Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
hrachova polievka a langose
dnes zeleninova polievka, kuraci stroganov a ryza 🙂 na veceru mm spravil chleba vo vajci, to je jeho parketa 😀
@lululka555 jasné,dá sa to robit na viac sposobov 😉
@lussy23 ja som dnes kupila v tescu - kilo cca 10,90 - ale uz filety takze 250g vyjde na 2,70 cca, a vyjde lacnejsie aso ako v lidli tam je mrazený ale uz si nie som istá či je to 200 alevbo 250 gramov a stojí okolo 5 euro ked nie je v akcii
ja som si dnes kupila vyšše pol kilo a bude na silvestra mnam už sa teším
baby vy na vianoce nepečiete klasiku žĺtkové rezy a jadrové rožky to u nás nemôže chýbať !
ahojte 🙂
tak dnes sme robili domaci likér z ľadových gaštanov
vyzdobila som zopár medovníčkov,len tak amatérsky...a upečené pardubicke perníčky,robila som srdiečka a kolieska,už ich treba len naplniť,ale to asi až koncom týždňa 🙂
inak s cestičkom sa dobre robilo a bolo to raz-dva upečené @danielaj,ďakujem ešte raz za receptík 🙂
@lululka555 medovníčky máš vyzdobené krásne 🙂..ako robíš ten likér z ľadových gaštanov?
@zklimekova ďakujem,no take obyčajske sú 😉 liker mám z varechy,tu je receptík http://varecha.pravda.sk/recepty/vyborny-liker-... ,každý rok mávame vaječný,tento rok bude zmena 😉
no a foto spomínané šošovicová polivka, knedlo vepšo zelo niekto pečený bôčik niekto prešpikované stehno s cesnakom pečené v celku a syn sa zo začiatku vybavil krájaním banánov a zlepovaním s piškótami a s špáradlom a pri nepečenej lakotinke povedal aká drina ja som namáčalá do čokolády zajtra budu nebíčko v papulke
@dadka75 Jasne 😉 recept je od našej @danielaj 😀 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... 😉
@sweetlemon no to ti závidím taký spánok j cez výkend sa prebudin o 5.30 h.
@rastulka pre teba recept : Rožky si môžeš urobiť aj dopredu aby odmäkly , cesto - 35 dkg lieskové orechy, 35 dkg pr. cukor, 1 vajce, 2 žĺtky vymiesiš a nastriekaš alebo sformuješ tvar rožka cesto je tuhé upečieš na 180c 15 - 20 min.
Plnka : 4 vajcia, 30dkg pr. cukor, 10dkg var. čokolády vyšľaháme vo vodnom kúpeli a po zhustnutí necháme vychladnút a vmiešame 1,5 - 2 masla. ponoríme vrch do čokolády
@sweetlemon
Medovníčky
35dkg hladká múka
12dkg práškový cukor
2pl med
1čl sóda bicarbóna
2 vajcia
8 dkg Palmarín
škorica, klinčeky
Zajtra budeme mat hlivovu polievocku a masove gulicky v paradajkovej omacke s knedlou 🙂
babulky nemate niektora recept na škoricove hviezdičky?????????

@lenadka kde kupujete lososa? ja o ňom už dlho snívam, ale je drahý 😖