icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
14. dec 2012

ahojte 😵
dnes šošovicová kyslá polievka a špenát s volským okom a zemiakmi 😉

levandullka
14. dec 2012

@natal12 No, musím ísť kúpiť T 650... 🙂

natal12
14. dec 2012

@sweetlemon tie varechové medovníky som skúšala na skúšku jeden potreť pred pečením a jeden po a poviem ti pravdu že lepšie je potierat pred oečenim tie varechové lebo keď po tak su moc biele také cudne ako keby nedopečené 😅

rastulka
14. dec 2012

čafte baby 🙂 Ja som dnes robila jablkove lasagne 😝

nelinka0401
14. dec 2012

@natal12 no robím aj tie škoricové nakoniec,už som ich odložila do dozy ale pofotim ich potom spolu 🙂

sweetlemon
14. dec 2012

@natal12 a mne sa zas pacia take trosku svetlejsie tie medovnicky. a hlavne su uplne hladke potom. a sak kazdemu sa paci nieco ine 🙂

levandullka
14. dec 2012

Tak dnes som dostala recept na úžasné medovníčky od ozajstnej profesionálky. Zajtra vyskúšam, ale od nej som naozaj iné, než úžasne chutné a dokonale nazdobené medovníky nemala 🙂. Dúfam, že to dopadne lepšie ako moje dnešné medovníčkové fiasko 😅

sweetlemon
14. dec 2012

ja dnes varim pizzu z donasky, cas varenia zevraj 50 minut 😀 juj, uz nech je to tu 🙂

nakup
14. dec 2012

@janus32 ahoj prepač že aš teraz ale predsa pizza na 6 - 10 porcií podľa veľkosti 1 kg hl. múka, 1/4droždia, 1 káv. lyžička soli, 1/2 pol. lyžica cukru, 0,4 l vody, 0,1 l oleja. Múku, cukor, droždie premiešame a potom pridáme soľ, vlejeme letnú vodu, alebo spravíš kvások a prileješ k múke a niekoľko krát premiešame necháme kysnúť. Z cesta pripravíme 6 - 10 bochníkov zakryjeme fóliou a dáme do chladničky cesto vydrží aj 3 - 4 dní v chladničke, nechame ho v chladničke odpočívať tak aby bolo vláčne a aby bolo v ňom čo najmenej vzduchových bublín. Pečieme na 250 C by boli okraje zlaté 5 - 7 minút ja aj 10 min. A dnešná z cesta z chladničky je ako včerajšia rozdiel necítiť 🙂

danielaj
14. dec 2012

@levandullka ja akú mám, takú dám tú múku, rúzne značky, jednotácku, Tescovú ,Babičkinu, teraz mám nejakú maďarskú, kúpila som v Bale 😀

danielaj
14. dec 2012

dnes som si napiekla kakaové srdiečka, neskôr budem plniť kokosovo plnkou, polejem čokoládou a posypem kokosom, potom somnapiekla Išelské tortičke z orechového cesta, tiež nesk"r naplním asi vanilkovým krémom, navrch čokoláda a mandľa, a oriešky, neskôr budem plni´t karamelovou plnkou aj čokoládovou a možno aj vanilkovou, je ich veľa

natal12
14. dec 2012

@nelinka0401 určite ich máš krajšie 😀

natal12
14. dec 2012

@sweetlemon ked som ich nepotrela pred pečením a až po boli také biele ako keby surové 😒 ty si potierala po ?

lyongirl
14. dec 2012

@nelly3 tento recept mám od kamošky, vraj sú medovníky stále makké, kdekoľvek ich dáš, alebo máš,ja som ich ešte nerobila, ale sestra áno a potvrdila to, doniesla ochutnať a sú fakt dobré 🙂

Mäkké medovníky

Čas prípravy
1 hod

Ingrediencie
400 g hladkej múky
170g prášk.cukru
50g masla
2 vajíčka
1 lyžica rumu
3 lyžice medu
1 lyžica sódy bikarbóny (zarovnaná)
1 lyžica medovníkového korenia

