icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nakup
6. jan 2013

My dnes polievka z hovädzieho mäsa a hovädzích špikových kostí nech je aj na predjedlo 😀, s rezancai ja konečne po dlhom čase kôprová omáčka s mäskom z polievky a zemiaky a syn toto http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-na-pa... ale údený syr

fattamorgana
6. jan 2013

ahojte, premiéra černohoráku dopadla výborne, dostala som pochvalu 😉 bol s opekanými zemiakmi a uhorkovým šalátom. a čakali sme návštevu, tak bol aj koláčik. ďakujem @danielaj za nápad s kvetinkami 🙂

luciok
6. jan 2013

@zklimekova takto isto ho robím aj ja a chutí úžasne. Keď som ho videla, len tak sa mi zbiehali slinky 😝

lululka555
6. jan 2013

u nás bol dnes vývar so zeleninou a slížikmi a sviečková z diviny s domácou parenou knedlou a brusnicovým džemom 😉

mysiatkoo
6. jan 2013

@ellise toto : http://varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolad...
@mizulienka mamina ju robieva pravidelne, ja som na nu este nedosla, ale je v plane.... kazdopadne pokial si pamatam, tak ten krem je dost tuhy a mal by pri zatacani dobre drzat, pokial si samozrejme nexas dobre vyxladit cesto uz stocene do rolady... vid postup hore...

veroninna1
6. jan 2013

dnes vyvar so slizikmi, ryzove rezance s tofu a zeleninou. zajtra zemiakovy privarok s parkami.

mysiatkoo
6. jan 2013

my dnes velmi jednoduxo - kuracie so sladko-kyslou(kupovana hotovka) a ryza... a bude aj na zajtra, nex je nastup do reality o nieco menej narocny 😎

zklimekova
6. jan 2013

@luciok je super, šťavnatý , svieži 🙂

luciok
6. jan 2013

@zklimekova Presne tak, ideálny hlavne v lete, ale keby ma aj teraz niekto ponúkol, tak isto neodmietnem 😉

zklimekova
6. jan 2013

možeš sa zastaviť, my ešte máme 😉

zklimekova
6. jan 2013

@luciok možeš sa zastaviť, my ešte máme 😉

miruska73
6. jan 2013

@fattamorgana cernohorak milujem atento kolac s kvetinkamije supernapad ,lebo to vrchne cesto sa mi vzdytrha ako besne 😀

womankc
6. jan 2013

ahojte,tak nakoniec som urobila dnes hríbovú krémovú polievku so sušených hríbov, plnenú morku /plnka slaninka, cibuľa,klobáska,rožky,vajce, kápia čerstvá, jumbo hrozienka,koreniny/ 🙂 s ryžou s oblohou / kukurica, chrenová cvikľa, rýdziky, uhorka, minipatizóniky a ako dezert pražský múčnik s čučoriedkovou šľahačkou návšteva bola prevelice spokojná, aj domáca posádka 😀 Odchádzali s receptami

gianni
6. jan 2013

dnes sa dojedala na večeru divina, obed bol suchý(boli sme na výlete v Tatrách)...

mysiatkoo
6. jan 2013

@womankc prosim recept na ten dezert.... Diky!

titkovamiriam
6. jan 2013

dnešný slivkový osuch zo zavaranych sliviek bez vody a cukru,prva fotka-ako to vyzera vo flaši,druha ked sa vysypu-chutia ako čerstvo natrhane,a kolačik s mrvenickou a este som aj vianočný perník na to nastruhala

titkovamiriam
6. jan 2013

@zklimekova koláčik s kiwi mnaaamka 🙂

fordikford
6. jan 2013

dnes kuracia polievka z rezancami a pečene kurča ryža šalát z činskej kapusty a kto chcel dojedala sa včerajšia trojkrálová večera ,zákusok z lístkového cesta som robila rožky z nutelou a lekvárom 🙂

babush
6. jan 2013

tak ja som sa dnes inspirovala v tomto fore a dali sme si pizza rezne 😎 , pred tym samozrejme polievku - mrkovovy krem s kari a opecenymi chlebikmi a dezert boli dnes smotanove maffiny s malinami 🙂

