icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

megika1
7. jan 2013

@titkovamiriam obdivujem kretivitu s perníkom,výborný nápad.....minule som pod slivky dala vrstvu makovej plnky na surové cesto,táto kombinácia nám chutí a mak potrebujeme na kosti 😉

sweetlemon
7. jan 2013

vcera sme mali ryzovy nakyp s marhulami - prvykrat som skusala a drahy sa nevedel dojest, takze na dnes neostalo z neho nic, cely sme ho spraskali my dvaja 🙂 a tiez som skusala bolonske spagetky, tiez sa celkom dobre vydarili a kedze mame z talianska paradny parmezan, s nim je to super 🙂 teraz idem robit francuzske zemiaky 🙂

chloe001
7. jan 2013

dnes zeleninovy kuskus a manzelovi do prace som robila orientalne cestoviny - cestovina, cesnak, cibula, sojova omacka, sezamove semienka.

ellise
7. jan 2013

@miskadusko mám dobrý recept pokud by si měla zájem, jmenuje se to pražský koláč, je to z kynutého těsta, vytvaruješ malé buchtičky, které posypeš drobenkou a upečeš, pak je rozkrojíš, a naplníš tvarohovou šlehačkou, nebo nějkým oblíbeným ne máslovým krémem

tinka274
7. jan 2013

baby zajtra by som chcela vyskusat činu. mate neaky overeny mňamka recept ? 🙂

ellise
7. jan 2013

@megika1 našla jsem něco pro tebe, ale třeba už to znáš
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/chleb-...

bubo1104
7. jan 2013

karfiólová polievka so zemiakmi , druhé bravčová krkovička dusená na masle a cibuľke k tomu uvarené zemiaky na kocky , kompót

lenadka
7. jan 2013

@titkovamiriam perfektné s tými slivkami 🙂 vyskúšam, ani by ma to nenapadlo, zaváram ich ale len klasicky, aj lekvár slivkový ako od starej mamy čo mi dala kamoška recept je lepší ako sa robia dnes z gelfixom a jednoduchý. 🙂

lenadka
7. jan 2013

Dnes dojedáme mäsový vývar zo zeleninou a druhé sú buchty na pare 🙂

monkovec
7. jan 2013

sójové rezne s maslovými zemiakmi a kyslou uhorkou 🙂

ifkael
7. jan 2013

na obed rezne so zemiakovou kasou, na veceru pre chlapov slivkove gule.. a na zajtra netusim. kebyze tak muz sa naje v praci... si urobime s najmensim polievku s cervenej sosovice... a mam chut na obycajne leco.

tin007
7. jan 2013

Na veceru mame sampinony s mrkvou v smotanovej omacke na indicky sposob http://www.receptyzindie1.com/2010/05/sampinony... a ryzu natural. Zajtra urobim kuskus s avokadom a zeleninou a mozno, ked budu deti a chlap posluchat, aj ryzovy nakyp.

redhairy
7. jan 2013

Ahojte, prosím vás ako robievate omáčku na špagety?- ale smotanovú 🙂

sendy111
7. jan 2013

mate recept na lososa na masle?

natalii6
7. jan 2013

ahojte dievcata poprosim vas ktore robite zemiakove pagace o recept lebo vcera som nasla jeden na nete a robila som ich ale boli na figu dakujem velmi pekne

lennusska
7. jan 2013

@zklimekova vyzerá úžasne ten koláčik s kiwi, možem recept poprosiť?

natalii6
7. jan 2013

@lenadka ahoj mozem ta poprosit o recept na ten slivkovy lekvar? dakujem

zklimekova
7. jan 2013

@lennusska na strane 1918 som ho písala 😉

titkovamiriam
7. jan 2013

@pami2 slivky vykostkujem a dam do flase doplna ,to sa takto vtiahne ako ked zavaras struhane jablka,dam do hrnca previriet 2 minutky a otocim potom hore dnom.Teda akože nechcem byť za frajera no mne nikdy nic nechyti plesen,akože preco by malo,ved ani zeleninu nesterilizujem so stavou,len naplnim flase a co sa v nich deje to je uz vo vakuu sterilnom 😀 -takto sa da zavarat vlastne vsetko 😉

lenadka
7. jan 2013

@natalii6 3,5kg zrelých sliviek vykôstkovať a nakrájať na menšie kúsky, to dám do hrnca a zmiešam z 1 dcl octu a 0,5 kg cukru. To nechám cez noc stáť, do rána pustia šťavu a potom cez deň varím 4-6 hodín na malom plameni. Už sa mi stalo že aj 8 hodín som ho varila lebo sa mi zdal riedky. S tohoto množstva vyjde cca 5-6ks 3 dcl pohárov.