Inštrukcie
Cesto vymiesime,necháme hodinu odpočívať,potom vyvaľkáme a vykrajujeme medovníčky.Dávam ich na papier na pečenie a potieram rozšľahaným vajíčkom na 200 st.
Sú naozaj hneď mäkké a stále až kým sa nezjedia...len treba dávať maslo klasické,nie margarín.

nelinka0401
14. dec 2012

@sweetlemon jéj aj ja mám takú pizzu,tuším do pol hodky prinesenú..aj s @ifkal 🙂 keby neni jej ani by mi nenapadlo objednávať 🙂 chutila?

levandullka
14. dec 2012

@danielaj Tak potom nechapem ako ja vzdy mozem mat taku smolu 😀

sweetlemon
14. dec 2012

@natal12 ano, ja som potierala len PO. su bledsie, ale zas az take blede nie su, praveze mi pridu take nezhorene konecne 🙂 aj na tej fotke su take normalne, nie? 🙂

sweetlemon
14. dec 2012

@nakup jeeeej, ked pozeram na tu tvoju pizzu, uz sa neviem dockat tej mojej donaskovej, presne takuto som si objednala 🙂
@natal12 inak teraz som vytiahla jeden medovnik a je to taaaaak makucke, ze az neverim! waw, taka som spokojna s nimi! 🙂
@nelinka0401 dnes je pizzovy vecer tusim 😀

natal12
14. dec 2012

@sweetlemon na tej fotke sami zdajú byť tmavé , škoda mala som ti to odfotit tie čarovné medovníky nikdy nebudem potierat po lebo su jak mrtvoly 😀 ale dankine som potierala po upečení 🙂

natal12
14. dec 2012

@sweetlemon Nejedz ich lebo si budeš každý deň vytahovať aj po 4 medovníky jak ja 😀 😀 😀

titkovamiriam
14. dec 2012

ahojte po čase 😉 😉 no nestihačky:
1,rezy z brodan-musia aspon tyzden odstat
2, taka mala zabijacka 15 kg morka
3,spracovana
4,morcacia polievka
5,morcacie rezne
6,pecene zemiaky

nelinka1311
14. dec 2012

ahojte,proím,to naozaj nemá nikto recept na Domino rezy?Kokosové so želatínou.
@abriela ďakujem,ale nemyslela som ten zakusok
@sweetlemon ako zdobíš tie medovníky,su krásne a šikovne ozdobene,prosím o recept a postup,cez igeliťák?Dík

miskap2111
14. dec 2012

Tak dievčatá, aj ja pridávam moje dnešné pečenie. Medovníčky- mäkké a ešte budeme aj ozdobovať. A linecké- z arašidového masla, plnené arašidovou nutelou. Ešte idem robiť ďaľších 8 druhov koláčikov a praliniek.

miskap2111
14. dec 2012

No vidím, že sa mi tam fotka vložila naopak.. 😀 nevadí. Snáď. 🙂

mariettka27
14. dec 2012

@danielaj ahoj,zaujímajú ma tie kakaové srdiečka s kokosovým krémom...ak by si bola taká milá,poprosila by som ťa o recept...ďakujem 🙂

katkas1
14. dec 2012

Baby dajte mi prosim recept na tie skoricove hviezdicky.Dakujem 🙂

natal12
14. dec 2012

@katkas1 snáď nevadí ak odpovedám za teba @levandullka ale tu ich máš 😉

katkas1
14. dec 2012

@natal12 dakujem

sweetlemon
14. dec 2012

@natal12 hehe, mrtvoly 🙂 inak ja lutujem, ze som farbivo nekupovala. hrozne sa mi pacili aj tie, co baby potierali cervenym farbivom. mne mama chce zajtra priniest nejake farebne polevy v tubickach, tak som zvedava, co z toho vykuzlim 🙂

sweetlemon
14. dec 2012

@natal12 nejem, ja iba skusam stale, ako su na tom 😀 😀 pre istotu 😀