icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
29. dec 2012

ahojte!
u nas dnes morcacia polievka a rizoto 🙂

gilmoregirl
29. dec 2012

ja idem dnes robiť zeleninovú polievku a špagety s mletým mäskom, a zajtra chcem robiť koložvársku kapustu.

kaara1980
29. dec 2012

takže baby,my sme 3dni vkuse jedli pečené morčacie s kapustou a knedľou.včera bolo už k mäsu zemiak a cesnaková omáčka.Naša babi nejak neodhadla koľko mäsa má upiecť.Takže dnes paradajková polievka,moravské koláče a špagety so syrom.A na Silvestra sme sa zhodli,že mäso nechceme ani vidieť,takže menu bude:pečené zemiaky a vyprážaný syr😀

martinkatinka
29. dec 2012

Dnes skúšam novinku, včera som dala marinovať kuracie štvrte do marinády z olivového oleja, štavy z dvoch pomarančov, čierne korenie a sojová omáčka... a dnes pečiem, pridala som ešte na kolieska pokrájanú mrkvu... uvidíme, či sa to bude dať jesť.... príloha jasmínová ryža.

elliah
29. dec 2012

paradajkova polievka a cestoviny s cesnakom,susenymi paradajkami, chilli a syrom.....malemu cestoviny s vajickom

tin007
29. dec 2012

Doma nemame skoro nic, takze na obed asi pizza zasoby z mrazaku a na veceru planujem hrachove placky s kukuricou a zeleninovy salat (ak mm nakupi)

eva7780
29. dec 2012

u nas dnes francuzke,ostanu aj na zajtra 🙂

natalii6
29. dec 2012

my mame zo vcera francuzke zemiaky a vypekam odusu 😀

katja78
29. dec 2012

@titkovamiriam - u nás detto 😉 do rizota si použila varené mäsko z polievky? ja som tam nadrobno nasekala aj pečeň a srdce (morka bola domáca) a prvý raz odskúšala svokrin tip - basmati ryžu 😵

titkovamiriam
29. dec 2012

@katja78 aj z polievky,ale mala som aj odrezky,tie som podusila na cibulke,do ryže som dala kukuricku a dve lyživce paprikovej zmesy co si zavaram 😀

dabon
29. dec 2012

...a čo idete variť na silvestra? inšpirujte ma trošku 🙂 (ja ešte neviem, na kapustnicu a šalát s reznom vôbec nemám chuť)
Možno nejaká hovädzia polievka (kuraciu nechcem - aby nám šťastie neodletelo 🙂 a rybu tiež nie - aby zas to šťastie neodplávalo) a nejaká obložená misa na večer, očká, chlebíčky....

kikatko
29. dec 2012

tak u nás po včerajšej noci - chlapom varím slepačí vývar a my si s malou dame kuracinu z neho a ryžu

kikatko
29. dec 2012

@dabon u nás sa na silvestra nevarí- su len obložené misy a rozdne chutovky

bobinkask
29. dec 2012

ahojte dievčence, dakujem za páčitka a pochvaly mojho punčáku 😉 @alexandrakiara @lululka555 už som vyskúšala rozne recepty na punčové rezy, ale moc nám nechutili a tak som si upravila podla seba a musím povedat, že tento moj výmysel 😉 zatial každému chutil a chválili 😵 páči sa recept
biele cesto: 10vajec, 500g kryš.cukru, 250g hladkej múky, 250g polohrubej múky, 9g pdp, 20pl horúcej vody, 10pl oleja
ružové cesto: 5vajec, 250g kryšt.cukru, 125g hladkej muky, 125g polohrubej múky, 5g pdp, 10pl horúcej vody,5pl oleja červené potravinárske farbivo
zálievka: 300ml malinový sirup hello-extra hustý, 200ml um, 100ml prevarenej vody, štava z jedného citrona, 1pl punčovej aromy
poleva: odhadom 150ml malinového sirupu a práškový cukor podla potreby
jahodový džem
biele cesto: bielka vymiešam so štipokou soli do peny, žlka vymiešam s cukrom pridám horúcu vodu, dobre vymiešam, pridám olej a na koniec muku s pdp
ružové cesto: postup ten istý len s vodou pridám aj červené farbivo cca 1čl
obe cestá pečiem na klasika plechu 30x40cm na 170°c
ked su cestá upečené a vychladnuté biele cesto krájam na polku, jednu čast potieram jahodovým džemom na to položím ružové cesto, dobre polejem zálievkou, potriem druhú čast bieleho cesta džemom a položím na ružové, dobre zatažím a dám do chladničky, po cca 12hod otáčam, zatažím dám do chladu a po 12hod polejem polevou a dozdobím roztopenou čokoládou

