icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katja78
30. dec 2012

@elliah ja ten cukor šupnem do výpeku, ale nevznikne z toho typický karamel. sódu BB nefim-nefim, čo to spraví 😕 tak karamel si teraz dala, či?

tothova5a
30. dec 2012

@titkovamiriam @teddynko @luciferova dakujem Vam za rady

tothova5a
30. dec 2012

@bubu1111 dakujem

nakup
30. dec 2012

Ahojte priateľky - kucharočky 😀 my dojedáme a keďže som dnes dorábala polievku zeleninovú ostane na zajtrajší obed a urobím kuracie sote šampiony, kukurica, hrášok, pečienka restovaná zvlášť a mix na zemiakovej placke, tatárska a " Kikov " koláčik - jablkový a večer jednohubky potom dám fotto a na nový rok hovädzina alebo bravčovina ? ešte neviem

elliah
30. dec 2012

@katja78 karamel som dala hned na zaciatku...osmahla som natrete masko horcicou v celku na panvici a potom sup do tlakoveho hrnca a na to karamel zmiesany vodou a zeleninka, koreniny a ten nestastny ocot.....

nakup
30. dec 2012

a ešte fotto koláčika

katja78
30. dec 2012

@elliah - a aj smotanu už si dala?

elliah
30. dec 2012

no, uz je vsetko hotovo.....

katja78
30. dec 2012

@elliah tak si vyber - buď viac cukru, alebo sódu BB..ale netuším, čo ten ocot s ňou spraví. Opačne to poznám - keď chcem okysliť octom mliečnu polievku počas varu, treba dať pred naliatím octu na špic noža sódy BB, aby ten ocot polievku nezrazil. Ale ocot už asi zreagoval s omáčkou...chemicky netuším, čo to spraví. Neviem, či má sóda BB ešte schopnosť stiahnuť tú kyselosť... 😕

nakup
30. dec 2012

@ibajeho každá pekárnička je iná nahádž suroviny do nej na prípravu cesta od tekutých po sypké dám program na 6 čo je kysnuté cestá to ti miesi a potom kysne, ale každá pekárnička má iné číslo pod ktorým sa to robí ja mám moulinex - homé bread. pozri a naštuduj príručku 😀

chovancova27
30. dec 2012

no ja sa zajtra chystám na silvestrovské večerné menu pre partiu kamarátov🙂 pečené bio jahňacie stehienko od tatina zo záhrady🙂 rozmarínovo - cesnakové zemiačky, veeeeľa chlebíčkov a ešte viac vínka🙂)

elliah
30. dec 2012

@katja78 no, veru....uvidim, dam vediet🙂))))

fattamorgana
30. dec 2012

@bridgetjonesova práve som vytiahla z trúby korpus podľa tvojho receptu. vyzerá super. uvidím, či nespľasne. bolo s ním síce trochu viac roboty ako s piškótou, ktorú som doteraz robievala, ale myslím, že to bude stáť za to. nakoniec som ho spravila mramorový, zajtra rozrežem a hodím foto, vlastne budem aj tortičku plniť, tak sa potom ohlásim, ako to dopadlo. každopádne ďakujem za recept.

lencyca
31. dec 2012

dobre ranko 🙂 dnes dojeme zo vcera,uvarim si vianocny punc a pojdem upiect nieco slane,moje prve laskonky-som zvedava ako budu mm chutit,jediny zakusok ktory zboznuje 😀

kemonka
31. dec 2012

@lencyca ako robievaš punč? 😉

lencyca
31. dec 2012

@kemonka Ahoj,paci sa recept,je vynikajuci,nemam problem si ho vypit sama 😀 - do hrnca das 750ml vody,20dkg krystal.cukru,stavu z 2pomarancov,koru z 1/2citrona,4klinceky,kusok skorice,nechas to zovriet,varis 5minut,precedis,pridas 500ml cerveneho vina,zohrejes,ked to zacne vriet,vypnes,pridas stavu z 1 citrona a pomaranca a das 2dl rumu,premiesas a mozes pit 😀

