Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam aj ja milujem fliačky ale domáce a na slano
@zklimekova robila si podla receptu z varechy - co tu dnes hodila Daniela? Kolko kosickov ti vyslo z jednej davky?
jacket potato & baked beans :D
baby, potrebujem poradiť. máte nejaký chutný recept, ako zúžitkovať bravčové karé? teda okrem šniclov, samozrejme. v nedeľu mi príde návšteva, tak rozmýšľam, čo z toho spraviť.
Baby nemáte s týmito sušienkami skúsenosť ? a inak skor do každých ide celozrnná alebo špaldová muka 😒 nemohla bi som dať hladkú alebo polohrubú ?
http://varecha.pravda.sk/recepty/vanilkove-susi...
@zklimekova su tvrde alebo meke ?
Dnesne cajove pecivo,2kg 😀
@abrielaneni zač, tu si možeš vybrat čo máš rada a čo možeš 😉
takze dnes sme dojedali zo vcera, cez den som upiekla, kosicky, oriesky a rozky na vianoce, pred chvilou som dovarila sosovicu na zajta a rano urobim k tomu este palacinky a zase mam na 2 dni pokoj, dufam.............aaaaaaaaaa tie napecene kolace budem musiet asi niekam schovat lebo my z nich vsetci vyjedaju a neviem ci tam nieco zostane kym ich bude treba plnit 😠
@luciok Ja som ich robila podla receptu od @womanick 😉
30 dkg hladkej múky
30 dkg hrubej múky
30 dkg masla
20 dkg práškového cukru
25 dkg mletých orechov
1 vajce
1vanilkový cukor
všetky suroviny vymiešať a dať do chladu cesto trošku odpočinúť / minimálne na polhoďku/ potom sa natláča do formičiek , piekla som tak pri 180 až 200C , upečie sa to rýchlo a treba to ešte tako horúce vyklápať, formičky sa neolejujú, vyjde ich dosť veľa minimálne už takých 60kusov zlepených mi vyšlo , ak nemáš dosť tých formičiek ako ja , tak si ich premi, lebo sa mi stalo, že keď mi zostali nejaké kúsky cesta v tom, tak mi tie ostatné oriešky, potom ťažšie išli z formičky, takže som vždy utierkou vyutierala do čista, alebo omyla a osušila
krém robím klasicky z hustého zlatého klasu / dávam tak menej ako 40dcl mlieka / osladeného , ale pridávam aj vanilkové cukre 2 + do vychladnutého vmiešam buď maslo alebo maslo a heliu v pomere 1/2 na 1/2 , môžeš primiešať aj tak 2 kopcovité lyžice karamelového salka , alebo trošku rumu , hotové zlepené si môžeš nechať len také, alebo namočné v čokoláde ,č i obalené v práškovom cukre s vanilkou, ja si ich nechávam len také čisté
@erni nech sa páči linecké kolieska: 30 dkg hladkej múky, 13 dkg práškového cukru, 17 dkg margarínu alebo masla, 1 vajce, môžeš dať aj nastrúhanú citrónovú kôru, zmiesiť, vykrajovať kolieska, piecť na 180 st. a po dve spájať džemom, vrch pocukrovať
náš starý recept po babičke, ale je najlepší, skúšala som všelijaké, ale vždy sa vrátim k týmto 😉
@natal12 páči sa Škoricové hviezdičky
350 g hladkej múky, 200 g Palmarinu, 100 g pr. cukru, 2 žĺtka, 1 Čl mletej škorice, trocha citrónovej kôry, 1 škoricový cukor na posypanie a 1 bielok na potretie
Urobíme cesto, vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme hviezdičky, dáme na plech, potrieme bielkom a posypeme škoricovým cukrom, môžme aj sekanými orechami. Pečieme na 180 st. 😉
@lencyca Leni ja tiež robievam každý rok fúkané rožky aj kokosové aj orechové, do normálnych formičiek 😖 ale tento rok ich nebudem robiť, lebo už mám navyberaných 25 druhov a chcem len 20 urobiť, tak musím aj niečo ešte zo zoznamu vyškrtnúť 😀

francuzsku cibulovu polievku s krutonmi a bolonske spagety