Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@tortelinka ved to, aj my mame v plane cestovanie, este neviem kedy...tak zvazujem, ci to stiham, urcite su vsak skveleeee...pocty ks budu vediet kocky, co ich robili
@miskap2111 das na to zdrave recept?
@tortelinka
@veve39 k tým perníkom - mne z jednej dávky vyšlo okolo 150 ks už zlepených 😅 makačka je len vykrajovanie a ukladanie na plech ale verte že to stojí za to 🙂
chcem nieco cokoladove,alebo karamelove, pecene alebo nepecene,, mozno neake gulky by sa mi hodili,, nemate nieco?????
@tunzal fuha, to je dosť, asi dám polovičnú dávku a skúsim to na dva dni dať
@luciferova 🙂 Jasné!
Mandľovo-čokoládové sušienky:
300 g olúpaných mandlí
150 g horkej čokolády
100 g kakaa
230 g hnedého cukru
1 malá lyžička mletej škorice
štipka mletých klinčekov (nemusí byť)
125 ml silnej studenej kávy
Mandle a čokoládu vložime do mixéra a rozmixujeme. Potom pridáme ostatné suroviny a mixujeme ešte 2-3minutky. Potom cesto vyklopíme z mixéra a ešte spracujeme na doske. Z cesta vyformujeme dlhý valec (alebo niekoľko menších) a nakrájame na cca 0,5-1cm kúsky (malo by ich vyjsť okolo 60 kúskov). Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri 160 stupňov cca 15 minút. Plech vyberieme a sušienky necháme vychladnúť. Netreba sa zľaknúť - oni tak schrumkavejú, ale sú super! 🙂
alebo nieco kavove,, okrem zrna,, hm? dakujem
@snu tu je receept na jezkov
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21086
ja davam dovnutra brusnice - cca2-3ks+ 1lieskovy oriesok prazeny
@tortelinka podla mňa si to môžeš spraviť aj za dva dni, napr. ráno sprvíš sirup, večer pridáš ostatné a na druhý deň už môžeš piecť....
@lululka555 tak takú tortičku by som si veruže dala 🙂
@sisanka tie cesnačky? receptík by ste mi poslali?
@veve39 @tortelinka Uvarila som sirup, po 3 hodinach zamiesila cesto a piekla az po 3 dnoch 😀 . Omylom som sirup uvarila v prepocte z receptu na 2kg muky, a cesto som robila z 750g muky, cize absolutne som nedodrzala recept, ale lepsie medovnicky som este nejedla. Do vychladnuti stuhli, ale po naplneni do hodiny boli uzasne mekkucke.
Nakoniec som musela dodavat muku. Z 1kg mi vyslo asi 120 zlepenych kusov.
Mna inspirovala @rastulka - jej foto.
Zhrnutie môjho vianočného pečenia - 250ks šuhájd, 160ks medovníkov, 100ks vanilkových rožtekov, 4 dózy škoricových hviezdičiek a asi 15ks lineckých koláčikov 😀. Tie sa, bohužiaľ, nepodarili ani na tretí krát 😅
@levandullka jooooj som sa nasmiala ale sikulka si riadna
@tanduliatko nech sa paci https://www.modrykonik.sk/fotoblog/sisanka/albu... 😉
@tatianka.g kočiek sa pytas asi na plnku do pardubickych, ze? Ja som nechala len trochu cesta, orechy som nedavala, len dzem, rum, citronku - aby to bolo trosku ine. Podla mna sa tym netrap, ked ti bude plnka nahodou chybat ako mne, pridala som rozdrvene piskotove cesto, resp. piskoty, dzem, kokos - a tym padom mam s dvoma plnkami.
Na nete som nasla tolko receptov, ako na plnku, ze som sa nimi ani neriadila.
Piekla som 7 minut na 155C v teplovzdusnej s ventilatorom (v normalnej rure +20C navyse) - 2 plechy naraz. Zdalo sa mi to najprv malo, ze su blede, ale boli v pohode upecene. Plech pomast tukom, lebo niektore mi sli tazsie dole.

@veve39 tri dni na to nemám tak rozmýšľam či sa do toho pustiť..a ešte otázka: koľko asi je perníkov z jednej dávky?