icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
7. jan 2013

@zklimekova http://www.pravacokolada.sk/sk/potahovacie-mode...

aj tu je čo povieš ? našla som 1 g za 7.80 tuším ale vypredaná je 😒

abriela
7. jan 2013

@zklimekova ano. Lepsie sa s nou pracuje ako s mmf - je tvarnejsia. Pouzila som ju lenn a potah, nie listky a postavicku.
Tu mam recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50660&use...

natal12
7. jan 2013
natal12
7. jan 2013

@abriela ty mi nevieš poradit ? ktorá bude lepšia objednat ?

mysiatkoo
7. jan 2013

@zklimekova ja som robila so zelatinovkou poslednu... aj s postavickami... nepamatam stranu, ale davala som ju aj tu aj do marcipanoviek.... je uzasna... cez vikend sa xystam na dalsiu pre kamosku a planujem opat zelatinovku.... skusila som prvu v zivote s pravym marcipanom - dost hruza, druhu s K2 v lete, to bolo ok, tretiu s mmf - dalo sa, ale zelatinovka vyhrala... a farbila som gelovkami @natal12

abriela
7. jan 2013

@natal12 reagovala som len kvoli financiam. Ja som zatial s kupovanou hmotou nerobila. Jedna kocka na stranke torty od mamy alebo aj tu - alena (alionuska) piekla aj pre Durianovu pouziva len MMF a ma nadherne torty.

zklimekova
7. jan 2013

@natal12 s týmto nemám skúsenosť, neviem 😒

mysiatkoo
7. jan 2013

@natal12 zelatinovku mas do pol hodky.... s vyrazne nizsimi nakladmi ... robila som tuto : http://varecha.pravda.sk/recepty/zelatinova-pot...

irsina83
7. jan 2013

moja vecera

natal12
7. jan 2013

@mysiatkoo taký mixéer nemám , a asi si objednám túto oplatí sa nie ? http://www.pravacokolada.sk/sk/potahovacie-mode...

mysiatkoo
7. jan 2013

@natal12 ja som to nerobila v ziadnom mixeri ;) krasne sa to da spojit obycajnou vareskou a potom rukami domiesit .... ;)

natal12
7. jan 2013

@mysiatkoo aha akurát si objednávam gelovky dúfam že budu dobré a tu hmotu sami nechce robit . neviem či objednat

mysiatkoo
7. jan 2013

@natal12 no v tom pripade ti asi ine ako objednat neostane ;) ale ak si este nerobila s potahovkou, tak by som nevyhadzovala tolke peniazky..... pr. cukor stoji 0,7E na pol kila, med a maslo doma isto mas... a zelatina tiez nestoji majland...z pol kila ti krasne staci na velku tortu... co usetris na hmote, mozes minut na farbax 😝

natal12
7. jan 2013

http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/pasta-dam... toto neni drahé ? máš pravdu ale ja sa bojím robit domáce potahovky :(
@mysiatkoo

mysiatkoo
7. jan 2013

@natal12 otazka je ako sa s tym robi... nemam skusenost... z kupovanyx som mala iba K2... skus sa opytat v teme marcipanoviek...

natal12
7. jan 2013

a K2 je dobrá ? ved klasika vymiešis rozguláš a vykrajuješ alebo potahuješ 😀

natal12
7. jan 2013

@mysiatkoo tu zelatinovu si ako robila ? myslim ci si ju miesila na doske alebi v mise??a farbit sa moze gelovkami?

ifkael
7. jan 2013

Zajtra rajcinova polievka a perkelt s haluskami...ci vlastne dnes uz 🙂)

tunzal
8. jan 2013

@natalii6 hej tak, ked chceš bez kúskov tak pomlieť a keď nie tak len pokrájaš aj vtedy to bude jemné len budú v tom malé ovocné kúsočky, robím aj tak aj tak, 😉 a čas je podla toho kolko kíl dáš ale tak 2-3 hodiny max. 😉 a samozrejme podla hustoty akú chceš, ked tvrdší tak dhlšie treba nechať keď riedke tak menej času.

mizulienka
8. jan 2013

@natal12 ked si urobis len z bielych cukrikov a budes farbit minimalne, tak by sa ti nemala rozsypat.
ked si das do googlu, ze mliecny marcipan, urcite tam budes mat vela receptov, skus pozriet.

ja kupujem 7kg smartflexu, stoji 39eur.

lencyca
8. jan 2013

@hobit Ahoj,do hrnca si dám pokrájanú cukinu na kocky,aj zemiaky,zalejem vodou,dám bobk.list,4gulky nového korenia,osolím,trocha vegety,varím domakka,potom pridám smotanu na varenie,nechám prevriet,zahustím zátrepkou,nechám ešte 5min.povarit na stíšenom ohni,vypnem dám trocha octu a nakrájaný kopor,malý ju zbožnuje 😉

rastulka
8. jan 2013

Dobre ranko 🙂 U nas dnes mrkvovo-smotanova polievka a kuraci perkelt s haluškami 🙂
A fotečky zo včera myša rezy a tuc tuc krekry 😝

eva7780
8. jan 2013

ahojte,u nas dnes rezance s makom 😀

danielaj
8. jan 2013

@katkas1 nech sa páči : cestíčko na obaĺovanie- 1 kyslá smotana, do toho zašľahám 1-2 vajíčka, hladkú múku podľa potreby a hustoty, troška soli, vegety, alebo môžeš aj bylinky alebo koreniny, aké máte radi, obmena je aj strúhaný syr, je výborné, ja v ňom obaľujem hlavne cukinu, patizón, karfiol a pod, ale aj m§sko je veľmi dobré 😉

danielaj
8. jan 2013

a dobré ránko prajem, u nás dnes chlebová polievka, a na žiadosť detí ryžový nákyp s piškótami, pudingom a miešaným ovocím 😉

danielaj
8. jan 2013

@titkovamiriam presne takto t robievam aj ja, a tiež sa mi nikdy nič nepokazilo so zaváranín, len niekedy vyhadzujem, lebo nazaváram toľko, ako pre závodnú jedáleň a potom to nestíhame jesť, a chýbajú mi poháre a pritom mi mm nosí od jedného kolegu každú chvíľu poháre, on má takú ženu, že nezavára, nevarí, nepečie, a všetky zaváraniny kupuje, tak ma zásobuje, ja mu potom posielam nejaké zaváraniny a je strašne vďačný, inak nechápem také baby 😠

danielaj
8. jan 2013

@pami2 inak k tomu zaváraniu, píšeš, že si našla na nete iba so soľou, áno aj ja som tak robila pre dedka cukrovkára, tiež len som naukladala ovocie do pohárov a dala štipku soli, tá soľ vlastne vytiahne tú sladkosť z ovocia a je to veľmi dobré, soľ tam necítiš 🙂

danielaj
8. jan 2013

@natalii6 ahoj, ja som robila tieto už dávnejšie, tuším k veĺkej noci a boli mňam http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-paga... 😉

mysiatkoo
8. jan 2013

@natal12 v miske... Do praskoveho cukru som naliala teplu zelatinovo-maslovo-medovu hmotu a pomiesala drevenou vareskou....ked to uz bolo spojone, premiesila som to rukami v miske a asi 20min nexala pred valkanim postat

snu
8. jan 2013

ranecko vam ,,, ja dnes znojemsky gulasik s knedlou,,, a mam vela ricotty,, tak este nieco z tohomale ze neviem co,, co? 😀