icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

snu
17. dec 2012

chcela by som este nieco slane upiect,, nemate nieco? trebars oskvarkove tycinky alebo take nieco,lebo mam mlete oksvarky a pagace sa mi nechce robit :D

luciok
17. dec 2012

My dnes dojedáme bratislavské pliecko čo včera varila svokra a už teraz sa teším na zajtra - ideme s drobcom k mojej mamine a budeme robiť griláž a možno úliky s vaječným likérom (recept som našla niekde tu)

megika1
17. dec 2012

maminky,chcem Vám povedať,aby ste neboli frustrované,ak nemáte štósy krabíc na balkóne,Vianoce o tom nie sú....myslím,že ten tlak pred finišom môžme zmierniť,že sa pochválime za opateru celej rodiny,aj za hrniec vajíčkovej polievky,či špagiet......šálka voňavej kávy,či dobrého čajíku nech je dôvod zrelaxovať 😅

gianni
17. dec 2012

dojedáme vývar z morčacích trupov a robila som pizzu(čo bolo doma- vajíčko,klobása,cibula,slaninka,paprika a syr)

bublina83
17. dec 2012

Zatial som stihla len kremovu brokolicovu polievku, k tomu hrianocka chrumkava, mnamky ... deckam chuti 🙂

abriela
17. dec 2012

@tatianka.g ale kdze, ved cesto uz bolo urobene. Jedine nerobim uz linecke- lebo drobec v brusku uz bubnuje 😀
Takze 3 plechy kokosove strapaciky - 280 kusov - este pospajat, ozdobit a 90 kusov vanilkovo nutelove rozky - kazdy jeden siel do formicky.

abriela
17. dec 2012
raszuz
17. dec 2012

ahojte, dnes pečené vykostené kuracie stehná s dusenými zemiakmi a tatárskou omáčkou 🙂

wewe8584
17. dec 2012

@abriela tie rozky su nadherne....ja by som si poprosila recept 🙂

abriela
17. dec 2012

@efci no mne brucho doteraz az tak neprekazalo, kedze nieje az take velke ale malemu je t am tesno, tak tlaci kde sa da.
Ja zvazujem, ze spravim na vikend len francuzke zemiaky. My sme len dvaja, takze zvycajne jedno jedlo zostava na 2 dni.
Znojemnska pecen - to je aka???

abriela
17. dec 2012

@wewe8584 su to vanilkove rozky, len miesto masla pridavam aj nutelu. Ked sa upecu to ryhovanie az tak nevidiet 😒 .
Vanilkovo nugatove rozky
30 dkg hladkej muky * 15 dkg hera * 7 dkg práš. cukru (moze aj viac, cesto nieje velmi sladke) * 7 dkg orechy* asi 1,5 velke lyžice nutely (nepoužila som pravu nugetu, nutelu, len taku z Lidla)
Všetko zmiešame, urobíme cesto a necháme 2 hodiny odstáť. Potom tvarujeme rohlíčky, dáváme na plech a pečeme na 180 stupnou cca 10-15 minut. Konce este namáčam do cokolady.

wewe8584
17. dec 2012

@abriela ahaaa...vidis, to mi nenapadlo pouzit nutelu...to ...vyskusam aspon pol davky 😀 dakujem .. a ked nemam formicky na rozky, tak mozem len tak ako klasika vanilkove vysulat, alebo formicky na medvedie labky? 🙂

miruska73
17. dec 2012

@abriela hod prosim ta recept na kokosove strapusiky spravila by som namiesto kokosovych labiek...... 🙂

danielaj
17. dec 2012

@womankc ano tie žabky, nerobila som ich ešte, bude to premiéra 😉

abriela
17. dec 2012

@miruska73 http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-strap...
Ale POZOR daj len 200g kokosu - staci to!!!!. Cesto sa drobí, cize valkala som len take male kusky. Plnku robim kavovu s maslom.
Cesto nieje velmi sladke, ale chutia ako koka keksy.
Takto vyzerali moje minulorocne (marcipana na vrchu)- robim ich uz asi 10 rokov aj ked vzdy inak zdobim.

womankc
17. dec 2012

@zklimekova nie pre teba, ty si písala, že žĺtka ti ostali???? 😉 🙂

womankc
17. dec 2012

@danielaj budeš spokojná , ja som ten krém ale striekala cez pištoľ a bolo to veľmi pekné a krehučké, niečo ako jadrové ,ale tieto mi viac chutili

ibajeho
17. dec 2012

@abriela gabi mozem poprosit recept na tie nutelove rozteky? Oslintala som si telefon 😉 dakujem

ibajeho
17. dec 2012

@abriela uz som nasla 🙂

abriela
17. dec 2012

@ibajeho 😀 😀 😀

miruska73
17. dec 2012

@abriela krasne su spravim a dik za radu ....ja uz mam napecene len este burizonove gulky dorobim a strapacikov.....a potom este jeden zakusok a ak zjeme medzi sviatkami dorobim dalsi nemam balkon tak nemam kde skladovat ... 😠

abriela
17. dec 2012

@miruska73 presne tak je to aj u nas. Preto peciem az teraz.

miruska73
17. dec 2012

@ibajeho kde nasla na vareche? idem kuk do buduca 😅

majuskacechova
17. dec 2012

@nakup no ty si sikovnica. aj okna aj zaclony uz mas. ked si taka rozbehnuta prid aj k nam. ja sa k tomu nejak neviem dostat 😀 😀

zklimekova
17. dec 2012

@womankc :D ďakujem 🙂..no vidíš aj som zabudla 🙂

ibajeho
17. dec 2012

@miruska73 nie ved ho tu napisala 😀

womankc
17. dec 2012

@luciferova
20dkg práškového cukru
20dkg sušeného mlieka
1 hera / ja som dala maslo , alebo aj maslo a heliu pol na pol/
1dcl teplej vody / nie horúcej, takej letnej/
4 tortové oplátky / ja som robila aj tak, že som dala namiesto toho balík - možno dva približne od oka vianočných oplátok/
15 dkg kokosovej múčky / to je len na obaľovanie /
oplátky rozmrviť najemno, ostatné suroviny okrem kokosu pridať a zmiesiť cesto , nechať tak na hodinu v chladničke a potom tvarovať guľky a obaľovať v kokoce , môže sa dať do vnútra mandľa obielená alebo lieskovec / ja som dávala aj v rume namočené jumbo hrozienka, alebo višne/

cukor
17. dec 2012

....babenky...všetkým patrí môj obdiv ktoré ste toho tolko vela na vianoce napiekli.ja nepečiem nič,neviem to,moja mama nič nepiekla takže som sa ani nemala od koho učiť.

womankc
17. dec 2012

@cukor no a ani ťa to neláka vyskúšať, niektoré sú fakt , že totál jednoduché a ešte ten pocit, že sa to podarilo a chutí je predsa super. Moja mama síce bola veľmi dobrá kuchárka, ale ochorela veľmi, keď som ja mala asi tak 15 - 16 rokov a musela som sa všetko sama naučiť, v podstate som prebrala celú domácnosť .
Ale pravda je , že každý máme dannosť na niečo iné a pokiaľ ti to neprekáža a ani okoliu tak čo??? 🙂 Ja pečiem veľa a niektoré moje kamarátky to ani nechápu hehehehehehheeh Ráno mi práve jedna napísala , že či mi šibe, keď som povedala , že mám už 5 druhov urobených .
😀

gelinka75
17. dec 2012

dnes idem konecne piect linecke kvietky 🙂