Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte 🙂
dnes nevaríme,budeme dojedať zo včera sviečkovú s knedlou 🙂
@lululka555 My takisto a to istéééé... 😀
dnes dojedame kur.prsia zo zeeninou
Ahojte, my dnes pečienku na štave s kolienkami a kyslá uhorka 🙂 a dezert vianočné koláčiky ešte 😉
@titkovamiriam presne takto isto vo vlastnej šťave zaváram slivky aj ja - sú fakt ako čerstvé a tento rok som tak robila aj višne a tie sú tiež úžasné 😉 do makovej štrúdle som to pôvodne chcela, aj som ich vykôstkovala, ale malá mi ich vyjedá , ako normálny kompót 😀
aj my dnes dojedáme zo včera, pekný posledný prázdninový dník 😉
U nás dnes domáce pečené kuriatko so zemiakmi a k tomu nejaký šalát 🙂.
...Včera sme mali vajíčkovú polievku a cestovinku s tuniačikom, olivami, bazalkou, posypané syrom 🙂 mnamka 🙂 (vôbec som nemala chuť na mäso) ...noooo a dnes netuším, ešte je trošku polievky zo včera, a možno len nejaké slivkové gule s makom, nechce sa mi vyvárať 😝
Ahojte,aj u nas dnes dojedačky 😉
ahojte, mohla by som vas poprosit na recept na spaldove pecivo/rohliky? alebo myslite ze mozem pouzit recept na chorvatske pecivo len namiesto bielej muky dat spaldovu hladku?
dakujem
aj my dnes dojedáme.len spravím nejakú pomazánku asi vajíčkovú,máme ich až až 🙂
ahojte. my dnes spenatova polievka a kuracie masko s hraskom a cestovinka k tomu. zeleny obed 😀 😉
baby potrebovala by som recept na nejaké dobré malé koláčiky- nič vianočné. v sobotu sme pozvaní s mm na Punč-parádu ku známym a mám doniesť niečo sladké napečené. ale nechcem zákusok na plechu... prosíííííím....
a ešte taká minipikoška, ten Pražský múčnik , čo som sem pridala . Na slovensku som ho dostala pod názvom pražský múčnik a v českom časopise , kde som ho náhodne objavila a z ktorého som ho aj písala / starý sa mi nechcel v zošite hľadať/ je uvedený ako Bratislavský múčnik xixixixi ale hlavné mesto trafili 😀
@miskadusko a čo takto minimufinky na rôzne variácie, u Danielaj v albume nájdeš zaručene odskúšaný recept aj s viariáciami , alebo by som urobila z lístkového cesta pečené taštičky / lekvárové, nutelové...../ , alebo bratislavské rožky napríklad , alebo mini osie hniezda , také aj ja berávam do spoločnosti
@irsina83 mozem poprosit receptik na pomarancovu omacku k tomu lososu? 🙂
Strááášne dlho som tu nebola všetkým prajem všetko dobré, a nech nám to varí. 😀
štvrtok - bryndziaky a zemiaková polievka
u nás piatok - zemiaky na pokyslo + vajíčko
sobota cesnaková polievka + pečená rybka na zemiakoch, mm gordon blue + zemiaky
nedeľa - halušková polievka , kur.prsia so šamp.+ zelenninová ryža
@titkovamiriam prosim ta pekne, ja som taky antitalent na zavaranie, ako to robis s tym ovocim? napr. slivky co mas nafotene..to len ocistene nakrajane slivky das do 7decky asi do polovicky, privries vieckom a das na 2 minuty varit do vriacej vody? potom este davas do deky? ako to ze vrch ti nechyti plesen?
a ozaj dnes dojedáme
@sweetlemon uz som ho sem davala, kuk o stranu-dve po zadu...
aj my dnes dojedáme to, čo sme včera dostali nabalené od babky 🙂...a u nás to pre niektorých nebude posledný prázdninový dník :(...a ja som sa už tak tešila 😅... a čo budem vyvárať netuším , lebo pri teplotách aj tak nikdy nechce jesť :(
dnes francuzska polievka, kuracie sote s tarhonou, pre deti aj jablkovy kompot
bravčovy perkelt kolienka palacinky s nutelou 🙂
juuuj, dnes po dlhej dobe vyborny vyvar a moje oblubene rizoto zo susenych paradajok...
Ahojte,aj u nás dojedačky,vrátil sa mi domov prázdninár,idem robit špaldové rožky nech majú čo na desiatu,do obchodu sa mi nechce íst,brrr zima 🙂
z karé kapsy plnené slaninkou,sušenými paradajkami a syrom ( dokopy úžasná chuť )nejde mi pr.strana myši ,tak nemôžem dostať reál z foťáka do počítača,ryža a čalamáda zo súdka,mňááááám......aj chlebík,lebo na kupované nemám šmak,vždy odbehnem do kuchyne prehniesť a v neskorý večer ide do rúry,aby ráno bol k jedeniu 😀 😀 😀 ....láka ma režný kvások bez droždia,ale ešte som neskúšala robiť,češi majú možnosť odberu priamo z pekárni...oni celkovo pestujú staré tradície vo veľkom,obdivujem ich rezbárske,kováčske práce

@womankc aaaaaaa to znie dobre.... Zapisujem do poradovnika, len sa musim xvilu krotit, lebo povianocne kilecka sa mi dako nepacia 😠