icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

cinnamon111
12. dec 2012

@lucikatn áno, perníkové korenie - veľký sáčok ako sáčková polievka. Nie prášok do perníku. 🙂

lencyca
12. dec 2012

@rastulka ja som ho tento raz nedala do chladu,hned som ich robila 😉 máš formičky alebo formu?ja mám 2 silikonové,super vec...

lencyca
12. dec 2012

@mysiatkoo dakujem,sú krehké,ale fantastické 😉 tie má rád aj mm 🙂

maruska22
12. dec 2012

@luciok Som rada ze chutilo, aj ja to dost casto robievam. Tiež mám rada také jedlá, lebo pri dvoch detoch tiez niekedy neviem co skorej🙂

danielaj
12. dec 2012

dnes som varila šošovicovú omáčku na kyslo, palacinky zo špaldovej múky s trochou kokosu plnené dulovým, višňovým džemom a tvarohovou plnkou 😉 včera sme s mm varili huspeninu, mne to nechutí, ale variť ju varím 😀 narobili sme jej veľmi veľa, tak možno sa odhodlám a skúsim 😉 a doobeda som stihla s malou napiecť medovníčky (skúšala som tie, čo má cesto minimálne mesiac odstáť, síce stálo iba 2 týždne, ale sú veľmi dobré, chutovo, ako tie čo robievam roky) a naše obľúbené koláčiky plné orieškov, sušeného ovocia, vločiek a čokoládky 😉 dnes sme neboli vonku, lebo malá má trocha nádchu a pokašliava, asi som to zakríkla, keď som hovorila, že ešte nebola chorá, ani len nádchu nemala 😒 tak teraz čušíme vo vnútri ☹

alysea
12. dec 2012

@cinnamon111 tie Tvoje medovníčky vyzerajú super, tiež chcem s deťmi piecť cez víkend, ale každý rok napečieme také čo dlho mäknú. Mohla by som Ťa poprosiť o Tvoj recept?

nelinka0401
12. dec 2012

@danielaj Danka,idem robiť tie vanilkové rožky,čo máš v albume...ale nemám Heru a maslo,môžem tam dať palmarin,či radšej nie???

martinailova
12. dec 2012

dnes som upiekla ryzovy nakyp s marhulovym kompotom 🙂

danielaj
12. dec 2012

@rastulka skoré uzdravenie 😉
@lencyca Leni, my sme sa dnes dohodli na polievke? 😀
@gelinka75 ja si normálne nad parou roztopím kúsok cerz a pridám klasika várovú čokoládu, Figaro, Orion, akú mám, takú dávam, presné váhy neviem, ja všetko od oka dávam, podľa toho, akú hustú polevu chcem 😉 olej nikdy nedávam, preto ti to nestuhlo 😒 ja tie peniažkové čoko neznášam, raz som kedysi skúsila a to taká umelina bola, ja vždy čokoládu na varenie a mne tá Cera nevadí, ale kľudne aj maslo môžeš dať alebo Heru 😉
@nelinka0401 skús tieto vanilkové, robím ich každý rok a úžasné, až sa royplývajú na jayzku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35406 😉

danielaj
12. dec 2012

@zklimekova aj ty si robila šošovicovú nakyslo? tak to sme už tri dneska, čo sme ju robili 😀
@viktoria12 ahoj, nech sa páči linecké kolieska: 30 dkg hladkej múky, 13 dkg práškového cukru, 17 dkg margarínu alebo masla, 1 vajce, zmiesiť, vykrajovať kolieska, piecť na 180 st. a po dve spájať džemom, vrch pocukrovať
😉 náš starý recept po babičke, ale je najlepší, skúšala som všelijaké, ale vždy sa vrátim k týmto 😉
@maculik skús túto http://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-orechov..., alebo uvarené salko v konzerve 2 hodiny, zmiešaš s mletými alebo nasekanými orechami a maslom, ja dávam aj takú, že odkrojky z cesta alebo ak nemáš, tak piškóty podrvi´t, do toho orechy, džem, cukor, punčovú alebo rumovú arómu, všetko od oka, podľa hustoty,ako keby si išla robiť nepečené guľky, čo sa potom obaľujú v kokose, dám to do košíčkov a polejem čokoládou 😉

danielaj
12. dec 2012

@nelinka0401 jasné môžeš kľudne, aj ja som teraz dala 😉

nelinka0401
12. dec 2012

@danielaj presne tie robím, 🙂 práve idem miesiť cesto.namiesto orechov dám mandle.nechce sa mi teraz orechy rozbíjať 😀

zklimekova
12. dec 2012

tak moje prvé košíčky upečené 🙂, plniť ich budem na budúci týždeň ...

