icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

chorale1
6. jan 2013

ahojte,
my dnes mrkvová polievka so zvieratkami a fašírky, zemiaková kaša 🙂

zklimekova
6. jan 2013

dnes sme nevarili babka nás pozvala na obed, nabalila mám aj na zajtra tak sme sa namiesto varenia boli doobeda korčuľovať 🙂, my sme prispeli k obedu iba kiwi koláčikom 🙂...(robievam ho aj v iných obmenách, napr mandarínkový, ananásový, čučoriedkový)

danielaj
6. jan 2013

@zklimekova aj ja ho robievam, tuším s každým ovocím je výborný 🙂

kibuk
6. jan 2013

ahojte 🙂
včera sme mali lečo s chlebikom
dnes bravčove rezne s lunexom,ryza,hranolky a paradajka 🙂)

zklimekova
6. jan 2013

@danielaj veľmi mňam 🙂 ...taký svieži, tiež sme už vyskúšali kadečo, deťom najviac ale chutí kiwi alebo mandarínka ...ale to záleží od toho čo má kto rád 🙂

lalus
6. jan 2013

@zklimekova aký krém si dala pod tú želatínu prosím ťa? 😉

zklimekova
6. jan 2013

@lalus šľahačková smotana - má tam ísť jena 250ml ,ja som dala dve 180ml, 1 stužovač , 1 vanilk. cukor, 2 pochúťkové smotany, 2 PL práškového cukru

luliu
6. jan 2013

@zklimekova ahoj, poprosim recept na kolacik, vyzerá MNAAAM

mizulienka
6. jan 2013

ahojte dievcata, robili ste uz niektora zamatovu roladu? neviem si to celkom dobre predstavit, myslim to stacanie, ked tam uz budem mat naneseny aj biely aj ten tmavy krem, nebude mi to z tej rolady vychadzat, ked to budem stacat?
dakujem krasne za radu 😉

zklimekova
6. jan 2013

@luliu nech sa páči,
Cesto : 5vajec, 150G kryštálového cukru, 150g polohrubej múky,
Plnka : 1 šľahačková smotana 250ml,1 vanilk. cukor, 2 pochúťkové smotany, 2PL práškového cukru
želatínna: 1 Zlatý klas, 1 veľká šumienka kiwi (dr. Oetker PIMA 80g ), 3 PL kryštálového cukru, 0,5l vody
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku, upečieme na vymastenom a vysypanom plechu.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme , pridáme vanilkový cukor, došľaháme, potom pridáme práškový cukor a pochúťkovú smotanu a zľahka metličkou zamiešame navrstvíme na vychladnuté cesto, na to poukladáme ovocie.
v 2dcl vody si rozmiešame ZK. 3dcl vody dáme variť s kryštálovým cukrom, keď voda zovrie ysypeme do nej šumienku, zamiešame a pridáme ZK. varíme do zhustnutia. stále to miešame do vychladnutia a vychladnutú želatínu navrstvíme na plnku s ovocím.

luliu
6. jan 2013

@zklimekova Velmi pekne dakujem, urcite vyskúšam

matusiatko
6. jan 2013

ahojte, neviete mi niektorá poradiť omáčku na rybku, ktorá by chutila aj prieberčivým detičkám? Omáčku na zapekanie som myslela 🙂 vopred dakujem

lululka555
6. jan 2013

@zklimekova ďakujem,pači sa
Punčový rez

Bledé pláty: 3 žltky,12 dkg práš.cukru,15 dkg polohr.muka,3 PL vody,3 PL olej,štvrť prášku do pečiva,z bielkov sneh
upečieme dvakrát na papieri na pečenie.

Ružový plát: 4 žltky,18 dkg práš.cukru,20dkg polohr.múka,4PL vody,4PL olej,pol prášku do pečiva,trochu červenej potravinárskej farby a sneh z bielkov.

