Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, my dnes fazuľová na sladko a hovedzí guľáš s knedľou 🙂
dnes u nás vajíčková polievka,faširky zemiakova kaša a cviklový šalát,neskor ešte urobím šuhajdy 🙂
@atiatko ďakujem, teraz som zase ja poctená, potešilo ma to 😉
@zklimekova krásny 😉
@majuskacechova super 😉
@ktore robila som grilazky, nepecenu kokosovu roladu a klbka skoricove aj citronove 😝 😝
...zo včera šošovicová polievka a dnes som dorobila ryžu a dusené kurča so šampiňonmi.... (len som ho akosi dlho varila brrr ja tak neznášam rozvarené kurča) 😠 😠
@natalii6 páči sa:Linecké koláčiky-30dkg hl.múky špeciál,1 HERA,10dkg práš.cukru,2 žltka,kora z 1 citrona-všetko spolu zmiešaš,podla potreby pridat múku,keby sa to lepilo,na pomúčenej doske vyvalkat,vykrojit,dat na plech s pap.na pečenie,piect pri 180c,neviem presne kolko,ja na ne prikúkam 😉 ked začne kraj hnednút,hned vyberám 🙂
po dlhej dobe opat prispievam, zeleninova polievka a hovadzie masko s paradajkovou omackou a knedlou a ostal este aj kolacik 🙂
@pusinqa
@ibajeho
Citronove kolečka s bielkovou polevou
60dkg pol.hr,muky
45dkg smetol
4 žltka,4 lyžice praš,cukru.sol,citronova kora,trošinka octu,
pridávat postupne trosku mlieka,ak je moc huste cesto,vygulat a vykrajovat kolieska a dierka v strede
z 4 bielkov vyšlahat sneh s 4 lyz cukru,dat dp sačku a okolo kolieska dat vrstvu,dat piect na 180stup.asi 3min,ZDVIHNU SA..polepit džemom ale ničim.
žltkove rezy s citronovou polevou,.
25dkg masla/hera,palmarin/
25dkg ml cukor
25 dkgml orechy
15dkg poloh muky.kora z jedneho citrona.
zamiešat,,a pridat z 5 bilkov sneh.
cesto dame na vymasteny pomučeny plech piect na 150stu,do ružova 10min.
poleva
5 žltkov
30dkg ml,cukru
a štavy z jedneho citrona, si vymiešame polevu,za horuca ked dame plech von nalejeme polevu a nechame stuhnut.
robila som dnes len tak.
REZY MERGOT
1 šlahačkova smotana,ked nemaš daj obyčajnu
2dc pohar krys cukru
4dc /2 pohare/polohrubej muky
2 vajička
1 prašok do pečiva
1 vanilinovy cukor
1dl mlieka/pol pohara/
1dl oleja
1 ČOKOLADA MARGOT 100g
všetko vymiešat dat na vymasteny a pomučeny plech.
poleva po vychladnuti/nemusí byt ale / ale s polevou je to lepšie
10dkg masla/palmarin
10dkg ml cukru
2 lyžice kakao
rozpusti vo vodnom kupeli a naliat na margotku.
Tie citronove koliečka budete mat na 5-6 plechov viac ako 100ks..vykrajovala som to asi 6cm velke a vnutro 3cm,,,tie stredy sa daju tiež upiect a polepit lekvarom...
dnes hovädzia polievka , zemiačky na masle a pažítke + fašírky + kompót , ryža + kuracie krídelka , horné zadné pečené . Robila som 2 obedy aj , aby si vzal muž do práce . No a ešte som urobila nepečený tunel - BE BE keksíky + tvaroh + šľahačka + banány + čokoláda - už tuhne v chladničke , večer si dáme
možeš dat heru palmarin,heliu.,čo použivaš to daš,
tu polevu s bielkov daš na surove vykrojene kolieska a tak upiect,,,urobíš ju zo sačku malou dierov..
na širku kolieska daš polevu v saciku mas asi taky otvor aby ti to chytilo po celej dlžke aj obvode.
medovniky sa zdobia po upečeni tato poleva sa pečie spolu.do ružova..
Včera som robila linecké koláčiky z dvoch dávok a sú tvrdé ☹ ☹ Dajú sa ešte nejako zachrániť alebo budem musieť robiť nové? Robím ich každý rok a ešte sa mi to nestalo. 😢
@natalinka98 Keď ich zlepíš džemom, zmäknú, neboj 🙂
@abriela juuj kazdy robi Dankine pardubicke pernicky, ja uz mam z nich takeho chrobaciska v hlave 🙂 ...nemala som ich v plane vobec k tymto Vianociam, no ja im asi neodolam 🙂 ...este by som potrebovala 2tyzdne do Vianoc, volajako pomaly mi to ide...a co napecieme, to aj skoro hned popapame 🙂 , zatial mam iba jezkov "jožkov", take linecke kolieska s brusnicami a lieskovcom a medovniky...aj to este nedopecene z celej davky...
robila si tie perniky tak, ze 3-dnovy postup ? 1.den sirup...2.cesto...3.spracovanie ??
baby poradite? ak ten postup na perníky skrátim na dva dni, bude to v pohode?
@tortelinka presne to riesis co aj ja 😎

My dnes morčacia polievka zo včera a druhé - morčacie a kuracie prsíčka, pre mňa s broskyňou a syrom a pre mamku a ocina s lečom 🙂