icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
13. dec 2012

@natal12 no v tejto téme som už veľmi dlho nebola, už mi zapadla v PC prachom, len včera som už fakt nevedela, čo dnes uvariť, tak som sem mrkla a vy tu všetky vypekáte, takže som ani žiadnu inšpiráciu nenabrala, neva. Tebe ide ako varenie, pečenie?
P.S. niekedy som v tejto téme bola denno-denne, ale nestíham, resp, mám momentálne iné priority 🙂

gianni
13. dec 2012

pečiem krkovičku s kyslou kapustou a k tomu potom prihodím zemiaky na zapečenie a chcem urobiť tento perník... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4515

babulka123
13. dec 2012

@angelika_2 ja som prave dorobila sosovicovu omacku

veroni87
13. dec 2012

@mima1311 hihi hlavne sa neboj ked ich vyberes z rury a budu takke makke, ked vychladnu tak stvrdnu a obaluj ich take teple 🙂

lyongirl
13. dec 2012

@natal12 recept teraz myslíš na tie klbká aký som mala?

vivusika
13. dec 2012

u nás dnes kelová polievka s údenými rebrami a druhé asi ryžový nákyp 🙂

danielaj
13. dec 2012

dnes dojedáme zo včera šošovicovú omáčku a deti si rozkázali vajcové halušky, tak som urobila aešte som urobila aj halušky z celozrnnej múky, na to kyslú smotanu vymiešanú s tvarohom a vegetou a osmažená slaninka, chuť celkom ako bryndzové 😉 dnes nepečiem nič, minula som komplet všetku múku, čo sme mali doma, poobede ideme na veľký nákup a zajtra pokračujem v pečení 😉

adikad
13. dec 2012

My dnes, sosovicova polievka a stroganov(z bravcoveho mäsa 😀 ) s ryzou a hranolkami,zajtra tiez sos.polievka a plnena paprika.

sunflower87
13. dec 2012

Babenkyyyyyyy.....prídite mi navariť 😀 nechce sa mi variť iba pre seba ☹

sisanka
13. dec 2012

my dnes dojedame zo vcera - zeleninova polievka s krupkami, pecene jelitko, zemiaky a domaca calamada a chystam sa urobit si cesto na linecne kolaciky a medvedie labky a piect budem az zajtra asi 😉

1977
13. dec 2012

Baby poradte mi slecna chce zapekane palacinky s pudingom.Este som to nerobila na palacinky ma recept len sa bojim aby mi nezhorel ten puding v rure.

veroninna1
13. dec 2012

kelovy privarok s chlebikom

milka1978
13. dec 2012

pečený bravčový bôčik so zemikovou kašou, tatarkou alebo kyslou uhorkou či čalamádou 😝

nikita308
13. dec 2012

@sunflower87 Ako tak pozerám, ty si mala už jesť v pôrodnici... 😀 😀 😀
Dnes šošovicová kyslá a pizza... 🙂

luciferova
13. dec 2012

@danielaj mozes prosim ta napisat, co toho roku pecies? Aspon par z tych 20-25 druhov na inspiraciu 🙂

Mate niekto recept na barma pusinky? Google mi nenasiel ☹ mozno sa to inak vola, ale je to hnede, orechove, nejde tam muka a prve sa to zje 🙂 diky 🙂

sisanka
13. dec 2012

kocky kazdy rok mi na vianoce ostaval bielok z vajicok a vzdy som ho bud vyhodila alebo pridala do vajicok ked som vyprazala rybu...ale kedze teraz chcem piect trosku skor tak by mi asi do stedreho dna nevydrzal tak som sa rozhodla zeby som upiekla napr kokosove pusinky....ako dlho vydzia cerstve??neviete? 🙂 alebo ak mate nejaky osvedceny recept z vajecnych bielok tak sup sem s nim 🙂

luciferova
13. dec 2012

@sisanka ja mam recept na take suchariky, pusinky nelubime. Chces?? A inak bielok sa moze aj mrazit 🙂

babulka1978
13. dec 2012

Baby poradte, kde maju pekne formicky/vykrajovatka na kolaciky?? Nejaku peknu klasiku...chcem robit medovnicky, takze srdiecko.....a nejake vlnkove kvetinky aj s malym vykrajovatkom na stred na linecke kolaciky 🙂

lenadka
13. dec 2012

Včerajšie chobotničky, recept: 250g hladkej múky, 100g práš. cukru, 2 kaakové pudingy, 2 van. cukre, 1 čl škorice, 200g masla, 1 vajce, zamiesiť cesto. Potom som ho pretláčala cez lis na cesnak a to boli nôžky a hlavičky a očká to robila moja dcérka. Pôvodne sú to len "klbká", len sa to pretlačí cez ten lis a hotovo, ale nám napadlo dať hlavičky a urobiť mimozemské chobotnice 😀. Pečú sa na papieri na pečenie pri 180 stupňoch 6-10 minút, radšej kratšie, lebo mne sa jeden plech dosť roztiekli keď boli dlho v rúre 😉

natal12
13. dec 2012

@lyongirl áno .

natal12
13. dec 2012

@lyongirl ja som v tejto téme furt 😀 😀 😀 no pečenie mi ide super ška som vyučená cukrárka 😀 ale zas torty neviem robiť tak nemožem povedať že som stopercentná, a varenie nič moc 😒 ale niečo viem .

gelinka75
13. dec 2012

@sisanka ahoj, bielka sa daju normalne zmrazit a potom vybrat, rychlo sa roztopia a pouzijes ako chces

amdeis
13. dec 2012

Nuz tak na dnes a na zajtra sa nam dopeka tvarohovo-visnova zemlovka a polievka je cesnakova so syrom. A ako bonus vyumyvany sporak (bol spinavy jak svinka diva bleee)

womankc
13. dec 2012

@rastulka teoreticky aj hej ,len ten čerstvý je silnejší a nemajú niekde v potravinách feniklový čaj? ten by si mohla tam vylúhovať , v lekárni by to mali určite ak teda mate u Vás lekáreň 🙂

lucikatn
13. dec 2012

dnes som bola na obed v reštike lebo nemám chuť variť sama pre seba.... mala som kelovú polievku so slaninkou a rduhé bolo hovädzie mäso (na šťave s pokrájaným vajíčkom na tvrdo) a tarhoňa.

Zajtra ak postíham tak by som rada urobila brokolicovú krémovú polievku a francúzske zemiaky s kyslou uhorkou

sisanka
13. dec 2012

@gelinka75 dakujem ale radsej by som ich hned zuzitkovala 😉
@luciferova kludne napis recept aj ked mm zbiznuje kokos tak asi urobim tie pusinky...ale rada sa inspirujem aj do buducna 🙂

a2303
13. dec 2012

Ahojte, dcérku mám doma nechodí do škôlky teraz, tak nestíham prispievať.. ☹
Dnes varím zas na viac dní,

kysucká kapustová polievka, zapečené mäso na kyslek kapuste, cibulke,cesnaku, zemiakoch a guláš 😵

Ešte k tomu malému idú dva zúbky, tak variť je skoro umenie pri nich.... 😨 😨 😨

mata1001
13. dec 2012

ahojte tak dnes segedin s knedlou,pre maleho perkelt+ cestoviny a zeleninkova polievka

kikaneu
13. dec 2012

@katja78 tak my už máme stromček ozdobený, manžel sa posnažil, nevedel sa dočkať, tak už ho máme skoro týždeň 🙂