icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucikatn
24. dec 2012

dnes sa "postíme" - celý deň budeme vyjedať koláčiky a urobila som cesnakovú nátierku (veľa pretlačeného cesnaku, 2 syry v črievku, asi za hrsť nastrúhaného eidamu a len poprášiť mletou paprikou) s čerstvým domácim chlebíkom.

No a večer nebude klasika lebo zajtra ideme k rodičom a tam sa najeme majonézového šalátu... 😀 Takže bude šampiňónový krém (krémová šamp. polievka s krutónmi) a treska v horčicovej omáčke so zemiakmi (uvariť v šupke a nakrájané na štvrťky dať zapiecť do trúby) a štrúdľa so zmrzlinou.

Kočky, prajem Vám krásne sviatky a hlavne si oddýchnite po tej predvianočnej drine... 😀 😀 😀

miskap2111
24. dec 2012

A ešte pridávam posledný sladký kúsok, ktorý som dnes dorobila na náš Vianočný stôl - torta z bielej belgickej čokolády s doma vyrobenými hoblinkami zo 70% čokolády. Nie je možno taká krásna, ako sú tie marcipánové, ale snáď bude chutiť. Tak ešte raz: Nádherné a láskou naplnené Vianoce prajem všetkým kucháročkám! 🙂

vivusika
24. dec 2012

my dnes na raňajky tuniakovu pomazaánku, decká na obed hráškovú polievku a na večeru kapustnica, vyprážaný kapor a filé, zemiakový majonézový šalát je už od včera večera v chladničke 😉 zemiaková kaša pre mladého a pravdaže celý deň sa budú vyjedať koláčiky 😀
Všetkým prajeme krásne, požehnané vianočné sviatky, veľa zdravia, lásky, pohody a radosti 🙂 🙂 🙂

soniatko
24. dec 2012

ahojte...nemam v poslednej dobe vela casu sem chodit, ale dnes som si nasla cas....prajem Vam vsetkych krasne sviatky plne rodinnej pohody...u nas budu tento rok najkrajsie zo vsetkych doterajsich... 😉
a aby som aj cosi k teme napisala, tak dnes na ranajky domaca vianocka od maminy, a potom budeme hadam az vecerat...akurat varim bielu kapustnicu, majonezovy salat a u nas rybie prsty, lebo jedine toto muz zje z rybaciny...

diusik
24. dec 2012

@lululka555 a to je aky presne?Co je to tam v strede?Inak vyzera mnam mnam 😝

bellada
24. dec 2012

zeleninova polievka na obed, no a vecer vianocne menu: kapustnica s klobaskami , zemiakovy salat, treska po taliansky (zapecena s bylinkami, paradajkami a parmezanom) pecene zemiaky, bobalky s makom
k tomu kolaciky, vianocny punc a ine alkoholicke napoje 😀

danielaj
24. dec 2012

krásny vianočný dník dievčatá, my sme dnes raňajkovali toustíky s avokádovou nátierkou, deti chceli domácu vianočku s maslom a medom, varím hríbovú omáčku so zemiakmi a sušenými slivkami - u nás je to tradičné, kapustnicu varievame na Silvestra, pečené filety so zubáča na zemiakoch (zubáča tento rok mm ulovil iba jedného, tak sme si ho šetrili), k tomu šalát z kyslej kapusty, mrkvy a jabĺčka, kapra a zubáča už máčam v mlieku, poobede vypražím, k tomu zemiakový šalát, a máme hotovo, na večeru teda vyprážaný zubáč a kapor, zemiakový šalát, oplátky s medom, domáce karamelové hriate a deťom urobím detský punč, kopec koláčikov a potom darčeky, krásny pohodový dník prajem 😉

lu2112
24. dec 2012

Krasne vianoce vsetkym a dakujem za vsetky dobre rady ktore som tu od Vas dostala 😀

gucz
24. dec 2012

naše vianočné muffinky

luci78p
24. dec 2012

tak som sa konečne rozhodla,na večeru hríbový krém s toustom - asi povykrajujem hviezdičky,a pstruh - klasika na masle a obalené filé a zemiakový šalat - včera urobil mm,chutnučký... 😵 šťastné a veselé vianoce 😵

kucminka
24. dec 2012

kočky,prajem vám všetkým krásne Vianoce,prežite ich v zdraví,šťastí a láske v kruhu svojich rodiniek.A hlavne,nech nám to aj naďalej dobre varí 🙂 🙂 🙂

