Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera sme mali ryzovy nakyp s marhulami - prvykrat som skusala a drahy sa nevedel dojest, takze na dnes neostalo z neho nic, cely sme ho spraskali my dvaja 🙂 a tiez som skusala bolonske spagetky, tiez sa celkom dobre vydarili a kedze mame z talianska paradny parmezan, s nim je to super 🙂 teraz idem robit francuzske zemiaky 🙂
dnes zeleninovy kuskus a manzelovi do prace som robila orientalne cestoviny - cestovina, cesnak, cibula, sojova omacka, sezamove semienka.
@miskadusko mám dobrý recept pokud by si měla zájem, jmenuje se to pražský koláč, je to z kynutého těsta, vytvaruješ malé buchtičky, které posypeš drobenkou a upečeš, pak je rozkrojíš, a naplníš tvarohovou šlehačkou, nebo nějkým oblíbeným ne máslovým krémem
baby zajtra by som chcela vyskusat činu. mate neaky overeny mňamka recept ? 🙂
@megika1 našla jsem něco pro tebe, ale třeba už to znáš
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/chleb-...
karfiólová polievka so zemiakmi , druhé bravčová krkovička dusená na masle a cibuľke k tomu uvarené zemiaky na kocky , kompót
@titkovamiriam perfektné s tými slivkami 🙂 vyskúšam, ani by ma to nenapadlo, zaváram ich ale len klasicky, aj lekvár slivkový ako od starej mamy čo mi dala kamoška recept je lepší ako sa robia dnes z gelfixom a jednoduchý. 🙂
Dnes dojedáme mäsový vývar zo zeleninou a druhé sú buchty na pare 🙂
sójové rezne s maslovými zemiakmi a kyslou uhorkou 🙂
na obed rezne so zemiakovou kasou, na veceru pre chlapov slivkove gule.. a na zajtra netusim. kebyze tak muz sa naje v praci... si urobime s najmensim polievku s cervenej sosovice... a mam chut na obycajne leco.
Na veceru mame sampinony s mrkvou v smotanovej omacke na indicky sposob http://www.receptyzindie1.com/2010/05/sampinony... a ryzu natural. Zajtra urobim kuskus s avokadom a zeleninou a mozno, ked budu deti a chlap posluchat, aj ryzovy nakyp.
Ahojte, prosím vás ako robievate omáčku na špagety?- ale smotanovú 🙂
mate recept na lososa na masle?
ahojte dievcata poprosim vas ktore robite zemiakove pagace o recept lebo vcera som nasla jeden na nete a robila som ich ale boli na figu dakujem velmi pekne
@zklimekova vyzerá úžasne ten koláčik s kiwi, možem recept poprosiť?
@lennusska na strane 1918 som ho písala 😉
@pami2 slivky vykostkujem a dam do flase doplna ,to sa takto vtiahne ako ked zavaras struhane jablka,dam do hrnca previriet 2 minutky a otocim potom hore dnom.Teda akože nechcem byť za frajera no mne nikdy nic nechyti plesen,akože preco by malo,ved ani zeleninu nesterilizujem so stavou,len naplnim flase a co sa v nich deje to je uz vo vakuu sterilnom 😀 -takto sa da zavarat vlastne vsetko 😉
@natalii6 3,5kg zrelých sliviek vykôstkovať a nakrájať na menšie kúsky, to dám do hrnca a zmiešam z 1 dcl octu a 0,5 kg cukru. To nechám cez noc stáť, do rána pustia šťavu a potom cez deň varím 4-6 hodín na malom plameni. Už sa mi stalo že aj 8 hodín som ho varila lebo sa mi zdal riedky. S tohoto množstva vyjde cca 5-6ks 3 dcl pohárov.
@megika1 to je spomienka ked bolo bezne dostat v obchodoch pernik na struhanie,ci uz na kolac,sliže-teraz som to uz veru nevidela a kedze mam este tri krabice medovnikov hned ma to napadlo 🙂
@natalii6 do praveho slivkoveho lekvaru by nemalo ist nic ine okrem sliviek, cize ani cukor. My robime tak, ze odkostkujeme slivky a vo velkom hrnci varime dokedy nie je husty (aj 4 hodiny). Plnime do poharov, zavrieme, obratime hore dnom a nechame vychladnut. Este sa nam nikdy neskazil, pouzivame ho aj pri diete na chlebik (kedze tam nie je cukor) alebo aj do omacok k masu. 🙂
@natalii6 slivkový lekvár robím v rúre, vykosťujem slivky dám do hlbokého plechu - mám takú väčšiu posypem s cukrom na kilo ovocia dávam 0,5 kg cukru , a šupnem do rúry na 200 C netreba to furt miešať nepripáli sa , a keď už je hotové to vidno dám do pohárov a všetky sterilizujem v hrnci pár minút a hotovo. pritom si môžem robiť svoju prácu a nemusím stáť hodiny pri sporáku, vyskúšaj takto budeš robiť aj ostatné ovocie 🙂
@titkovamiriam super, dakujem pekne, urcite vyskusam v sezone, je to urcite lacnejsie a hlavne zdravsie ako s cukrom 🙂
zostala som uplne v rozpakoch, lebo taketo zavaranie teda nepoznam a hladala som potom na nete, ale nasla som len verzie bez cukru a so solou..bleee
no velke plany mam na leto, dufam, ze mi nadsenie vydrzi 😀 ..okrem zavaranin by som chcela skusit domacu vegetu...nemas nahodou tip ako ju pripravit? lebo na nete je milion verzii, az je tazko si vybrat
zienky,prosim radu ,,čo zajtra variť?šup s nápadmi!nemám chuť moc namaso,máme ho skoro každý deň...čítala som si niektoré nápady,nič ma nezaujalo:(
rozmyslam že polievka sosovickova zo zemiackami,ale co druhe???
@janicka11 veľmi jednoduchý pomer -1kg hladkej múky,1 droždie,1PL oleja,1 PL octu,1PL cukru,3 KL soli, 2 KL mletej rasce,3 zemiaky varené a nastrúhané,alebo zbytok kaše do hrsti,600 ml vlažnej vody.....miešam aj s celozrnou múkou,vločkami,ale opatrne,lebo cesto je mazľavejšie,lepivejšie zvykne byť chlebík ubitý,nie je kyprý.....klasika,vypracovať na hladké cesto,kedy sa odlepuje od stien misky,na teplé miesto 1,5 hod. oddychuje,2-3 x premiesim a dávam do rúry na 200 st. asi 40 -45 min.
@zklimekova hodis recept na ten kolacik?Dakujem

@titkovamiriam obdivujem kretivitu s perníkom,výborný nápad.....minule som pod slivky dala vrstvu makovej plnky na surové cesto,táto kombinácia nám chutí a mak potrebujeme na kosti 😉