Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Brokolicova polievka a domace parene buchty.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10112
podľa tohto receptu vzniklo toto:
ja som teraz dokoncila vianocku, tu, co dala recept @danielaj tu hrncekovu, z polovicky som urobila vianocku a z druhej rohlicky plnene visnvym frutafilom a druhe nutelom, mnam su bombove 😉
ahojte. ja som sa dala na nátierky. dnes bryndzová. máte nejaké ďalšie tipy? prípadne aj ako ich robíte? lebo o chvíľu sa mi minie repertoár
vývar z kosti s rezančekmi a palacinky 🙂
@fattamorgana výborná trojholnik plesnivého syra, 2 - 3 vajíčka na tvrdo malá cibula na kocočky, trošku čierne mleté korenie štípku soli syr aj vajcia na jemno postrúhať a všetko zmiešať fakt superrrrr ani necítiť plesnivý syr 😅
@nakup ďakujem za tip. plesnivý syr môže byť Niva? myslíš, že ju už môže moja dcérka? má dva roky.
po samom mase a kolacoch som dnes uvarila spenat s vajcom 😀
Ahojte baby, mate nejaky oblubeny recept z bravcoveho stehna? Poradte nieco zaujimave, na zajtra 😵
@fattamorgana Áno myslela som Nivu syr ja si myslím že áno ak jej nebude chutiť vyplňuje 😀, ja mám 14 - násť ročného a 12 ročný rozdiel je dosť už som zabudla ale keď tatarka nebude vadiť tak vyskúšaj 😀
@fattamorgana aj my sme dnes mali bryndzovu natierku a tiez si lamem hlavu nad dalsou, asi spravim rybickovu alebo vajickovu
hrstkova polievka a oskvarkove placky.
@glee ak je v celku urob na spôsob bratislavské pliecko ale namiesto pliecka som dala stehno ako príloha knedlík, noky, cestovina ... http://varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-b... 🙂
@fattamorgana krasna torticka aj nasa mala dva rocky 22.12 ale oslavu spravim az na jej meniny v january ona je emka teraz sme tiez prezraty apotom nam dobre padne dake dobre papkanie..
😀
@fattamorgana plesnový syr musí byť hlavne kvalitný a o syre z obchodu nevieme či je kvalitný. Môže človeku ja spôsobiť problémy. radšej by som dala iný syr.
@fattamorgana nádherná torta
krásne zamrznuté ránko 😉
u nás dnes bude tarhoňové rizoto s kuracím mäskom a zeleninou 🙂
Fazulove karbonatky so zemiakovou kasou a calamadou. Polievku mame z baby spenatu od vcera - ovela lepsia ako z mrazeneho. 🙂
dobré ránko, dlho som tu nebola, lebo sme boli preč od 21.12., takže ja som nevarila celé sviatky 🙂 , ale konečne sme doma, dojedli sme už aj nabalené silvestrovské menu 😉 , tak konečne dnes idem na to: zeleninová polievka, bravčové stehno na rasci s ryžou, kyslé uhorky ... dezert nebude žiadny, lebo sa mi o sladkom ešte aj sníva 😀
fazulova polievka na kyslo s udenym maskom a kuracie stehna s ryzou a kopmpotom a bude aj na zajtra 🙂
ahojte dievcata, mozno mi poradite...z dovolenky v turecku som si doniesla take flasticky s orieskami v mede...nejak sa to nemina, tak mi napadlo co keby som ich vyuzila do pecenia...nieco na sposob biskupskeho chlebika....co vy na to? alebo nejaky iny napad na zuzitkovanie tohto zdraveho suveniru? 😉 dakujem vopred
@nakup počkaj, aká tatarka? aj tá tam ide?

dnes sme nevarili dojedli sme večeru zo silvestra 🙂