskap2111 mňaaaammm 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@natal12 podavam hlasenie 🙂 medovniky sa trolilinku rozliali v trube (ale to bude asi tym, ze som tam pridavala dodatocne trosku masla a medu, kedze som to nedokazala bez toho spojit v suvisle cesto 😀 ), ale inak vyzeraju byt v pohode. chutovo su super. po upeceni uplne makucke. o hodku boli ako kamene. no dala som ich do krabice s jablckom a teraz - po 5 hodinach som chutnala a uz su opat makucke, tak sa veeeelmi tesim 🙂 podla mna ked pockas tie 4 dni, budu uplne bozske 🙂 ja som na nejake dala orechy, nejake pokreslim. okrem toho som robila vanilkove rozky. trosku sa rozsypaju v ustach, ale inak sa nelamu a chutia fasacky 😀
6 vajec, 180 g cukru, 6lyzic vody, 100 g polohrubej muky, 100 g kokosu, 1/2 prasku do peciva
Bielka som vyslahala s vodou, pridala zltka, cukor, slahala a pridala muku, prasok do peciva a kokos. Rozotrela do formy (predtym som ju vymastila a vysypala) a piekla som asi hodinu a pol.
Medzi tym som si spravila plnku z:
4 dl mlieka, 4 PL polohrubej muky, 250 g masla, 200 g cukru, 2 PL rumu, 150 g kokosu
V mlieku som rozmiesala muku a varila som, kym z toho nevznikla taka hustejsia kasa. Vmiesala som do toho maslo a cukor. Nechala som vychladnut, pridala rum a kokos.
Rozdelila som korpus na 3 tenke casti (mozno by stacilo aj na dve, podla toho aky bude velky), ponatierala kremom a pospajala. Na vrch som tiez dala krem a posypala kokosom.
Mozno by si este mohla pridat do plnky napriklad orechy, alebo na krem medzi korpusy poukladat ovocie 🙂
@titkovamiriam jej nova fotka,,skoro som ta nespoznala 😉
u
@sweetlemon takže mám načo tešit dúfam že sa mi nerozlejú 😒 ale veď na foto nevyzerajú. ako kamen ? 😒 to si ma nepotesila teda 😢 no ja pri týchto čo som robila mám jablčko a sú tak v pohode ale ešte dúfam ze zmäknú 🙂 a pred či po upečení si ich potierala vajičkom ? lebo že ked sa po upečení nepotrú budu ako kamen ? 😲
@joannas trosku vianočná 🙂
@joannas ja ak mozem, tak pridavam recept na medvedie labky, dneska sme ich piekli, skvele!!! vobec sa nelepili, super sa dali vybrat z formicky, vobec sa nelamali. Naozaj odporucam, maly sa zabavil a ja som popri jeho hrani sa stihla spravit dalsie dve Vianocne peciva. Ten recept je: http://varecha.pravda.sk/recepty/medvedie-labky...
Baby ja som ešte len vstala 😀 a hovorim mame že to je ešte 5 hodín , kuknem na hodiny a to už desať hodín 😀 😀 a zasa idem chrúmať medovníky 😒
@sweetlemon inak ešte som zabudla každé jedny medovníky su po upečení mäkkučké 😀
@joannas medvedie labky
350g hladkej muky,120g vlasskych orechov,240g praskoveho cukru,260g masla al. rastlinneho tuku /ja davam heru/,1vajce,2PL kakaa, 1/2 lyzicky mletej skorice, stipka mleteho klinceka, citronova stava. a vanilkovy a praskovy cukor na obalovanie.
spravis cesto a davas do formiciek a po upeceni obalis vo vanikovom cukre s praskovym
bezim lebo mi zhoria 😉
@natal12 ale ved som pisala, ze potom uz boli opat makke 🙂 takze neboj, hned zmaknu, ked ich das do krabice s jablkom 🙂 a potierala som vajkom. a pisala som, ze sa rozliali iba malilinko. napr na snehuliakovi nie je moc vidno, ze je to snehuliak 😀 ale inak su celkom v pohode 🙂 ale ked si to cesto nijak neupravovala, tak sa ti podla mna neroztecu vobec a budu suprove. som zvedava na tvoje 🙂 inak videla som to tvoje zdobenie...mileeeeee 😀 🙂 ja sa tiez chystam, tak som zvedava, co z toho vznikne 😀
@natal12 no oni boli makke, potom tvrde a potom zas makke. tak snad uz nebudu zas tvrdnut 🙂

@levandullka Aj ja si prosim osvedceny recept na medovnicky 🙂