kemonka
31. dec 2012

@lencyca ďakujem, ja síce tento rok bez alkoholu 😀 ale tak rodina by si pochutnala 😀

womankc
31. dec 2012

@lululka555 jedno balenie ti vyjde na celý plát , ja som sa toho tiež bála, keď som to rozrobila sa mi videlo toho veľmi málo, ale stačilo to a druhý krát som to vyšľahala nie s vodou ale rozrobenou silno sirupovou vodou a bolo to chutnejšie

womankc
31. dec 2012

@elliah ja som robila včera sviečkovú a k tomu sme mali vývar z kačacieho trupu so zeleninou a cestovinkou, mala by byť asi ľahšia polievočka, nejakého vývarového typu , keďže sviečková je ťažšie krémové jedlo

zuziq
31. dec 2012

tak my dnes dojedame hovadzie na hrasku s tarhonou a uvidim este co na veceru a ci vobec nieco specialne 😀 Ale chcela by som nejaky zakusok fajny s ktorym nebude pol dna roboty. robila som maxivetrnik na plechu a doslova sme ho zozrali 😀 Tak by sa este zislo nieco na vecer a zajtra

womankc
31. dec 2012

@dabon ja budem robiť boršč a druhé kapra a zemiakovocibuľový šalát a na nový rok tiež boršč, roztbief s bohatou oblohou- hubky, kukurička , hrášok, cvikľa , mrkvička, čalamádka na to volské oko , americké zemiaky , ryža

kemonka
31. dec 2012

baby idem robiť grylážové rezy, a chcem sa spýtať, keď ten cukor budem rozpúšťať na karamel, tak to treba vkuse miešať, či len tak pozvolna?

raza
31. dec 2012

@kemonka určite vkuse miešať 😉

4divokakocka
31. dec 2012

@madarsky gulas, domaca knedla, mramorove rezy, chlebicki! Vsetko naj v roku 2013 🙂

kemonka
31. dec 2012

tak ja dnes chystám kuracie soté s omáčkou a ananásom a ryža, opekané zemiaky.....potom grilážové kocky, jablkové gulky obalené v kokose a na večer ešte chlebíčky spravím. 😉

titkovamiriam
31. dec 2012

ahojte žienky nestíhačky ale vás musim pozdravit.Nakoniec klasika obed ani nerobim kapustnica je pre pol ulice 😀 a o druhej idem kamoške,tak budem doma až večer,ked pride tatinko z prace a fotečky mojho vyvadzania od rana v kuchyni a to ma čakaju este rožteky len kysnu tak tie asi večer 😀
hotova vonava kapustnica
čast z tyciniek a pre deti rozne tvary
a ten cicerový som robila nakoniec s domacim jogurtom 🙂

libka1
31. dec 2012

tak ja som sa na vsetko vyprdla a vecer spravim akurat tak jednohubky a chlebicky a na obed som navarila za hrnčisko fazuľového gulášu a budeme mať az do stredy 😀 a ešte stale dojedame vianocne pecivo (perniky, linecke a spol.)
Všetkým Vám prajem, aby ste do Nového roka vykročili tou správnou nohou! 🙂

simca06022011
31. dec 2012

ja som sa tiez vyprdla na vsetko a robim nam sosovicku a to je vsetko.. ani na vianoce sme toho vela nepojedli :P

Inak od kedy davate deturencom kapustu? (cerstvu, dusenu, kyslu...?) mne mala po nej tak strasne plakala naposledy, ze teraz som ani neskusala pre istotou...

libka1
31. dec 2012

@simca06022011 moj jedava od pol roka a nema s tym problem, ale kazde dieta ma ine brusko, ked plakala tak pockaj par tyzdnov a skus znova, raz pride aj jej cas 😉

simca06022011
31. dec 2012

@libka1 dakujem, no aj ja somsa divila, nikdy jej nic neorbilo zle a na zaciatku decembra dostala trochu filackov s kapustou a revy strasne .. kym sa nevyprdkala :P toto som nezazivala ani ked bola babatko 🙂) tak budem skusat.