icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

catrena
11. dec 2012

vyprazane kuracie kridelka a ryza... polievka je vyvar z nedele

dadka75
11. dec 2012

Plnená paprika (bez papriky 🙂), takže len guľky v paradajkovej omáčke, zemiačky a knedľa (kto čo bude chcieť). A práve robím kysnutý tvarohový koláč s broskyňami... Ten bude na olovrant pre tých mojich šiestich žrútov 🙂

nelinka0401
11. dec 2012

@levandullka ked robíš tie škoricove alebo zázvorové hviezdičky aké sú?nie sú tvrdé,ja mám rada také krehké 🙂

lenadka
11. dec 2012

@strihalka pečiem ho prvý krát, inšpirovala som sa týmto receptom http://www.varenie.sk/recept/peceny-losos/ ale mrkvu, pór a pár zemiačikov pre malú som uparila a potom to len dám na už upečeného lososa a smotanu nedám vôbec. Večer som ho poriadne pokvapkala citónovou šťavou a v tom sa marinoval do rána. Pečiem ho na masle a dala som na plech aj rovno zemiačiky aj cibuľu nakrájanú. Keď to bude hotové aj pridám foto.

mysiatkoo
11. dec 2012

dnes palacinky a na zajtra si decka vyziadali granadir... to zas bude mm hundrat, ze ma masovy deficit 😝 a hura na nakup na vianocne pecenie...

lenadka
11. dec 2012

@womankc dáš mi prosím ťa recept na to soté s hlivou v jogurtovej omáčke? Znie to lákavo 🙂

niky13
11. dec 2012

@titkovamiriam take som este nejedla 😨
U nas karfiolove fasirky a zemiaky.

womankc
11. dec 2012

@lenadka takže teraz ja fungujem na takej prísnejšej diéte, takže ti napíšem ako som robila a + čo si tam môže normálne jediaci človek pridať 😉
na oleji som jemne osmahla nakúskované kuracie prsíčka, posolila, keď sa mäsko zatiahlo pridala som hlivu , chvíľku som dusila , potom som pridala mletú sladkú červenú papriku a chvíľku presmahla, tak aby paprika neztmavla podliala vodou pridala trošku mletého muškátového orieška , trošinku kari korenia a trošku mletého nového korenia a udusila domäkka. nakoniec som rozhabarkovala asi tak v 3dcl vody jeden biely jogurt a primerane hladkej múky, riadne rozhabarkovala a pridala k mäsku, nechala prejsť varom a dochutila domácou vegetou a troškou soli a hotovo

za normálnych okolností by som mäsko udusila na cibuľke a pridala by som aj čierne korenie celé, pričom by som dala bohatšie aj mletej papriky aj kari korenia , aj soli , alebo tej vegety
ale aj v tej diétnej forme je to chutné

drobik1
11. dec 2012

baby chcela by som skusit spravit este rafaelo nemate nejaky super osvedceny recept???vdaka 🙂

womankc
11. dec 2012

@lenadka no teoreticky ten alkohol by sa ti mal vyvariť z toho, ale ak už malej dávaš citrusy, tak môžeš podliať radšej pomarančovou šťavou vytlačenou , jemne posoliť a pocukriť jemnučko šťavičku , ostatné ako dávaš

womankc
11. dec 2012

@lenadka inak dostať aj nealkoholické šampanské , mne také môj mm kupuje a tým by to bolo úplne , že najlepši

titkovamiriam
11. dec 2012

u nas dnes kapustne fliacky -milujem mnam 🙂

womankc
11. dec 2012

@drobik1 ja som ho sem pridávala úplne jednoduchý,

takže : Rafaelo guľky
20dkg práškového cukru
20dkg sušeného mlieka
1 hera / ja som dala maslo , alebo aj maslo a heliu pol na pol/
1dcl teplej vody
4 tortové oplátky / ja som robila aj tak, že som dala namiesto toho balík - možno dva približne od oka vianočných oplátok/
15 dkg kokosovej múčky / to je len na obaľovanie /
oblátky rozmrviť na čo najjemnejšie , pridať ostatné suroviny a zmiesiť poriadne dohromady, dať do ľadničky aspoň na hodinu sadnúť, potom tvarovať guľky , môže sa dať do vnútra mandľa obielená alebo lieskovec / ja som dávala aj v rume namočené jumbo hrozienka, alebo višne/ obaliť v kokose a hotovo

