icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

veroni87
16. dec 2012

My dnes morčacia polievka zo včera a druhé - morčacie a kuracie prsíčka, pre mňa s broskyňou a syrom a pre mamku a ocina s lečom 🙂

chorale1
16. dec 2012

ahojte, my dnes fazuľová na sladko a hovedzí guľáš s knedľou 🙂

eva7780
16. dec 2012

dnes u nás vajíčková polievka,faširky zemiakova kaša a cviklový šalát,neskor ešte urobím šuhajdy 🙂

danielaj
16. dec 2012

@atiatko ďakujem, teraz som zase ja poctená, potešilo ma to 😉
@zklimekova krásny 😉
@majuskacechova super 😉

majuskacechova
16. dec 2012

@ktore robila som grilazky, nepecenu kokosovu roladu a klbka skoricove aj citronove 😝 😝

dabon
16. dec 2012

...zo včera šošovicová polievka a dnes som dorobila ryžu a dusené kurča so šampiňonmi.... (len som ho akosi dlho varila brrr ja tak neznášam rozvarené kurča) 😠 😠

veve39
16. dec 2012

@danielaj vlastne ani nie pracne, to ssom sa zle vyjadrila, len take casovo predlzenejsie - 1.,2.,3.den...uz mam dost casovu tesnotku 🙂 ale perniky mame velmi radi a mojho otca by som velmi potresila 🙂

lencyca
16. dec 2012

@natalii6 páči sa:Linecké koláčiky-30dkg hl.múky špeciál,1 HERA,10dkg práš.cukru,2 žltka,kora z 1 citrona-všetko spolu zmiešaš,podla potreby pridat múku,keby sa to lepilo,na pomúčenej doske vyvalkat,vykrojit,dat na plech s pap.na pečenie,piect pri 180c,neviem presne kolko,ja na ne prikúkam 😉 ked začne kraj hnednút,hned vyberám 🙂

monulienkamt
16. dec 2012

po dlhej dobe opat prispievam, zeleninova polievka a hovadzie masko s paradajkovou omackou a knedlou a ostal este aj kolacik 🙂

mata71
16. dec 2012

@pusinqa
@ibajeho
Citronove kolečka s bielkovou polevou
60dkg pol.hr,muky
45dkg smetol
4 žltka,4 lyžice praš,cukru.sol,citronova kora,trošinka octu,
pridávat postupne trosku mlieka,ak je moc huste cesto,vygulat a vykrajovat kolieska a dierka v strede
z 4 bielkov vyšlahat sneh s 4 lyz cukru,dat dp sačku a okolo kolieska dat vrstvu,dat piect na 180stup.asi 3min,ZDVIHNU SA..polepit džemom ale ničim.

žltkove rezy s citronovou polevou,.
25dkg masla/hera,palmarin/
25dkg ml cukor
25 dkgml orechy
15dkg poloh muky.kora z jedneho citrona.
zamiešat,,a pridat z 5 bilkov sneh.
cesto dame na vymasteny pomučeny plech piect na 150stu,do ružova 10min.
poleva
5 žltkov
30dkg ml,cukru
a štavy z jedneho citrona, si vymiešame polevu,za horuca ked dame plech von nalejeme polevu a nechame stuhnut.

robila som dnes len tak.

REZY MERGOT
1 šlahačkova smotana,ked nemaš daj obyčajnu
2dc pohar krys cukru
4dc /2 pohare/polohrubej muky
2 vajička
1 prašok do pečiva
1 vanilinovy cukor
1dl mlieka/pol pohara/
1dl oleja
1 ČOKOLADA MARGOT 100g
všetko vymiešat dat na vymasteny a pomučeny plech.
poleva po vychladnuti/nemusí byt ale / ale s polevou je to lepšie
10dkg masla/palmarin
10dkg ml cukru
2 lyžice kakao
rozpusti vo vodnom kupeli a naliat na margotku.

mata71
16. dec 2012

Tie citronove koliečka budete mat na 5-6 plechov viac ako 100ks..vykrajovala som to asi 6cm velke a vnutro 3cm,,,tie stredy sa daju tiež upiect a polepit lekvarom...

