Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 cize ked bude cukor hnedy ale este to nebude tuhe? prepac, ze ta s tym stale otravujem,ale bojim sa toho jak cert kriza 😀 este som to nerobila 😅
@zklimekova cim si krajala tie suxariky? Nozom alebo nejakym krajacom? Od nedele ix prekladam a dostanem sa k nim najskor v piatok...uz mi slinky tecu ked vidim tie tvoje 😝
@mysiatkoo mama ho krája zúbkovaným nožom, ja ho nemám , tak takým vačším, obyčajným 😉 ..joj ja ho budem buď strážiť, alebo piecť ešte raz, lebo sa mi doň pustili 😅
ahoj kočky
robila som vanilkové rožteky a sú na 2 veci
cesto bolo lepkavé tak som ešte pridávala orechy a múku no aj tak to moc nepomohlo
teraz po upečení sa to rozpadáva
dáte mi nejaký dobrý recept?
ďakujem
@levandullka štedrák určite vyskúšaj, je super, my robíme každé vianoce
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21653
@kadan ja robievam už roky tieto a sú skvelé: 210 g hl múky, 50 g pr. cukor, 80 g mletých orechov, 170 g Hery. Práškové suroviny zmiešame, pridáme Heru a dáme na 2 hodiny do chladničky. Tvarujeme rožteky,pečieme na 160 oC. Ešte horúce obaľujeme v zmesi práš. a vanil. cukru.
@levandullka ahoj ja robím podobne ako ti poslala recept @ukana ,len na vrchu nechám len tvaroh,posypem trošku škoricovým cukrom a polejem roztopeným maslom,popíchám nožom párkrát až na spodok a upečiem 😉 je to vynikajúci koláčik a názov ,,štedrák,, mu pasuje 🙂
@luciferova ked sa cukor roztopí,treba to tam hned vyliať a miešať ešte na sporáku až do zhustnutia 🙂
@fattamorgana
super ďakujem, už som ich robila podľa 2 receptov a to cesto bolo po každé zlé....
zajtra skúsim 😉
@jania023 ahoj ja ho mam tiez od jednej kocky ztadialto tak nech sa paci::Linecké koláčiky-30dkg hl.múky špeciál,1 HERA,10dkg práš.cukru,2 žltka,kora z 1 citrona-všetko spolu zmiešaš,podla potreby pridat múku,keby sa to lepilo,na pomúčenej doske vyvalkat,vykrojit,dat na plech s pap.na pečenie,piect pri 180c,neviem presne kolko,ja na ne prikúkam emoticon ked začne kraj hnednút,hned vyberám
@lululka555 Ďakujem, tento rok ak výde čas, vyskúšam 🙂
ahojte,
tak tu je nasa dnesna rychlovka, @lola7712 dakujem za radu, ten prasok miesto sody tam, zda sa, neuskodil. Nie su az take dobre, ake mavam, ani take pekne, lebo som ani nezdobila, vajickom potierali deti, tak to aj tak vyzera, ale verim, ze nasim naj susedom a v skolke budu chutit aj tak 🙂
(vykrajovali sme na zemi, aby deti - moje dve a ich kamaratka zo skolky mali miesto, pri stole sa nevedeli vsetci naraz dostat k cestu a boli hadky 😀
no cez vikend u svokry hadam uz v klude napecieme, teda ak sa mi bude chciet a nepojdeme s detmi radsej niekam na kopec, kedze svokra ma uz vraj napecene 🙂
a ked uz som fotila, tak som aj veceru (resp.zajtrajsi obed) odfotila, tesne po dovareni . Len taka rychlovka a vsetko na jednej panvici 🙂
máme guláš z nedele a zajtra fašírky s kašou.
@levandullka a ako si na tom s pečením? ja som to dnes už všetko dokončila 😉
ahojte.takze v pondelok,aj dnes sme mali hovadzi vyvar s rezancami,obratene rezne s ryzou.
robila som dnes laskonky.
zajtra idem uvarit drožďovu polievku-prvy krat tak som zvedava aka bude.a ako druhe-potrebujem zuzitkovat maso z polievky,tak ho len nakrajam nadrobno,podusim na cibulke,podlejem bujonom,a ostala nam oddnes zemiakova kasa.tak sa to tak doje. 🙂
@lululka555 tie margarétky vyzerajú skvele,mama ich dnes objavila v jednom časopise tiež,ale tam nie su také pekné 😉 sú ozaj také dobré?lebo ich chcem robiť a ozaj,nemohla by som skúsiť nahradiť orechy kokosom?kedže ja orechy nemôžem,lebo dojčím
Pridávam svoj dnešný prírastok do vianočného pečenia - v poradí 8.druh koláčika- snehové orechové rožteky.
@mariettka27 - mám podobný recept ako @womankc, ale robila som z vlašských orechov, do snehu nejdú orechy, len sa bielkové masa obaľuje v orechoch a pečie sa pri 100% cca 2 hodinky.
akurat miesim na novy kolacik - mandlova esencia rozvoniava.
Guličky:
1/4 kg dětské krupice, 1/4 kg práškového cukru, 100 g másla, 4 lžíce vody, 1/2 lahvičky mandlové aromy. Z krupice, cukru, másla, vody a tresti připravíme těsto, necháme 24 hodin odležet v lednici v igelitu.
Propracujeme, rozválíme, vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Piškoty slepíme kakaovým krémem, namočíme do rumu a zabalíme do těsta, obalíme ve směsi z kakaa a cukru.
@nelinka1311 sú dobré,taká zmena,chcela som niečo nové a iné 🙂 neviem,myslim,že ani s kokosom by neboli zle,vyskúšaj 😉
@lululka555 určite vyskušam,urobím pol na pol,práve som našla na nete aj s kokosom,robia sa tak isto,troška iné pomery surovín 🙂 tak hor sa do toho,ale až ráno,moja malá by mi neodpustila,že pečiem bez nej 😎
a nemá niekto recept na osvedčené kokosové pusinky?Dík
@lululka555 cim si plnila suhajdy ? su krasne 🙂.. a studentsku pecat ako robis ?
ahojte, potrebovala by som od vás nejaký osvečený recept na zubáča . Manžel na vianoce nechce kapra ale zubáča tak kukám po internete recepty ale nič som nenašla :( ďakujem

@lululka555 Mohla by si mi prosím dať recept na ten štedrák? My sme to ešte nikdy nemali, tak by som chcela zaviesť novú tradíciu 🙂