icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

chloe001
8. jan 2013

Ratatouille a pecene zemiaky s majorankou.

mysiatkoo
8. jan 2013

@natal12 info v IP, nex to tu nezahltime mimo temy ;)

my dnes cestovinovy den - spagety bolognese

elka74
8. jan 2013

@zuzik311 alebo paradajkovú omáčku a varené zemiaky

babulka1978
8. jan 2013

dnes kuraci perkelt a halusky 🙂 mnam po tych vianocnych vyprazackach a vypekancoch dobre padne 🙂

mysiatkoo
8. jan 2013

@danielaj tak to este mam co dohanat, ze od 14tix 😀 😀 len si nie som ista, ci sa posadnutost nenasobi, ked to cloveka xyti az neskor 😎 😀 🤐 .... a teta vyzera byt na kategoriu - radsej sa nezaujimat 😝

deepgirl
8. jan 2013

Mrkvová krémová polievka... v parnom hrnci udusím kúsky mrkvy a jednu cibuľu - 15 minút. Medzitým urobím vývar z bio-bujónu. Udusenú zeleninku hodín do vývaru, rozmixujem tyčovým mixérom. Pridám trošku smotany alebo mlieka a masla (ak nemám smotanu), korenie Energia od Sonenntoru (odporúčam) a mletého zázvoru. mňam. Zeleninka varená v parnom hrnci má oveľa lepšiu chuť.

Kto nemá parný hrniec, na masle cibuľku osmahnúť, zaliať vývarom, pridať mrkvu a variť, kým mrkva nezmäkne. Potom rozmixovať a pridať ostatné.

Druhé jedlo - bravčové podľa Hellmansa - naklepete karé, posypete ho soľou a čiernym korením (ja dávam 4 farebné). Poukladáte na neho krúžky cibule, potriete majolenkou a posypete strúhaným parmezánom, piecť v trúbe na 200 C asi 25 minút do zlata. K tomu varené zemiaky.

pami2
8. jan 2013

ahojte, prosim mate nejaky tipy na jedlo kde sa pozuije kuskus? najlepsie s masom, nech to zje aj manzel 😀

nany100
8. jan 2013

@zuzik311 ja robievam pravidelne zo zvyšku kur.mäsa šalát 😉 ...pokrájať to mäsko, pridať pokrájanú kompótovú broskyňu, kyslú uhorku, trochu majonézy, biely jogurt, horčica, kečup, soľ...podávať s bagetou...kedysi som našla ten recept v časopise, vyskúšala a robím ho dodnes 😉

bets
8. jan 2013

@pami2
ja ku kuskusu robim najcastejsie nejake maso ako minutky, tam mi to spojenie najlepsie sedi. kuskus je ako priloha, cize cokolvek co aj napr. k ryzi, podla chuti. robievam aj maso pecene v peciacej folii vo vlastnej stave - bravcove, baranie, kuracie a k tomu kuskus. aj oprazene tofu k tomu davam. a samotny kuskus nam najlepsie chuti zaliaty vyvarom + cibula na drobno, paprika, cherry paradajky, ochutene korenim a nejakymi bylinkami, premiesane s olivovym olejom.

miruska73
8. jan 2013

dnes robim bryndzovu polievku a spagety ,na veceru zemiakove placky a na zajtra madarsky gulas s knedlou....no a dnes som zistila ze vianocne suche kolaciky nemame kedy papkat kedze nemozu byt vystavene na stole koli malej ta by jedla len kolaciky a nic ine kedze toto je vzacne a pre nu nove a hlavne sladke...tak idem dat do mrazaku do dvoch krabiciek ake budu dobre tak o mesiac dva....
😀 😀 😀 😀

paris3
8. jan 2013

dnes mame masovy vyvar a hovadzie na hrasku s tarhonou 😉

gianni
8. jan 2013

dnes vývar z morčacích krkov,boli velké, tak som obrala z nich mäso a urobila rizoto...