hobit
6. jan 2013

@babush mozem poprosit recept na mrkvovy krem? dakujem

hobit
6. jan 2013

@lencyca ahoj, prosim ta, ako robis cukinovu kyslu? dakujem

fattamorgana
6. jan 2013

@titkovamiriam čo sú za zázrak tie zavárané slivky? ešte som o takom niečo nepočula

titkovamiriam
6. jan 2013

@fattamorgana žiadny zazrak to mas ako jablka,ked nastruhas a zavaris len tak ,tak sa tak da aj vsetko ovocie.das do fliaš a počkaš kym sa nechyti viečko2 min a vyberies-nestihne sa to uvarit a potom za par mesiacov sa to takto v cucne a super chut aj konzistencia,lepsie ako mrazene

babush
6. jan 2013

@hobit asi takto nejak http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25586 len ja davam kuraci vyvar miesto hovadzieho a pridam stipku kari korenia a niekedy aj skorice 😉

fattamorgana
6. jan 2013

@titkovamiriam to by ma zaujímalo, prečo tam teda pcháme vodu. a CUKOR!!!!! 😠

titkovamiriam
6. jan 2013

@fattamorgana no aby bol kompot 🙂 ,u nas idu kompoty dost na kolace je zo štavy super zelatina,ked ho rozmixujes je super dren alebo zmrzlina,inak ja ti aj poviem preco robim aj tak aj tak-moj brat je tazky diabetik-cukor na zavaranie dava taku zvlastnu chut-nieje to ono,tak to skusame ako to robili ludia volakedy,cukor nebol alebo bol luxus tak sa ovocie susilo alebo takto zavarilo 🙂 na veľa uplne obyčajných vecí zabudame.....

womankc
6. jan 2013

@mysiatkoo
Pražský múčnik

5 vajec
200g kryš.cukru
2 vanilkové cukry
1dcl oleja
2dcl vody
250g polohrubej múky
2 lyžice kakaa
500ml mlieka
1 vanilkový puding
3 zakysané smotany
3 lyžice cukru práškového
1 kypriaci prášok
1 škoricový cukor

vajcia vanilkové a kryštáľový cukor vyšľaháme, pridáme olej a vodu, múku s práškom do pečiva´,vymiešame cesto,ktoré rozdelíme na dve časti,do jednej vmiešame kakao ,svetlé cesto vylejeme na plech vymazaný a vysypaný múkou / ja som dala papier/,kakaové cesto vylejeme cikcak na svetlé cesto. Puding uvaríme podľa návodu a tiež ho vylejeme do cesta cik cak a dáme piecť na 200C cca 30minút. Kyslé smotany vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a nalejeme na horúci koláč a rovnomerne rozotrieme , navrch pekne posypeme škoricovým cukrom,vychladíme a dáme trochu odležať do ľadničky. TOTOje origoš recept, ktorý som tiež robila a je aj takto vynikajúci. Ja som ale urobila trošku zmenu,namiesto troch smotán,som dala len jeden biely jogurt s trochou cukru, nechala vychladiť a na to som rozotrela vyšľahanú čučoriedkovú šľahačku.Tú som urobila z dvoch šľahačiek, dvoch stužovačov, dvoch vanilkových cukrov - vyšľahala som a do vyšľahanej som primiešala scedené zavárané čučoriedky /3dcl pohár/ mm zjedol tri porcie 😀

adel22
6. jan 2013

Kým ocko opatroval bábatko, mamina navarila rýžu a masko na hríbikoch. No a samozrejme cvikla k tomu- mnam mnam🙂

womankc
6. jan 2013

@titkovamiriam to máš svätú pravdu veru, a tí naší dedkovci vedeli, čo je dobré 😉 , veru dobrý nápad to je, jablká tak robím, ale iné ovocie ma nenapadlo,musím skúsiť
a to fakt len tak krátko sterilizuješ??? nekazí sa,alebo nedávaš trošku alkoholu do toho????

titkovamiriam
6. jan 2013

nie rum davam len do višní,oni tie slivky boli riadne sladke 🙂 ,na rok tak skusim marhule a broskyne a ked sa mi bude chciet kostkovat ceresne 🙂