bobinkask
29. dec 2012

u nás dnes pečené kura ryža a kompot, zeleninová polievka s cestovinou a dúfam, že zostane aj na zajtra 😉

petusko
29. dec 2012

ahojte,

my dnes kuracie rezne zapekane s broskyňou, šunkou a syrom, ryža, svetlá omáčka, kuracia polievka a varí sa aj silvestrovská huspeninka 🙂

firstbaby
29. dec 2012

ahojte kucharocky, u nas dnes vyvar s kralika a pecene kuracie masko so slovenskou ryzou a prilohou podla zelania rodinky 🙂

rainbow1
29. dec 2012

pekný deň všetkým 😉 , u nás dnes segedín s knedľou a od včera sa dojedá polievka z hovädzích kostí + rôzne mňamky vianočné 🙂

zuul
29. dec 2012

ahojte dievcata,
my dnes paradajkova s pismenkami a koprova so sekanou a knedla.
zajtra paradajkova a hovadzie na sposob diviny
a chcem vas poprosit...
kedysi davno som videla v bez servitky ako nejaka sutaziaca davala masko zapekat tak vedla seba, striedala bravcove, slaninu, cibula....a neviem co este a dala do rury upiect.
nemate niektora recept? nerobili ste to?
dakujem moc.

tin007
29. dec 2012

Objavila som este nejake zvysky zeleniny, tak som urobila struhanu zeleninovu polievku s ryzou a este mam smotanu a syr, tak mozno cestoviny so syrovou omackou ako druhe jedlo.

natal12
29. dec 2012

baby nemate niektora osvedceny recept na konakove spice a venceky z odpalovaneho cesta ?? 🙂 ? dakujem

natalii6
29. dec 2012

@zuul ahoj ak si myslim spravne tak to co hladas sa vola zivanska a vtedy akurat sutazili herci 😉

mariankas
29. dec 2012

@dabon No, ja asi urobím toto, minulý rok sme jedli u švagra a bolo to výborné. http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kare-... a príloha nejaké zemiaky, hodilo by sa mi pyré, ale chlapci majú radšej pečené zemiačky, tak také urobím 😉 . Treba dobre podlievať to mäsko, aby sa nevysušilo a pekne do mäkkúčka sa upieklo.

A my dnes kuracia polievka a paprikáš s nočkami (haluškami?) po našom 😉 🙂 .

kikaneu
29. dec 2012

babuľky, zachráňte ma.....zajtra príde svokra, chcem robiť sviečkovú na smotane a neviem nájsť recept.....už ste mi ho tu raz ktosi dávali, no medzičasom bol notebook v oprave a neviem ho nájsť 😒 ďakujem

lencyca
29. dec 2012

@sisinka29 áno,syr 😉

lencyca
29. dec 2012

ahojte,dnes dojedáme šošovicovú polievku,vyprážaný syr,zemiaky,tatarka,idem robit parížsky šalát,dávno sme ho nemali 😉

veve39
29. dec 2012

@nakup aj ja robim tuto bolonsku omacku, je uzasna, ine ani neskusam 🙂

natalii6
29. dec 2012

@kikaneu ahoj ja robim svieckovu takto hovadzie maso si prespikujem slaninou a z prudka ho osmazim na cibule z kazdej strany aby sa dobre zatiahlo potom dam do hrnca korenovu zeleninu mrkvu asi 4ks ja mam radsej taku sladsiu,trochu zeleru,petrzlen,bobkovy list,nove+cierne korenie,niekto dava stavu z citrona ja nie, osolim to a zalejem vodou asi tak v polovici varenia vytiahnem maso a nakrajam ho na platkly a zase vlozim spat. ked je uz zelenina uvarena vyberiem maso korenie a bobkovy list (ja pouzivam sitko na caj a nemusim hladat kde je korenie) rozmixujem zeleninu pridam smotanu na varenie zmiesanu z hladkou mukou zamiesam a pridam za lyzicku horcice kto ma rad dava aj ocot ale to potom asi nedava stavu z citrona a pridam maso prevarim a potom uz len dobru chut juj som si normalne narobila chute 😀

zklimekova
29. dec 2012

@titkovamiriam aj u nás dnes rizoto s kuracím maskom 🙂 a paradajková polievka