lencyca
8. jan 2013

ahojte,dnes porová polievka,cestovinový šalát s tofu,idem upiect brumíkov a mufiny,detom sa žiada sladkého,kedže už nič nemáme z vianoc 😉

pami2
8. jan 2013

@lencyca jej mohla by si mi prosim ta poslat recept na brumikov? vyskusam

zklimekova
8. jan 2013

@irsina83 čím si prelievala tú tvoju zeleninovú večeru? 🙂

lienka2
8. jan 2013

dnes dojedaci den, francuzska polievka, ja som si zo vcerajsich zbytkov urobila tarhonove rizoto, manzel dostal dukatove buchticky z mrazaku, starsie dieta dostalo nieco v skolke, mladsiemu som urobila psenovu kasu s jablkom, a na zajtra navarene rychlovky dve, polievka z mrazenej zeleniny s ovsenymi vlockami, zeleninove rizoto - kuracie masko, cuketa, mrkva, hliva 🙂

tinuskaha
8. jan 2013

dievcence prosim vas o radu..moj maly bude mat co chvila 4 roky a neviem aku tortu by som mu mala urobit...ked mal rok mal taku okruhlu so zvieratkami(to robila moja mama)ked mal 2.tak som mu urobila vlacik a este taku stvorcovu s mackom pooh(jedly papier) a ked mal 3.tak som urobila krtkovu tortu s krtkom...teraz ma nejako nic nenapada chcela som urobit tu lentilkovu ale kedze torta je do skolky pre deticky bojim sa aby sa tie lentilky neroztiekli 😒 .V skolke kde chodi su postihnute deticky a chcela som nieco vesele ....

kamka17
8. jan 2013

polievka brokolicovo-mrkvová s haluškami, herečka suché zemiaky s jablkovým kompótom, ja zemiaky s prívarkom so zelenej fazulky, drahý bude mať k tomu mäso...

31majka12
8. jan 2013

Pecene zemiaky v trube s cibulkou a rascou...
a kapustnicu este mame

lencyca
8. jan 2013

@pami2 jasné,páči sa 😉 :2šálky polohr,múky,1šálka kryš.cukru,1šálka mlieka,3/4 šálky oleja,1 PDP,2 vajcia,všetko spolu zmiešaš,formu na brumíkov si vymastíš rozpust.maslom,vysypeš múkou,naleješ cesto do polovice,dáš do vyhriatej rúry piect,pri 180c,kým nezačnú hnednút,vyberieš 🙂

tinuskaha
8. jan 2013

@31majka12 ja nie som az taka zdatna cukrarka 😉

pami2
8. jan 2013

@lencyca a ako davas plnku? ja by som dala asi rozpustenu nutelu, ale neviem ako

lencyca
8. jan 2013

@pami2 ja nedávam plnku,ale dala by som lyžicu cesta,na to nutelu,na vrch cesto 😉

lucikatn
8. jan 2013

hovädzí maďarský guláš s kndľou a cesnaková polievka

Kočky nepozeráte niekto TV Paprika? Práve tam robia papriku plnenú kuskusom a syrom s nejakou omáčkou? Len som nestihla recept a na nete to nemôžem nájsť.... Vyzerá to perfektne!

levandullka
8. jan 2013

@chloe001 Mohla by si mi dat prosim recept na ratatouille? Milujem ho ale zatial som ho jedla iba v restauraciach. Dakujem 🙂

megika1
8. jan 2013

fazuľovica s pridaním kyslej kapusty,húb akoby boršč a obľúbené škvarkovníky 😀 😀 😀

chloe001
8. jan 2013

@levandullka no, nasla som ich viac, ale robila som taky jednoduchy, podla jednej knihy.
2 baklazany, 2 cukety, 1 zelena paprika, 2 PL oliv. oleja, 1 cibula, cesnak (pisu 1, ja som dala 4), sol, paradajky (pisu 2 velke, ja som dala 3/4 konzervy lupanych paradajok), vnat

Baklazany, cuketu, papriku nakrajas, oprazis na oleji cibulu aj zvysnu zeleninu, pridas cesnak, sol, podlejes trochou vody a 10-15 minut dusis prikryte. Nakoniec pridas paradajky a vnat. Hotovo. Ja som este dala aj provens. bylinky.

megika1
8. jan 2013

@tinuskaha nechce sa ti urobiť ovocného motýľa ? nájdeš takýto typ na nete

chloe001
8. jan 2013

@levandullka pripadne tuto je recept, ale tam ide aj vino a tak: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Ratatouille