Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 jaj, uz viem, aky sacok myslis 🙂 ja som dnes pozerala v tescu a v tescome, ale nic take. zajtra pojdeme asi do incheby na vianocne trhy kuknut, tak popozeram tam to zdobitko. a ked zajtra nezozeniem, tak kaslem na to a zacnem zdobit sackom 🙂 a ako dopadli medovniky???? upiekli sa pekne? 🙂
@sweetlemon Zdobit sa da aj papierom na pecenie. Spravis z neho taky lievik, odstrihnes koncek a ide to.
@sweetlemon moja sú parádne niektoré som aj ozdobila ale ostatok dozdobím večer 🙂 načo budeš kupovať zdobitka kašli nato použi ten sácok je to skvela vec a to mi poradila táto osoba @aduskatt dakujém jej 🙂 a inak tie medovníky sa mi vôbec nerozlievali
u nás dnes karfiol a zemiaky, čo na zajtra neviem,,, idem sa inšpirovať 🙂
NAVOD na Zdobiaci kornutok z papiera na pecenie, al epriznavam, ze som ho este nerobila
https://plus.google.com/photos/1173743438198523...
@mysiatkoo tá je krásna,máš šikovné ručičky 😉
ahojte 😉
my sme dnes dojedali zo včera ,divinu a akurat čerstvu ryžu sme urobili...pečené kuriatko sa pojedlo 🙂
idem zarabať dnes 2 den na pardubické a najradšej by som ich aj hned upiekla,len neviem ake by to bolo,či mám radšej počkať do zajtra? @danielaj 😉
@mysiatkoo krásna chalúpka
....ja som min. rok robila medovníkový adventný veniec...teraz spravím len hviezdu na jednu sviečku, lebo náš najmladší pokladík do všetkého pchá pršteky 🙂
ahojte, u nas dnes dojedame slepaci vyvar, hovadzie na hribkach, ryza, tarhona a teraz som dorobila jogurtove lievance s lekvarom a slahackou 😵
U nás na večeru paradajkový šalát s fetou a k tomu hrianky 🙂. Ľahká a zdravá večera 🙂
@fattamorgana veľmi sa mi páčia tí ježkovia @mysiatkoo krásna
Moje dnešné čarovné medovníčky z Varechy 😉 niektoré som ozdobila orechom, mandľou a polevou no večer ozdobím ostatné polevou. No čo baby hovoríte teraz som spravila úplne najmenšiu dieročku a na tenko to išlo, supéééér 🙂 @sweetlemon pozri tu je ten sáčik naplnený polevou, len mne sa to tažko zvrchu uzluje 😒
@titkovamiriam - do jogurtu si dala strúhaný kokos, alebo mlieko...?
@womankc @tosomja baby, uz som tu niekde receptik pisala na kokosovu tortu 🙂
Uz som to nasla:
6 vajec, 180 g cukru, 6lyzic vody, 100 g polohrubej muky, 100 g kokosu, 1/2 prasku do peciva
Bielka som vyslahala s vodou, pridala zltka, cukor, slahala a pridala muku, prasok do peciva a kokos. Rozotrela do formy (predtym som ju vymastila a vysypala) a piekla som asi hodinu a pol.
Medzi tym som si spravila plnku z:
4 dl mlieka, 4 PL polohrubej muky, 250 g masla, 200 g cukru, 2 PL rumu, 150 g kokosu
V mlieku som rozmiesala muku a varila som, kym z toho nevznikla taka hustejsia kasa. Vmiesala som do toho maslo a cukor. Nechala som vychladnut, pridala rum a kokos.
Rozdelila som korpus na 3 tenke casti (mozno by stacilo aj na dve, podla toho aky bude velky), ponatierala kremom a pospajala. Na vrch som tiez dala krem a posypala kokosom.
Mozno by si este mohla pridat do plnky napriklad orechy, alebo na krem medzi korpusy poukladat ovocie emoticon
@katja78 do jogurtu kokos a trochu cukru 🙂
@titkovamiriam čiže strúhaný kokos? cca koľko PL na koľko jogurtu?

@mysiatkoo prekrásne! Máš talent!!!