ibajeho
16. dec 2012

@mata71 dakujem a namiesto toho smetolu mozem co pouzit? Inak tou polevou to teda potieram este pred pecenim, dobre tomu chapem? Myslim tie citr kolecka

bubo1104
16. dec 2012

dnes hovädzia polievka , zemiačky na masle a pažítke + fašírky + kompót , ryža + kuracie krídelka , horné zadné pečené . Robila som 2 obedy aj , aby si vzal muž do práce . No a ešte som urobila nepečený tunel - BE BE keksíky + tvaroh + šľahačka + banány + čokoláda - už tuhne v chladničke , večer si dáme

mata71
16. dec 2012

možeš dat heru palmarin,heliu.,čo použivaš to daš,
tu polevu s bielkov daš na surove vykrojene kolieska a tak upiect,,,urobíš ju zo sačku malou dierov..

ibajeho
16. dec 2012

@mata71 moc si to neviem predstavit, myslis tak ako ked sa ozdobuju medovnicky? Takym sposobom to tam nanesiem? A kolko jej mam dat?

mata71
16. dec 2012

na širku kolieska daš polevu v saciku mas asi taky otvor aby ti to chytilo po celej dlžke aj obvode.
medovniky sa zdobia po upečeni tato poleva sa pečie spolu.do ružova..

abriela
16. dec 2012

BABY - halušky s kyslou kapustou a zapecenym bocikom nemali chybu. ĎAKUJEM za perfektný TYP.
K pardubuckym pernickom som sa dostala az dnes. Cesto sice stalo od stvrtku ale su perfektne. Este, ze som vyuzila drahého a pomohol my s tym. Takže s vianočným pečením som dnes už zacala aj ja.

joannas
16. dec 2012

@danielaj ahoj,ta plnka do orechovih košičkov ma davať tepla alebo vihladena? 😕

womankc
16. dec 2012

@olo2003 ďakujem veľmi pekne ešte mi povedz, čo je oranžát 😅

joannas
16. dec 2012

@danielaj čo všetko budeš piecť? 😉

bublina83
16. dec 2012

Dnes u nas nebolo velke vyvaranie, granadir so salatom a napiekla som este zemle.

luci78p
16. dec 2012

moja prvá podarená bábovka po mnohých neúspešných pokusoch a bolo moc cesta tak vyšli ešte malé bábovičky 😀 😀 😀 😀 😀 a obložené bagetky pre návštevu 😵 😵 😵

juranka
16. dec 2012

@rastulka ahoj, prosim ta, tie formicky na fukane kokosove rozteky si vymazala a mucila alebo to ide len tak do formiciek? dakujem

natalinka98
16. dec 2012

Včera som robila linecké koláčiky z dvoch dávok a sú tvrdé ☹ ☹ Dajú sa ešte nejako zachrániť alebo budem musieť robiť nové? Robím ich každý rok a ešte sa mi to nestalo. 😢

levandullka
16. dec 2012

@natalinka98 Keď ich zlepíš džemom, zmäknú, neboj 🙂

atiatko
16. dec 2012

@tretulka Zuzik, tak potom poprosíme foto medovníčkov 😉 aaaa .... ďakujeme za pochvalu 🙂 🙂 🙂

natal12
16. dec 2012

@bublina83 aj my sme mali granadír 😀

veve39
16. dec 2012

@abriela juuj kazdy robi Dankine pardubicke pernicky, ja uz mam z nich takeho chrobaciska v hlave 🙂 ...nemala som ich v plane vobec k tymto Vianociam, no ja im asi neodolam 🙂 ...este by som potrebovala 2tyzdne do Vianoc, volajako pomaly mi to ide...a co napecieme, to aj skoro hned popapame 🙂 , zatial mam iba jezkov "jožkov", take linecke kolieska s brusnicami a lieskovcom a medovniky...aj to este nedopecene z celej davky...
robila si tie perniky tak, ze 3-dnovy postup ? 1.den sirup...2.cesto...3.spracovanie ??

tortelinka
16. dec 2012

baby poradite? ak ten postup na perníky skrátim na dva dni, bude to v pohode?

veve39
16. dec 2012

@tortelinka presne to riesis co aj ja 😎