Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@levandullka ja špecialku hladku /00/ ale niekto tu uvádzal, že na perníčky T650 treba kúpiť
dnes bude zeleninkova polievka a palacinky 🙂
Zvysky z vikendu - masovy vyvar s rezancami, kacacie stehna pre mna netradicne so zemiakmi a kompotom 😀 mm s karamelovou cervenou kapustou a knedlou.
Zajtra - francuzske zemiaky.
neviete mi prosim poradit, ci cicer nafukuje? Mozu papat cicerovu polievku 2-rocne deti?dakujem
@sesilia a najradsej robim tuto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1031
len ten parmezan navrchu chalani nechcu,inak zlupnu aj 2 taniere 😉
polievka: vývar zo včera
hlavné jedlo: palacinky
vajickova polievka, tagliatele s lososom
my včera a dnes kuraciu polievku s domácimi rezancami, ražničí br. mäso, paprika, slaninka, cibulka, špekáčka, cesnak, klobáska a pichala som a pichala 🙂 opekané zemiačiky, uhorkový šalát s kukuricou 🙂 a ešte som zabudla včerajšie raňajky krupicová kaša a dnes idem vyskúšať moravské koláčiky, tvaroch, mak, lekvár a linecké a možno aj šuhajdy... uvidím aká budem " dodrbkaná " 😖
@mariettka27 zabudla som , dnes ho sem hodím, nehnevaj sa 😅
dnes len jaternice,chlebik, uhorka,kapusticka,,
@eva7780 ano na Vianoce som to piekla, tu je link, hneď prvý recept http://recepty-wicca.webnode.cz/news/cukrovi/ 😉
@joannas už ich mám upečené 😉 neskôr naplním
Rožteky z citrónovou polevou :
Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 150 g Hery, 70 g mletých orechov, štipka mletej škorice
Urobíme cesto, necháme v chlade odpočinúť (ja som nenechávala, robila som hneď), vyvaľkáme, vykrajujeme rožteky, upečieme. Zlepujeme maslovým krémo, do ktorého pridáme trocha vaječného koňaku ( ja budem robiť maslový krém bez koňaku, dám trochu rumovej arómy, povrch namáčame do citrónovej polevy a posypeme sekanými orechami. 😉
ahojte, keďže cez víkend som nevarila, tak dnes polievka z mladého kohúta s polentovými knedličkami-robím 1x tak som zvedavá, a rizoto zo slovenskej ryže s mäsom z toho kohúta 🙂 , nepiekla som od piatku, v piatok som upiekla medovníčky tie čo majú mesiac zrieť-a teda sú super, deti mi ich kradnú, a šľahačkové pečivo. dnes chcem začať s pardubickými medovníčkami a citrónové kolečká, a možno ešte čo ma napadne 😉
mandlami oprazenymi, malemu som tam nakrajala kindercokoladky :D a este horku cokoladu pre tatinka.. chcela som aj ovocie ale nemala som doma a uz som nevydrzala 😀 ale mne chutia aj bez naplne.. ta citronova kora je tam super.. rada davam koru do cesta aj pomarancovu,, aj do plniek,ked robim torty..
@mysiatkoo krásny psík 🙂
dnes dojeme to to nám babka včera nabalila, tak už druhý deň nevarím 🙂, cesto na linecké mám už v chladničke tak poobede len čo malá zaspí sa ide piecť 😉
@lululka555 prosim neposlete mi recept na pudyngovu tortu vyzera super 😀
@rastulka z bielok možeš spraviť aj taká bielkový suchár s orechami, alebo mandľami 😉
mne zase ostanú žĺtka čo s nimi??
dnes len vajíčkové kolienka a idem pokukat čo pečiete- ja stale grinčujem
Vianocne pecenie sa tento rok odklada. Bude 5 druhov a dost 🤐 . Kto mal tusit, ze v 33tt sa ta rados z pecenia vytrati. Vyrezala som cca 280 kusov kokosovych strapcikov, zamiesila na nutelove rozky a mam dost. Nevladzem. Este, ze vcera mi s pardubickymi pomohol drahy. Normalne sa tesim ze zajtra niesom doma a idem do prace. 🙂
@tortelinka ja si myslím, že by sa dali spojiť tie dva dni prvé na jeden proces, len by som nechala vychladnúť ten sirup a na druhý deň robiť, každopádne to cesto by malo ten jeden deň stáť, ja to tak dnes urobím

@levandullka si nemala vyhadzovať mala si to rozmrviť a urobiť punčové guľky