natal12
11. dec 2012

@sweetlemon ďakujem a mamina hovorila že sakrá jake dobré medovníky mekučké, že ona má recept od babky a tie su tvrdé ako kamen . moja v kazdom papierku ho majú kup si ja si tiez chcem ešte kupit 🙂

natal12
11. dec 2012

@drobik1 zmiešaj salko s kokosom a tvaruj guľky ktoré obalíš v kokose 😉

sisanka
11. dec 2012

@denka23 tu je recept na pletenky... 500g hladkej muky, 1cl soli, 80ml oleja, 1 vajicko, 250ml vody, 1 cl cukru, 20g drozdia...urobime cesto a rozdelime na 7-8 bochnikov a tvarujeme ako chceme... 😉

lululka555
11. dec 2012

@lencyca tie s tým orechovým snehom mám aj ja na pláne robiť,ako margarétky s orechovým snehom 🙂

rastulka
11. dec 2012

Ahojte 🙂 U nas dnes granadir a dojedli sme ešte kuraciu polievku 😉

zklimekova
11. dec 2012

tak tu sú dnešné šľahačkové sušienky z dvojitej dávky 🙂

lululka555
11. dec 2012

ahojte 🙂 dnes sme mali kuracie rezníky so zemiakmi s vňaťkou 🙂

zklimekova
11. dec 2012

@sweetlemon 🙂 receptík napíšem keď malá večer zaspí...tieto medovníčky robíme asi stále ..teda čo si pamatám 🙂

nakup
11. dec 2012

na baby ja som dnes bola na preventívke kde, žiadná z nás tam nerada vidieť neživú kozu keďže z kk do LM cestovala som od 5,30 a domov som prišla o 15,00 a to moje cestovanie ráno dobre žiadne prestupovanie nastúpila som doma a vystúpila v LM a na späť autobus išiel tak isto len o 3 minúty neskôr tak si myslím idem autobusom na vlaky mám zlú skúsenosť, samozrejme autobus nešiel a vlak mi utiekol pred očami iž iná možnosť nebola len ten vlak o 45 minút ďalší pomyslela som si všetci svätý pri mne a viete prečo pred rokom som išla na také isté vyšetrenie a vlak mal odchádzať 11,10 3 kolaj aký volak redomnou stál som nastúpila sed´m vo vozni nikoho myslím si pracovný deň 11 h počujem pískot a vlak odchádza ja stojím a sedím po 5 min. som znejistela a idem pozrieď do druhého vagóna prázdny, v hanbe a v hneve na seba idem pozrieť vlak a viete aký gól bez lokomotívy odpojené vagóny dnes sa nad tým smejem. a k vareniu po uzimenom príchode šošovicová polievka na kyslo, chlieb a pečené stehno prešpikované s cesnakom, pečený bôčik kyslá kapusta a knedlík, neskôr dám foto 🙂 🙂 🙂 🙂

lenadka
11. dec 2012

@womankc dík, už teraz mi slinky tečú a včera som pozerala v bille hlivu a nevzala som ju, nevadí nabudúce kúpim a vyskúšam 🙂

lenadka
11. dec 2012

Začíname piecť na Vianoce 🙂 Aj malá sa realizovala urobila zo zvyšku cesta koníka...

lenadka
11. dec 2012

Dnes bola mäsová polievočka a losos. Na jednej foto je ešte bez pridanej zeleniny, dala som ho piecť na masle spolu zo zemiakmi a cibuľou /mrkvu, pór a pár zemiačikov/ som malej spravila na pare a až potom to pridala k rybe. Večer som ho pokvapkala hojne citrónom a do rána sa v tom marinoval. Chutil všetkým .-)

levandullka
11. dec 2012

@nelinka0401 Keď som ich dopiekla, boli také jemnučké, mäkké, ale časom trochu stvrdli ☹. No ja som ich zliepala džemom, lebo som dala málo škorice a boli také nevýrazné, potom zmäkli 🙂

levandullka
11. dec 2012

@danielaj No mne prídu vážne rovnaké 😀. Nie ako tie moje 😀. Mne bežne jeden plech zhorí, z toho si nič nerob 😀

rastulka
11. dec 2012

Moje pardubicke perničky,orechy a vanilkove rožteky 😉

sharmana
11. dec 2012

Dnes nečakane nič extra 😀 špagety ála, každý nech si na ne dá čo chce a na večeru pre malú zeleninovú polievočku 😉

nakup
11. dec 2012

@mysiatkoo krásne sa ti vydarila ak zvladneš chalúpku zvládneš všetko 🙂