Uvaríme si asi 2-3 dcl vody+ 1dcl malinového sirupu,3-4 PL cukru,necháme vychladnúť a pridáme pol dcl rumu.
Postup: 1 žltý plát pokropíme šťavou,natrieme marhuľový džem,priložíme ružový plát a poriadne polejeme šťavou, natrieme marhuľový džem a priložíme druhy žltý plát a zaťažíme do druhého dňa.Potom polejeme opäť šťavou ,natrieme džemom a polejeme punčovou polevou.

poleva: 125g masla,25 dkg práš.cukru,1 bielok,trochu červenej potr.farby,miešeť na slabom stupni a hned natrieť na koláč.

bobinkask
6. jan 2013

ahojte u nás dnes polievka z luskovej fazulky, pečené filé na masle, cviklový šalat pre mna a deti a pre tatina pečené srnčie stehno k tomu sme mali opekané zemiaky -ježiško mi priniesol fritézu, v ktorej sa pečie horúcim vzduchom na minime oleja, tak varím chutne a zdravo 😀 😵 😉

lululka555
6. jan 2013

@irsina83 mňam ten losos vyzará úžasne,ako si robila tu omáčku? Dakujem 🙂

bubo1104
6. jan 2013

brokolicová polievka , druhé pizza so šunkou a udeným mäskom

ellise
6. jan 2013

kuřecí polévka s nudlemi, krůtí řízek, bramborová kaše, mrkvový salát, řezy ze strouhaného těsta

ellise
6. jan 2013

holky co je to ta zamatová roláda?

tin007
6. jan 2013

Na obed sme dojedli svieckovu so zemiakovymi nokmi a na veceru bude kuracie masko na poriku a mrkve s varenymi zemiakmi. A zajtra netusim co varit, asi z toho, co donesie manzel z nakupu.

ellise
6. jan 2013

@bridgetjonesova tak to jsme zažila, žlučníkový záchvat když měl syn 3 měsíce, jo děvče, pro mně nejstrašnější zážítek, od té doby si dávám bacha na některé jídla, za dalších 10 let jsem to nezažila
no dieta bez tuku a všeho co ti nedělá dobře

bridgetjonesova
6. jan 2013

@ellise jej som rada ze odpisal niekto kto to zazil...chcem sa spytat a si bez operacie...ak ano ako to zvladas, co si varis?

matusiatko
6. jan 2013

@irsina83 môžeš poslať recept na omáčku, dík 🙂

irsina83
6. jan 2013

@matusiatko Lososa upeciem v trube v alobale , osoleneho, posypaneho timianom a poliateho stavou z jedneho pomaranca, trosku som ho podliala vodou a olivovym olejom, piekla som na 260 30min a potom som ho zagrilovala z vrchu a na omacku potrebujes: do panvice roztopis asi polku obycajneho masla, vylejes stavu z troch ponarancov, nechas prevret 3 min , pridas hnedy cukor - asi tolko aby to bolo sladucke a nakoniec zahustis solamilom 😉

matusiatko
6. jan 2013

dakujem, určite vyskúšam 🙂

irsina83
6. jan 2013

@lululka555 Lososa upeciem v trube v alobale , osoleneho, posypaneho timianom a poliateho stavou z jedneho pomaranca, trosku som ho podliala vodou a olivovym olejom, piekla som na 260 30min a potom som ho zagrilovala z vrchu a na omacku potrebujes: do panvice roztopis asi polku obycajneho masla, vylejes stavu z troch ponarancov, nechas prevret 3 min , pridas hnedy cukor - asi tolko aby to bolo sladucke a nakoniec zahustis solamilom

irsina83
6. jan 2013

Dnes paradajkova polievka a provensalske kurca ( manzel varil ) s pire a ryzou.

joannas
6. jan 2013

@irsina83 nejeto velmy kisle ked tam daš až 3 pomaranče?

katinkaaa7
6. jan 2013

@zklimekova tento je super,ja ho tiež robievam,aj z iného ovocia napr.broskynový

irsina83
6. jan 2013

@joannas nie, lebo tam ide ten cukor, ja ho tam dam tolko aby to bolo sladucke 😉 a tym masielkom je to aj jemne 😉

chrumka
6. jan 2013

Zeleninova polievka s pohankou, morcacie prsia na prirodno ugrilovane, hranolky a k tomu tzaziky. A kolacik som robila nepeceny kremes 🙂