sharmana
12. dec 2012

zeleninová polievka zo včera, granadír 🙂

luciok
12. dec 2012

@rastulka prosim prosim recept na orechy, milujem ich 😝

clarissa
12. dec 2012

Kedze sa dnes chystam pokracovat vo vypekani kolacikov,dnes som si dala pauzu vo vareni a objednala som si jedlo z restiky 😉

lencyca
12. dec 2012

@danielaj Dani,že by? ešte včera ma to napadlo,dávno sme ju nemali 🙂

luciok
12. dec 2012

@lencyca Môžem ťa poprosiť o recept? Len tak sa mi zbiehajú slinky 😝

konopka
12. dec 2012

Dievčata, milujem vas všetky;) chodim tu každy deň, klavesnica oslintana z vašich dobrôt;) užasne 😵

dasiacik
12. dec 2012

@zklimekova
Aj ja som včera robila a tiež po prvýkrát 😀 mala som problém odhadnúť hrúbku cesta akú mám dávať do formićiek 🙂 A mám ich o dosť svetlejšie.Čo si tam dala?

bubo1104
12. dec 2012

vajíčková polievka , varené zemiačky na masle + lanšmit opražený v 3 obale + jablkový kompót . Upiekla som znovu pletenky lebo malý si pýtal .

lencyca
12. dec 2012

@luciok nech sa páči 😉 :25dkg práš.cukru,10dkg hl.múky,12dkgkokosu-alebo mlet.orechov,aké chceš mat,1/2čl sody bicarbony,14dkg Hery,všetko spolu zmiešaš,dáš do chladničky na 2h-no dnes som ich hned robila,takže nestáli 😀 potom vtlačíš do formy,alebo do rožkových formičiek(-zarovno formičkou) koré si vymastíš a vysypeš múkou...ja mám silikonovú formu,s tým nemusím nič robit,len to tam natlačit,pečieš pri 160c,ked začnú hnednút vyberieš 😀

luciok
12. dec 2012

@lencyca Mňam, ďakujem, dúfam že sa mi podarí ich tento rok urobiť.

lululka555
12. dec 2012

ahojte my dnes máme zeleninkovú polievku a zo včera kuracie rezne a zemiaky 😉
dnes si dávam pauzu,čo sa pečenia týka,zajtra pokračujem 😉

megika1
12. dec 2012

@pami2 som barbar,do každého cesta ( chleby,buchty,knedle,osie hniezda,plnené makovníky.....) droždie rozmrvím,hrubšie ako na pizzu,ono ešte podkysne na plechu,čím tenšie,tým viacej vypečené

erni
12. dec 2012

kocky poprosim nejaky fakt osvedceny recept na linecke resp. macacie oci 🙂

maculik
12. dec 2012

@danielaj dakujem 🙂

veroni87
12. dec 2012

Ahojte žienky, tak aj my sme dnes mali na obed kyslú šošovicovú polievku 😀 , druhé pečené jaternice a krvavníčky s chlebíkom a zaváranymi uhorkami. A práve s mamkou pečieme vianočné - čokoládové guličky, linecké, a vínové koláčiky - len my dávame šľahačku. Potom pridám aj fotky 🙂

lubiduch
12. dec 2012

ja som dnes robila kuracie thai curry s kokosovym mliekom a susenymi paradajkami, trochu pikantne a k tomu basmati naturalku, muz si pochvaloval 🙂

zklimekova
12. dec 2012

@dasiacik 🙂 ...prvých 5 som odskúšala..a potom to už šlo..aj s dávkovaním do formičky 🙂..dala som dnu orechy..a možno to je zlým svetlom v kuchyni 😀