titkovamiriam
7. jan 2013

@megika1 to je spomienka ked bolo bezne dostat v obchodoch pernik na struhanie,ci uz na kolac,sliže-teraz som to uz veru nevidela a kedze mam este tri krabice medovnikov hned ma to napadlo 🙂

luciferova
7. jan 2013

@natalii6 do praveho slivkoveho lekvaru by nemalo ist nic ine okrem sliviek, cize ani cukor. My robime tak, ze odkostkujeme slivky a vo velkom hrnci varime dokedy nie je husty (aj 4 hodiny). Plnime do poharov, zavrieme, obratime hore dnom a nechame vychladnut. Este sa nam nikdy neskazil, pouzivame ho aj pri diete na chlebik (kedze tam nie je cukor) alebo aj do omacok k masu. 🙂

tunzal
7. jan 2013

@natalii6 slivkový lekvár robím v rúre, vykosťujem slivky dám do hlbokého plechu - mám takú väčšiu posypem s cukrom na kilo ovocia dávam 0,5 kg cukru , a šupnem do rúry na 200 C netreba to furt miešať nepripáli sa , a keď už je hotové to vidno dám do pohárov a všetky sterilizujem v hrnci pár minút a hotovo. pritom si môžem robiť svoju prácu a nemusím stáť hodiny pri sporáku, vyskúšaj takto budeš robiť aj ostatné ovocie 🙂

pami2
7. jan 2013

@titkovamiriam super, dakujem pekne, urcite vyskusam v sezone, je to urcite lacnejsie a hlavne zdravsie ako s cukrom 🙂
zostala som uplne v rozpakoch, lebo taketo zavaranie teda nepoznam a hladala som potom na nete, ale nasla som len verzie bez cukru a so solou..bleee
no velke plany mam na leto, dufam, ze mi nadsenie vydrzi 😀 ..okrem zavaranin by som chcela skusit domacu vegetu...nemas nahodou tip ako ju pripravit? lebo na nete je milion verzii, az je tazko si vybrat

janicka11
7. jan 2013

zienky,prosim radu ,,čo zajtra variť?šup s nápadmi!nemám chuť moc namaso,máme ho skoro každý deň...čítala som si niektoré nápady,nič ma nezaujalo:(
rozmyslam že polievka sosovickova zo zemiackami,ale co druhe???

megika1
7. jan 2013

@ellise som Ti nesmierne vďačná za inšpirácie,lebo hlavne v zime pečiem pravidelne chlieb náš každodenný,ktorého sa nedá prejesť 😵

janicka11
7. jan 2013

@megika1 krasny chlebík.môžem sš spýtat nareceptik nachlebik?

megika1
7. jan 2013

@janicka11 veľmi jednoduchý pomer -1kg hladkej múky,1 droždie,1PL oleja,1 PL octu,1PL cukru,3 KL soli, 2 KL mletej rasce,3 zemiaky varené a nastrúhané,alebo zbytok kaše do hrsti,600 ml vlažnej vody.....miešam aj s celozrnou múkou,vločkami,ale opatrne,lebo cesto je mazľavejšie,lepivejšie zvykne byť chlebík ubitý,nie je kyprý.....klasika,vypracovať na hladké cesto,kedy sa odlepuje od stien misky,na teplé miesto 1,5 hod. oddychuje,2-3 x premiesim a dávam do rúry na 200 st. asi 40 -45 min.

katkas1
7. jan 2013

@zklimekova hodis recept na ten kolacik?Dakujem

katkas1
7. jan 2013

@danielaj ako robis to smotanove cesticko?