Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@tatianka.g Ja mam plynovu ruru tak som ich piekla aj 15min 😠 A na plnku som nechala asi vela cesta,bo mne zas zostalo z plnky,ale šupla som ju do mrazaku 😉
@atiatko nakoniec som dnes upiekla medovnicky, spolu sme zdobili, teda ak to co robila Terezka s Matkom mozeme nazvat zdobenie 🙂, ale tak ani tie moje vytvory nestoja za vela, Tvoje su krajsie 🙂, upiekla som este linecke a vanilkove rozky, na dnes by aj stacilo 😝 , foto dodam zajtra 🙂
ahojte. dnes som kuchtila slepačiu polievočku, rezne špeciál a jablkové pité.
od minulého týždňa som sa strojila na vianočné pečenie a nič z toho, čakala som , kedy maličkej kúpime stolík a pomôcky na pečenie, k tomu sme sa dostali až v sobotu, takže od zajtra začíname.
@em83 ja linecké spájam len marhuľovým džemom (najlepšie domácim). tiež nie som džemová, ale k tým lineckým mi to pasuje 😉
@snu a čo tie karamelové burizónové guličky? na mňa je to dosť sladké, ale veľa ľudí to robieva
@em83 ešte si môžeš roztopiť horkú čokoládu s trochou smotany na šľahanie, nechať to zachladiť, nech to nie je tekuté a tak natierať. Len treba odhadnúť správny pomer.
dnes dako nestihacky.. obed krkovica na stave, paradajkova omacka a zemiaky, vecer zapeceny xlebik so syrom,sunkou a paradajkami a namiesto pecenia som sa dnes hrala so zelatinovou hmotou (povodne som xcela vyrezavat ozdoby na vianocne pecenie, ale kamoska vyprovokovala a je z toho pes) teda hadam sa celkom podoba na prvy 3D postavickovy pokus 😀
@tatianka.g ja som davala prasok do pernika a len kusok pernikoveho korenia. Chut je vyrazna.
Ja uz mam zamiesene na kokosky, akurat sa idem pustit do vanilkovych rozky (len davam menej masla a pridam miesto toho nutelu) a taktiez linecke.
@abriela ked vsade su tie receptiky na pardubicke ine, niekde je 10 g salajky niekde 20g, och ale nejako si uz poradim... tak prajem prijemne pecenie 😉
dobré ránko, idem vás dočítať, (zase som tu pol dňa nebola ) a popozerať, čo všetko dobré ste navarili a napiekli 😉 ja dnes klasika nevarím, dojedáme nedeľné menu, ale včera som neplánovane robila guľky Marlenka - zostali mi odkrojky z pardubických perníčkov, tak som to zužitkovala, dovnútra som dala arašid a obalila v orieškoch a robila som ešte Vybehlíkov - duté orechové tortičky 😉
@joannas ktoré orechové košíčky máš na mysli?
A ja mám takýto zoznam:
Už mám upečené : vanilkové rožky, medovníčky, pardubické perníčky, linecké kvetinky s džemom, škoricové hviezdičky, makové linecké kvietky s džemom, sušienky s kúskami orieškov, sušeného ovocia a čokolády, karamelové košíčky - tie už iba naplním, čokoládové srdiečka - naplním kokosovou plnkou, išelské tortičky - tiež už len naplním plnkou asi nugátovou alebo vanilkovou , oriešky - tiež naplním plnkou vanilkovou, karamelovou z každej trochu, guľky Marlenka a duté orechové trotičky,- to mám všetko už hotové, no a ešte idem piecť rožteky s citrónovou polevou, griláž bez Salka, šuhajdy, zasnežené hory - nepečené, medové rezy margaret, ananásovo-punčové rezy, trojhránky s orechami a medom, žabky - podobné ako parížske rožteky a ešte zázvorníky 😉
@veve39
@tortelinka baby neviem naozaj poradi´t, či bude dobré skrátiť ten postup, takýto recept som kedysi dávno dostala a robím to vždy podľa neho, a nemôžem s ani opýta´t autorky receptu, ktorá mi ho dala, lebo už zomrela ☹
@abriela dakujem ;) zelatinovu podla tohto http://varecha.pravda.sk/recepty/zelatinova-pot... a ciernu mam len fixku zatial ;) mimoxodom- zatial hmota vyhrava zo vsetkyx co som robila
@tortelinka vyjde ti okolo 120 kusov, už zlepených,pozri na moje fotky zo soboty, to sú skoro všetky, čo z toho vyšli - niečo mi deti a muž brali rovno spod rúk 😀 je ich dosť, ale ak nezjete sú trvanlivé, zabalené vo fólii alebo v alobale ti vydržia aj pol roka 😉
@tatianka.g ano stačí, presne toľko sa to pečie klasika v elektrickej rúre, perníčky sa pečú naozaj rýchlo a mne zase vždy tej plnky zostane, tak som z toho spravila nepečené guľky Marlenka 😉
@tatianka.g Ja som dala 2 čl 😉
@abriela ako robiš kokosky?zostali mi bielka a neviem čo s nimi 😕 🙂
@mysiatkoo perfektný dalmatín, klobúk dolu 😉
@tatianka.g urob pardubické podľa môjho receptu z albumu a zaručujem, že budeš spokojná, tam ide 20 g salajky - celý sáčok, prášok do perníka a perníkové korenie, ja dávam obvykle celý balík, ale teraz som mala len trištvrte balíčka a stačilo 😉
@tatianka.g mas pravdu, vsade su ine - ja ani neviem co som do svojich pridala, kedze som mala vela sirupu a cesto bolo riedke. Buduci rok, znovu budem hladat a skusat. Drzim palce nech sa vsetko vydari.
@danielaj wau. Len citat co vsetko pecies je vela 😉 . Ale ochutnala by som vsetko. Ja peciem pre 4 ludi, my sme dvaja a aj nasi. Ale viem, ze znovu mi nasi povedia, ze naco som tolko piekla, otec je cukrovkar a mama sladke nepotrebuje, kedze ma nadvahu 🙂. Plus moj drobec v brusko mi nejako nedovoli jest a od draheho stale pocuvam - ja som tucny 🙂 a samozrejme doda, ze aj ja.
Dobre ranko 🙂 Ani ja dnes nevarim 🙂 Dojeme zo včera slepačiu polievku,vypražane kuracie rezne a zemiakovu kašu 🙂
@mysiatkoo robila som ju zatial len raz. Vadi mi v nej chut zelatiny, kedze ju velmi nemam rada ale suhlasim s tebou, pracuje sa s nou uzasne. Fixu mas objdenanu z netu? Pred rokom ked som robila prvu potahovku, som zhanala fixu u nas v umeleckom raji, ale pozerali na mna divne co chcem a nejako som na to uz aj zabudla.
@leanax Ahoj,pardubicke perničky 😉 No,ano žial mam plynovu 😒 ale ja som sa naučila piect zo svojou 😉 čajove ako linecke,orechy,kokosove rožky ba aj perničky JA musim piect na plny plyn asi 15-17 min 😒 Musiš ich sledovat a ak si mysliš,že im ešte trošku času treba NO VTEDY su už dobre 😉
@sisanka Dakujem veľmi pekne, dneska si urobím 🙂
@levandullka no budú menej sladké, nazdob ich bohato cukrovou polevou , alebo pozlepuj lekvárom a hotovo, z toho medu tam tej sladkosti predsa len čosi bude

kočky, viete mi poradit, čím spojit linecke koláčiky? lekvár manžel ani dcera nechcu a nutela sa mi zdá moc sladká. ďakujem za rady..