Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My dnes dojedáme bratislavské pliecko čo včera varila svokra a už teraz sa teším na zajtra - ideme s drobcom k mojej mamine a budeme robiť griláž a možno úliky s vaječným likérom (recept som našla niekde tu)
maminky,chcem Vám povedať,aby ste neboli frustrované,ak nemáte štósy krabíc na balkóne,Vianoce o tom nie sú....myslím,že ten tlak pred finišom môžme zmierniť,že sa pochválime za opateru celej rodiny,aj za hrniec vajíčkovej polievky,či špagiet......šálka voňavej kávy,či dobrého čajíku nech je dôvod zrelaxovať 😅
dojedáme vývar z morčacích trupov a robila som pizzu(čo bolo doma- vajíčko,klobása,cibula,slaninka,paprika a syr)
@tatianka.g ale kdze, ved cesto uz bolo urobene. Jedine nerobim uz linecke- lebo drobec v brusku uz bubnuje 😀
Takze 3 plechy kokosove strapaciky - 280 kusov - este pospajat, ozdobit a 90 kusov vanilkovo nutelove rozky - kazdy jeden siel do formicky.
@snu skvarkove http://ekucharka.net/skvarkove-cukrovi 😉
ahojte, dnes pečené vykostené kuracie stehná s dusenými zemiakmi a tatárskou omáčkou 🙂
@wewe8584 su to vanilkove rozky, len miesto masla pridavam aj nutelu. Ked sa upecu to ryhovanie az tak nevidiet 😒 .
Vanilkovo nugatove rozky
30 dkg hladkej muky * 15 dkg hera * 7 dkg práš. cukru (moze aj viac, cesto nieje velmi sladke) * 7 dkg orechy* asi 1,5 velke lyžice nutely (nepoužila som pravu nugetu, nutelu, len taku z Lidla)
Všetko zmiešame, urobíme cesto a necháme 2 hodiny odstáť. Potom tvarujeme rohlíčky, dáváme na plech a pečeme na 180 stupnou cca 10-15 minut. Konce este namáčam do cokolady.
@miruska73 http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-strap...
Ale POZOR daj len 200g kokosu - staci to!!!!. Cesto sa drobí, cize valkala som len take male kusky. Plnku robim kavovu s maslom.
Cesto nieje velmi sladke, ale chutia ako koka keksy.
Takto vyzerali moje minulorocne (marcipana na vrchu)- robim ich uz asi 10 rokov aj ked vzdy inak zdobim.
@zklimekova nie pre teba, ty si písala, že žĺtka ti ostali???? 😉 🙂
@nakup no ty si sikovnica. aj okna aj zaclony uz mas. ked si taka rozbehnuta prid aj k nam. ja sa k tomu nejak neviem dostat 😀 😀
@womankc :D ďakujem 🙂..no vidíš aj som zabudla 🙂
@luciferova
20dkg práškového cukru
20dkg sušeného mlieka
1 hera / ja som dala maslo , alebo aj maslo a heliu pol na pol/
1dcl teplej vody / nie horúcej, takej letnej/
4 tortové oplátky / ja som robila aj tak, že som dala namiesto toho balík - možno dva približne od oka vianočných oplátok/
15 dkg kokosovej múčky / to je len na obaľovanie /
oplátky rozmrviť najemno, ostatné suroviny okrem kokosu pridať a zmiesiť cesto , nechať tak na hodinu v chladničke a potom tvarovať guľky a obaľovať v kokoce , môže sa dať do vnútra mandľa obielená alebo lieskovec / ja som dávala aj v rume namočené jumbo hrozienka, alebo višne/
....babenky...všetkým patrí môj obdiv ktoré ste toho tolko vela na vianoce napiekli.ja nepečiem nič,neviem to,moja mama nič nepiekla takže som sa ani nemala od koho učiť.
@cukor no a ani ťa to neláka vyskúšať, niektoré sú fakt , že totál jednoduché a ešte ten pocit, že sa to podarilo a chutí je predsa super. Moja mama síce bola veľmi dobrá kuchárka, ale ochorela veľmi, keď som ja mala asi tak 15 - 16 rokov a musela som sa všetko sama naučiť, v podstate som prebrala celú domácnosť .
Ale pravda je , že každý máme dannosť na niečo iné a pokiaľ ti to neprekáža a ani okoliu tak čo??? 🙂 Ja pečiem veľa a niektoré moje kamarátky to ani nechápu hehehehehehheeh Ráno mi práve jedna napísala , že či mi šibe, keď som povedala , že mám už 5 druhov urobených .
😀
dnes idem konecne piect linecke kvietky 🙂

chcela by som este nieco slane upiect,, nemate nieco? trebars oskvarkove tycinky alebo take nieco,lebo mam mlete oksvarky a pagace sa mi nechce robit :D