icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

em83
16. dec 2012

kočky, viete mi poradit, čím spojit linecke koláčiky? lekvár manžel ani dcera nechcu a nutela sa mi zdá moc sladká. ďakujem za rady..

rastulka
16. dec 2012

@tatianka.g Ja mam plynovu ruru tak som ich piekla aj 15min 😠 A na plnku som nechala asi vela cesta,bo mne zas zostalo z plnky,ale šupla som ju do mrazaku 😉

tretulka
16. dec 2012

@atiatko nakoniec som dnes upiekla medovnicky, spolu sme zdobili, teda ak to co robila Terezka s Matkom mozeme nazvat zdobenie 🙂, ale tak ani tie moje vytvory nestoja za vela, Tvoje su krajsie 🙂, upiekla som este linecke a vanilkove rozky, na dnes by aj stacilo 😝 , foto dodam zajtra 🙂

abriela
16. dec 2012

@em83 sprav napr. - pudingovo maslovu plnku alebo klasicku orechovu, kokosovu do kt. by som pridala maslo, aby sa to nerozpadavalo.

fattamorgana
16. dec 2012

ahojte. dnes som kuchtila slepačiu polievočku, rezne špeciál a jablkové pité.
od minulého týždňa som sa strojila na vianočné pečenie a nič z toho, čakala som , kedy maličkej kúpime stolík a pomôcky na pečenie, k tomu sme sa dostali až v sobotu, takže od zajtra začíname.

@em83 ja linecké spájam len marhuľovým džemom (najlepšie domácim). tiež nie som džemová, ale k tým lineckým mi to pasuje 😉

fattamorgana
16. dec 2012

@snu a čo tie karamelové burizónové guličky? na mňa je to dosť sladké, ale veľa ľudí to robieva

miskap2111
16. dec 2012

@em83 ešte si môžeš roztopiť horkú čokoládu s trochou smotany na šľahanie, nechať to zachladiť, nech to nie je tekuté a tak natierať. Len treba odhadnúť správny pomer.

titkovamiriam
16. dec 2012

dnes paradajkova polievka,kura na mede a ryza a s Marečkom sme vypekali dalsie linecke a pernicky

mysiatkoo
16. dec 2012

dnes dako nestihacky.. obed krkovica na stave, paradajkova omacka a zemiaky, vecer zapeceny xlebik so syrom,sunkou a paradajkami a namiesto pecenia som sa dnes hrala so zelatinovou hmotou (povodne som xcela vyrezavat ozdoby na vianocne pecenie, ale kamoska vyprovokovala a je z toho pes) teda hadam sa celkom podoba na prvy 3D postavickovy pokus 😀

abriela
17. dec 2012

@mysiatkoo psik je krasny. To si robila zelatinovu potahovku?Aku ciernu farbu si pouzila. Mas gelovky?

lencyca
17. dec 2012

Dobre ranko,dnes dojedame zo vcera,piekla som druhu varku medovnickov, maly stromcek s medovnikmi 😉

tatianka.g
17. dec 2012

@abriela @rastulka dakujem za odpoved, este sa chcem opytat nie je vela dat tam cele pernikove korenie? Dnes robim cesto a zajtra sa pustam do pecenia. Dnes su na plane linecke a vanilkove rozky.

abriela
17. dec 2012

@tatianka.g ja som davala prasok do pernika a len kusok pernikoveho korenia. Chut je vyrazna.
Ja uz mam zamiesene na kokosky, akurat sa idem pustit do vanilkovych rozky (len davam menej masla a pridam miesto toho nutelu) a taktiez linecke.

tatianka.g
17. dec 2012

@abriela ked vsade su tie receptiky na pardubicke ine, niekde je 10 g salajky niekde 20g, och ale nejako si uz poradim... tak prajem prijemne pecenie 😉

danielaj
17. dec 2012

dobré ránko, idem vás dočítať, (zase som tu pol dňa nebola ) a popozerať, čo všetko dobré ste navarili a napiekli 😉 ja dnes klasika nevarím, dojedáme nedeľné menu, ale včera som neplánovane robila guľky Marlenka - zostali mi odkrojky z pardubických perníčkov, tak som to zužitkovala, dovnútra som dala arašid a obalila v orieškoch a robila som ešte Vybehlíkov - duté orechové tortičky 😉

danielaj
17. dec 2012

@joannas ktoré orechové košíčky máš na mysli?

A ja mám takýto zoznam:

Už mám upečené : vanilkové rožky, medovníčky, pardubické perníčky, linecké kvetinky s džemom, škoricové hviezdičky, makové linecké kvietky s džemom, sušienky s kúskami orieškov, sušeného ovocia a čokolády, karamelové košíčky - tie už iba naplním, čokoládové srdiečka - naplním kokosovou plnkou, išelské tortičky - tiež už len naplním plnkou asi nugátovou alebo vanilkovou , oriešky - tiež naplním plnkou vanilkovou, karamelovou z každej trochu, guľky Marlenka a duté orechové trotičky,- to mám všetko už hotové, no a ešte idem piecť rožteky s citrónovou polevou, griláž bez Salka, šuhajdy, zasnežené hory - nepečené, medové rezy margaret, ananásovo-punčové rezy, trojhránky s orechami a medom, žabky - podobné ako parížske rožteky a ešte zázvorníky 😉
@veve39
@tortelinka baby neviem naozaj poradi´t, či bude dobré skrátiť ten postup, takýto recept som kedysi dávno dostala a robím to vždy podľa neho, a nemôžem s ani opýta´t autorky receptu, ktorá mi ho dala, lebo už zomrela ☹

