icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

megika1
14. dec 2012

jednoduchý mazanec,ale chutný len tak čistý,alebo s masielkom,domácim džemom,či medom,aj nutela sa hodí.....

natal12
14. dec 2012

jáj ja že mi zeláš náhodou kebyže mi to nejde cez ten lis 😀 😀 bože mna mrdne ked mi to nepojde 😒 ďakujem ale ty si lepšia šikovnica 😉 jasné dám

gianni
14. dec 2012

dnes ešte manžel doje krkovičku na kyslej kapuste so zemiakmi a ja si robím morské príšery s ryžou , bo u nás také veci jem len ja...

abriela
14. dec 2012

@raszuz kapustu kyslu asi podusim a zemiakovu knedlu som este nejedla, ale pozirem sa na to co to je. Kedze ja zemiaky az tak neoblubujem, ale vela ani nejem, cize je to v podstate pre draheho.
@veve39 asi pisete o rozkoch, ze? Ja som minuly rok robila tak, ze som kazdy roztek dala do formicky v kt. bola potravinarska folia, odtlacila vzor a dala upiect. Aj tak ten vzor zmizol, ale boli aspon vsetky rovnake.

natal12
14. dec 2012

@majuskacechova písala som ti potom , prepáč zabudla som pridat meno 🙂

abriela
14. dec 2012

@megika1 😨 😨 😨 dobry napad - to by bola ina kombinacia a drahy by vyvaloval oci 😀 . Aj ked ja nemam rada halusky s kyslou kapustou, len sladkou.

raszuz
14. dec 2012

@abriela áno kapustu trošku na cibuľke podusiť, zemiaková knedľa v podstate nič náročné 🙂 a megika1 má súper nápad, takto nám v robote robia pečené kotlety, že sú k nim prílohou kapustové strapačky

kikatko
14. dec 2012

aby som zlikvidovala zásoby rožkov- je u nás žemlovka a pred tých čo ju nelubia su opekané párky a kaša

womankc
14. dec 2012

@abriela hej to ma nenapadlo, to si dali naši v Tatrách vo furkotke a zalizovali sa až za ušami strapačky a k tomu masko mňam

betka22betka
14. dec 2012

@abriela ak je bôčik upečený cca na 90 %, tak pridám k mäsu na mesiačiky pokrájané zemiaky, spolu pečiem. Posledných 10 minút odokryjem a pečiem do chrumkava . Preto vždy používam väčší plech, aby sa mi tam zmestili aj zemiačiky. K takému mäsu sa hodí aj zemiakové pyré s cviklou. Takisto je výborná aj dusená biela alebo červená kapusta / nie kyslá, ale hlávková, postrúhať , posoliť, dať na spenenú cibuľku , dusiť,+ celé korenie a bôbkový list, ak je hotová ja pridávam na koniec aj skaramelizovaný cukor a ocot/ a knedľa- ale to je dosť náročné na čas......

betka22betka
14. dec 2012

ja som dnes varila kuraciu polievku s krupicovými haluškami a palacinky- už si ich aj dávam ku kávičke.....

mia258
14. dec 2012

Cuketova kremova a domace hotdogy

sitko
14. dec 2012

Hrachová krémová polievka a zapekané zemiaky so syrom a kapustový šalát.

abriela
14. dec 2012

@raszuz @womankc tak spravim tie halusky. Aj ked, ako sa robi kysla kapusta k haluskam. Tak ako sladka, poprazim na masti??? ked mi to nebude chutit, tak zjem s chlebom 😉
@betka22betka taka bola aj moja prvotna predstava, len som vahala nad kapustou. Knedla nieje problem, ked ju robim su vzdy aj buchty na pare. Tato kombinanci aasi bude az medzi sviatkami s kacacimi prsiami.

raszuz
14. dec 2012

@abriela áno, normálne podusíš na masti cibuľku na to pacneš kapustu a dusíš 🙂

lucikatn
14. dec 2012

kočky nemáte niektorá recept na NEPEČENÉ GUĽKY? také tie z piškot alebo odrezkov... lebo už som pozerala xy receptov ale všade ide hrozne veľa masla a môj muž ho neznáša... 😒

zuzi0911
14. dec 2012

Ahojte.dnes fasirky zemiaciky a hrachova polievka 🙂

levandullka
14. dec 2012

Tak dievčatá moje, idem sa ja vrhnúť na škoricové hviezdičky a rozvoňať nimi celý bytík 🙂

natal12
14. dec 2012

Ja sa idem pustiť do citronových a škoricových klbiek 😉

danielaj
14. dec 2012

@lyongirl ee, to som nebola ja, ja nemám tlakový hrniec 😀
@majuskacechova ja doporučujem tie citrónové, minulý rok som ich robila prvýkrát a musela som dorábať ešte dve ďalšie dávky, aj tu sme ich piekli skoro všetky maminky a chuť úžasná, ako som včera písala ako kupované vaječné venčeky s nádychom citrónu, ale aj škoricové sú fajn 😉 a čo sa týka toho lisu, ktorým sa to pretláča, tak ja mám tiež ten malý a tým to nešlo, potom som použila taký ten väčší, takýto http://www.makro.sk/e_shop/detail/53352-lis-na-... a tým to išlo perfektne 😉

danielaj
14. dec 2012

@womankc
@veve39 ja tiež na rožteky odštipujem z cesta, už mám v tom cvik za tie roky a daria sa mi rovnaké 😉 😀

megika1
14. dec 2012

@abriela je to fakt skvelá kombinácia,u nás úspech.....aj drevo môžem káľať,toľko energie mám 😀 😀 😀

megika1
14. dec 2012

@abriela podusím na šťave krátko,nerobím žiaden základ,potom dám do tej kapustičky výpek z mäska

rosannar
14. dec 2012

dneska a zajtra dubáky na smotane s knedlou...a dneska začínam s vianočným pečením-šuhajdy so salkom a druhé suhajdy z ľadových kaštanov a orechami 😉

bellada
14. dec 2012

francuzke zemiaky

a dnes idem prvy krat v zivote potahovat tortu pre moju slecinku na prve narodky 🙂 to bude zazitok isto 😀
idem robit potahovku zo suseneho mlieka, ma niekto nejake skusenosti?
a vianocne este nemam vobec nic, az na dalsi tyzden budem asi robit, nestihacka

mata71
14. dec 2012

Ahojte dnes, polievka cesnaková s rezancami.,krkovička na kocky,zemiaky na 1/4 ,cibula na 1/4 nasypané v sáčku a upečené,,,
na večeru rezance ,,s vajičkom,orechami,syrom,,ake kto bude chciet.

natal12
14. dec 2012

@danielaj dani robim tie klbká a nejaké placky ich mám uz su v trube prečo? 😒 a lis mám klasický a ide to s ním 🙂

natal12
14. dec 2012

baby prečo z tých klbiek mám placky v rúree ?? 😒

nanulik
14. dec 2012

u nas sa dnes nevarilo. ide na mna jarná unava 😀 😝 tak dojedáme zo včera a aby toho nebolo málo tak mužovi párky s chlebom a ja s malým mrazené slivkové gule

veve39
14. dec 2012

@abriela ano o vanilkovych rozkoch...ta formicka by mi pomohla, ale nemam taku doma a do obchodu uz nepojdem ani nahodou.. 🙂 vzdy nakupim plno veci, ktore som nemala v plane a to co idem kupit zabudnem 😲 😀 , budem si musiet poradit odhadom 🙂