mysiatkoo
24. dec 2012

Stastne a vesele spolukuxarky 😎 Dakujem za vsetky inspiracie v tomto roku a vsetkym zelam vsetkym vela xuti do varenia aj nadalej! 😉

adelajda2012
24. dec 2012

Tak sa stavim, ze dnes vacsina vari to iste 🙂 😉 😀

rainbow1
24. dec 2012

u nás dnes pečený kapor, majonézový šalát, deti zemiakovú kašu, večer bude kapustnica od svokry a tiež vyjedáme perníky, vanilkové rožky a navečer keď prídeme od svokry ešte kadečo iné 😀 , prjem všetkým Krásne, radostné a pokojné Vianoce 😉

lululka555
24. dec 2012

@diusik to je z kysnutého cesta: prve cesto na tom slivkový lekvár,potom cesto,orechy,cesto,mak,cesto a tvaroh...je úžasny a skoro celý sme ho už aj pojedli 😵

lululka555
24. dec 2012

už máme navarenú kyslú kríbovú polievku,hrachovú polievku,majonézový šalát a rybka sa ide vysmážať - podkovičky z kapra ,filety zo šťuky. 😉
želám krásny štedrý den 😵

mizulienka
24. dec 2012

dievcata aj ja vam chcem popriat pokojne, pozehnane a pohodove Vianoce v kruhu vasich blizkych.

Chcem vam este podakovat za to, ze tu ste, ze radite, pomahate, ze clovek sem rad chodieva nielen na kuchynske inspiracie, ale aj pre dobru naladu 😉

Dakujem 😉

michalag
24. dec 2012

Tento rok sme kupili filety z Aljašskej tresky. Ako to robite vy? Treba to rozmrazit uplne ci? Chcela by som ich spravit vypražané

lunana
24. dec 2012

A tu je moje vianočné pečenie 🙂

kucminka
24. dec 2012

@michalag aj my ich máme ,rozmraziť ,umyť,osoliť a obaliť.

nelinka0401
24. dec 2012

babulky,čas večere sa nám už blíži 😉 ,prajem Vám všetkým šťastné a veselé ,ničím a nikým nerušené vianočné sviatky

tosomja
24. dec 2012

Prajem Vám krásne sviatky, plné pohody, lásky a porozumenia...nech Vám to v kuchyni varí minimálne tak dobre ako doteraz 🙂

Najradšej by som Vianoce odložila a vybalila o týždeň. Je mi na nič, nemám chuť ani čuch, len kýcham a soplím. Malá tu spinká, ale prehadzuje sa, chrapčí, kašle o stošesť. Ešte že manžel je zdravý a pripraví nám sviatočnú večeru. Aspoň nebudem môcť frflať, že mi to nechutí, keďže neviem aké to bude chuťovo 🙂

michalag
24. dec 2012

@kucminka rozmrazit uplne? a ked ich osoli, a obalim tak nepustia potom vodu? lebo si pamatam ze ked sme raz robili tak sa to uplne rozpadavalo a uz sa to nedalo obalit ale aka ryba to bola uz netusim

kucminka
24. dec 2012

@michalag no celkom rozmraziť,lebo potom by ti tú vodu pustili,keď ich obalíš a neviem či by ti to na panvici pri vysmážaní neprskalo.No oni sú také,že sa vedia rozpadávať,treba s nimi opatrne.

michalag
24. dec 2012

@kucminka dakujem 🙂

natal12
24. dec 2012

Všetkým žienkam čo sem chodia prajem štastné a veselé Vianoce 🙂

natal12
24. dec 2012

unás dnes na večeru bude : kapustnica s rohlíkom, zemiakový šalátik a vysmážaný kaprík a filé tie kocky . a prvé si dáme prípitok a oblátky s medom . 😉

zklimekova
24. dec 2012

tak posledná foto koláčika zo včera 🙂 ...a už len krásne Vianoce v kruhu najbližších 🙂 Vám prajem

miruska73
24. dec 2012

babenky prajem vam prijemne prezitie vianocnych sviatkov uzivajte si svoje rodinky v zdravi a stasti..... 🙂

fattamorgana
24. dec 2012

dievčatá, prajem vám krásne Vianoce v kruhu najbližších, pokoj v duši, radosť v srdci a lásky, koľko len unesiete 🙂