mysiatkoo
17. dec 2012

@abriela dakujem ;) zelatinovu podla tohto http://varecha.pravda.sk/recepty/zelatinova-pot... a ciernu mam len fixku zatial ;) mimoxodom- zatial hmota vyhrava zo vsetkyx co som robila

danielaj
17. dec 2012

@tortelinka vyjde ti okolo 120 kusov, už zlepených,pozri na moje fotky zo soboty, to sú skoro všetky, čo z toho vyšli - niečo mi deti a muž brali rovno spod rúk 😀 je ich dosť, ale ak nezjete sú trvanlivé, zabalené vo fólii alebo v alobale ti vydržia aj pol roka 😉
@tatianka.g ano stačí, presne toľko sa to pečie klasika v elektrickej rúre, perníčky sa pečú naozaj rýchlo a mne zase vždy tej plnky zostane, tak som z toho spravila nepečené guľky Marlenka 😉

rastulka
17. dec 2012

@tatianka.g Ja som dala 2 čl 😉
@abriela ako robiš kokosky?zostali mi bielka a neviem čo s nimi 😕 🙂

danielaj
17. dec 2012

@mysiatkoo perfektný dalmatín, klobúk dolu 😉
@tatianka.g urob pardubické podľa môjho receptu z albumu a zaručujem, že budeš spokojná, tam ide 20 g salajky - celý sáčok, prášok do perníka a perníkové korenie, ja dávam obvykle celý balík, ale teraz som mala len trištvrte balíčka a stačilo 😉

abriela
17. dec 2012

@tatianka.g mas pravdu, vsade su ine - ja ani neviem co som do svojich pridala, kedze som mala vela sirupu a cesto bolo riedke. Buduci rok, znovu budem hladat a skusat. Drzim palce nech sa vsetko vydari.
@danielaj wau. Len citat co vsetko pecies je vela 😉 . Ale ochutnala by som vsetko. Ja peciem pre 4 ludi, my sme dvaja a aj nasi. Ale viem, ze znovu mi nasi povedia, ze naco som tolko piekla, otec je cukrovkar a mama sladke nepotrebuje, kedze ma nadvahu 🙂. Plus moj drobec v brusko mi nejako nedovoli jest a od draheho stale pocuvam - ja som tucny 🙂 a samozrejme doda, ze aj ja.

rastulka
17. dec 2012

Dobre ranko 🙂 Ani ja dnes nevarim 🙂 Dojeme zo včera slepačiu polievku,vypražane kuracie rezne a zemiakovu kašu 🙂

abriela
17. dec 2012

@mysiatkoo robila som ju zatial len raz. Vadi mi v nej chut zelatiny, kedze ju velmi nemam rada ale suhlasim s tebou, pracuje sa s nou uzasne. Fixu mas objdenanu z netu? Pred rokom ked som robila prvu potahovku, som zhanala fixu u nas v umeleckom raji, ale pozerali na mna divne co chcem a nejako som na to uz aj zabudla.

mysiatkoo
17. dec 2012

@abriela ja som ju este ani neoxutnala 😀 😀 ja na tortax nikdy nejedavam marcipan ani ziadne ozdoby 😎 a ano, objednavala som tu fixku na nete (natortu.sk)

abriela
17. dec 2012

@mysiatkoo ja som kedysi tvrdila, ze torty neoblubujem len marcipan 😀 - ale jedla som predtym len ten zo suseneho mlieka. Kedysi sa robili torty - len s maslovymi plnkami a teraz je to ine, a k povodnemu nazoru z detstva sa uz nevraciam.
A dakujem za typ.

leanax
17. dec 2012

@rastulka ahoj, hore píšeš, že si máš plynovú rúru a piekla si niečo 15 minut, ale to som už nenašlo čo si piekla... ja mám tiež plynovú rúru a chcem piecť perníčky... koľko min na koľko stupňov v plynovej rúre by si piekla tak aby nevyschli a boli upečné??? porad prosím 😉

eva7780
17. dec 2012

dnes dojedáme 🙂
@danielaj výbehlici vyzerajú dobre,poprosim ta o recept 😉 to si piekla na vianoce?

rastulka
17. dec 2012

@leanax Ahoj,pardubicke perničky 😉 No,ano žial mam plynovu 😒 ale ja som sa naučila piect zo svojou 😉 čajove ako linecke,orechy,kokosove rožky ba aj perničky JA musim piect na plny plyn asi 15-17 min 😒 Musiš ich sledovat a ak si mysliš,že im ešte trošku času treba NO VTEDY su už dobre 😉

tanduliatko
17. dec 2012

@sisanka Dakujem veľmi pekne, dneska si urobím 🙂

womankc
17. dec 2012

@levandullka no budú menej sladké, nazdob ich bohato cukrovou polevou , alebo pozlepuj lekvárom a hotovo, z toho medu tam tej sladkosti predsa len čosi bude