icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lussy23
11. dec 2012

@lenadka kde kupujete lososa? ja o ňom už dlho snívam, ale je drahý 😖

mysiatkoo
11. dec 2012

@nakup tak od toho je este daleko, ale kym ma to bavi... ;)

lenadka
11. dec 2012

@lussy23 tak teraz je v akcii v bille 😉 5,60€ /kg, tento čo som kúpila mal kilo a akurát nám vyšlo na oded a mm ho asi doje na večeru. Ešte pôjdem kúpiť, vzala som len na skúšku a mm odsúhlasil, že je ochotný ešte niekedy zjesť 😀

lussy23
11. dec 2012

@lenadka waw to je super, ďakujem. Len či je to aj vnašej Bille.

lenadka
11. dec 2012

@lussy23 určite bude aj tam 😉 vyjde teraz lacnejšie ako pstruhy 🙂 aj tie sú momentálne v akcii 🙂

nakup
11. dec 2012

@natal12 no vedíš že si to zvládla su pekné

lussy23
11. dec 2012

@lenadka super

dara29
11. dec 2012

@danielaj Prosím Ťa na falošnú tresku s tvarohom používaš hrudkový tvaroh alebo mäkký? Dakujem

rastulka
11. dec 2012

@danielaj Dani,ako robiš francuzsku polievku? Viem,raz si to sem už dala,no neviem to najst ☹ 😅

katja78
11. dec 2012

@lenadka - a na lososa si použila aj nejaké rybacie korenie? či len citrónovú marinádu a soľ? 😕

luciaq
11. dec 2012

hrachova polievka a langose

gelinka75
11. dec 2012

dnes zeleninova polievka, kuraci stroganov a ryza 🙂 na veceru mm spravil chleba vo vajci, to je jeho parketa 😀

lencyca
11. dec 2012

@lululka555 jasné,dá sa to robit na viac sposobov 😉

lencyca
11. dec 2012

@rastulka zbožnujem orechy 🙂

zuzananinka
11. dec 2012

@lussy23 ja som dnes kupila v tescu - kilo cca 10,90 - ale uz filety takze 250g vyjde na 2,70 cca, a vyjde lacnejsie aso ako v lidli tam je mrazený ale uz si nie som istá či je to 200 alevbo 250 gramov a stojí okolo 5 euro ked nie je v akcii
ja som si dnes kupila vyšše pol kilo a bude na silvestra mnam už sa teším

nakup
11. dec 2012

baby vy na vianoce nepečiete klasiku žĺtkové rezy a jadrové rožky to u nás nemôže chýbať !

lululka555
11. dec 2012

ahojte 🙂
tak dnes sme robili domaci likér z ľadových gaštanov
vyzdobila som zopár medovníčkov,len tak amatérsky...a upečené pardubicke perníčky,robila som srdiečka a kolieska,už ich treba len naplniť,ale to asi až koncom týždňa 🙂
inak s cestičkom sa dobre robilo a bolo to raz-dva upečené @danielaj,ďakujem ešte raz za receptík 🙂

zklimekova
11. dec 2012

@lululka555 medovníčky máš vyzdobené krásne 🙂..ako robíš ten likér z ľadových gaštanov?

lululka555
11. dec 2012

@zklimekova ďakujem,no take obyčajske sú 😉 liker mám z varechy,tu je receptík http://varecha.pravda.sk/recepty/vyborny-liker-... ,každý rok mávame vaječný,tento rok bude zmena 😉

nakup
11. dec 2012

no a foto spomínané šošovicová polivka, knedlo vepšo zelo niekto pečený bôčik niekto prešpikované stehno s cesnakom pečené v celku a syn sa zo začiatku vybavil krájaním banánov a zlepovaním s piškótami a s špáradlom a pri nepečenej lakotinke povedal aká drina ja som namáčalá do čokolády zajtra budu nebíčko v papulke

rastulka
11. dec 2012

@nakup Mnám,milujem jadrove rožky 😝 mm mi ich vždy kupuje namiesto čokolady 😀 Ako ich robiš? 😉

dadka75
11. dec 2012

@rastulka Mohla by som poprosiť recept na tie pardubické perníčky???? Vyzerajú úúúžasne 🙂🙂 Moc ďakujem

rastulka
11. dec 2012

@dadka75 Jasne 😉 recept je od našej @danielaj 😀 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... 😉

nakup
11. dec 2012

@sweetlemon no to ti závidím taký spánok j cez výkend sa prebudin o 5.30 h.

dadka75
11. dec 2012

@rastulka Ďakujem, recept je už skopčený v mojom zošitku a zajtra idem na ne 🙂

nakup
11. dec 2012

@rastulka pre teba recept : Rožky si môžeš urobiť aj dopredu aby odmäkly , cesto - 35 dkg lieskové orechy, 35 dkg pr. cukor, 1 vajce, 2 žĺtky vymiesiš a nastriekaš alebo sformuješ tvar rožka cesto je tuhé upečieš na 180c 15 - 20 min.
Plnka : 4 vajcia, 30dkg pr. cukor, 10dkg var. čokolády vyšľaháme vo vodnom kúpeli a po zhustnutí necháme vychladnút a vmiešame 1,5 - 2 masla. ponoríme vrch do čokolády

zklimekova
11. dec 2012

@sweetlemon
Medovníčky
35dkg hladká múka
12dkg práškový cukor
2pl med
1čl sóda bicarbóna
2 vajcia
8 dkg Palmarín
škorica, klinčeky

chloe001
11. dec 2012

Zajtra budeme mat hlivovu polievocku a masove gulicky v paradajkovej omacke s knedlou 🙂

luci78p
11. dec 2012

dnes som si napiekla chlebík celozrnný,trošku tvrdá kôrka - takáááá chrumkaváááá,ale dá sa 😀 😀 😀 😀 😀

mariana0915
11. dec 2012

babulky nemate niektora recept na škoricove hviezdičky?????????