icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

4divokakocka
8. jan 2013

@ dnes pizza rezne a su VYBORNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀

firstbaby
8. jan 2013

Tak dnes uz dojedene co sme mali od vikendu a zajtra robim cesnakovu polievku so syrovymi knelickami, spaghetti bolognese a upecieme si babovku 😉

nakup
8. jan 2013

tak my sme dojedli konečne nedeľnejšie menu hovädzí vývar s rezancami, hovädzie zapekané s cibulkou a klobásou a syrom, ryža, hranolky a dorobila som šampiónovú omáčku a ja konečne kôprovka varené hov. mäso z polievky a varené zemiaky mňa. A pre sobotňajšu návštevu čo chladnička dala až teraz fotky 😀

lydia22
8. jan 2013

@firstbaby prosim ta ako robis do polievky tie syrove knedlicky.

megika1
8. jan 2013

@nelinka0401 Ty jedna šikuľka,zvládla si skvelo vyzerá,možno trošku kratšie v rúre,nebol veľmi vysušený ?.... a hlavne ma zaujíma chuť,či si spokojná 😉

megika1
8. jan 2013

@amdeis slanšie kysnuté cesto z 1/2 kg múky ,som po rozvaľkaní potrela rozmixovanými škvarkami asi 300 g,prekladala som na 3 x ako bežne lístkové cesto .....cesto ako na knedľu,či záviny 🙂

tunzal
8. jan 2013

@nelinka0401
@megika1 narobili ste mi chuť s tým chlebíkom až na toľko že som to musela spraviť 😀 a musím povedať že je vynikajúce 🙂

megika1
8. jan 2013

@vesi 500 g polohrubej múky,pol droždia,trošku cukru,1 KL soli,300 ml mlieka,1 vajce,2 PL oleja,alebo masti,po pol hodinke kysnutia rozvaľkám a natriem asi 300 g pomletých škvarkov,poskladám a po každej polhodinke opakujem 3 x,poštuduj na nete hlavne techniku prekladania,držím palce 😉

megika1
8. jan 2013

@tunzal som potešená,vôňa domova je spojená s pečením chlebíka,hlavne aby chutil.....nehrozí,aby vyschol či skončil v koši.... 😉

nelinka0401
8. jan 2013

@megika1 dakujem za pochvalu,nie je suchší je taký akurát piekla som ho dlhšie lebo stred bol stále surový 😅
chuťovo je vynikajúci
na budúce ho skúsim šupnúť do oválnej formy 🙂

megika1
8. jan 2013

@lenadka držím palce,aby si bola v poriadku.... 🙂

natalii6
8. jan 2013

@danielaj no veru neskoro ale lepsie neskoro ako nikdy 😀 a dakujem jedna suseda ma totiz v sobotu ponukla jej pagacikmi a tak som ju vcera poprosila o recept a maly sa nimi tlaci az ma lica ako sisel 😀

ellise
8. jan 2013

@megika1 jsem ráda že jsem ti pomohla a ještě jsem objevila jednu stránku, a musím říct že si mně tak nakazila tím pečením chleba, že zítra se do nějakýho pustím
http://www.primapekarna.estranky.cz/

megika1
8. jan 2013

@ellise zase si ma potešila,držím palce .....mám v zime stále chuť na pečenie chleba,či posúchov,niekedy pridám do cesta sušené paradajky,alebo troška rozmarínu,či koriandra.....tak opatrne,primerane 🙂

katja78
8. jan 2013

@megika1 takú hlúpu otázku mám...pozerám, že máš už taký moderný povrch pracovnej kuchynskej dosky, my taký nemáme. Je to tak odolné, že robíš na nej cesto bez klasickej drevenej dosky? Bežne sa to tak robí?

abriela
8. jan 2013

@irsina83 coze taka zdrava strava - zhadzujes?

abriela
8. jan 2013

@katja78 priznavam aj ja robim cesta a vsetko bezne na pracovnej doske. Robi sa mi na nej lespie ako na drevenej doske, ci silikonovej podlozke. Pritom kuchysnku linku mam len rok a nestala malo.

katja78
8. jan 2013

@abriela a nemalo by sa to? lebo neznášam čistenie drevenej dosky od cesta 😝

firstbaby
8. jan 2013

@lydia22 http://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakova-poli...
moj recept na celu polievku...tam najdes tu pripravu tych knedlickov 😉 su fantasticke a deti ich zboznuju 🙂

vesi
8. jan 2013

@megika1 ďakujem 🙂

abriela
8. jan 2013

@katja78 to netusim, len drahy stale komentuje, ze znicim - poskriabem pracovnu dosku. Ale vobec to tak nieje. Ak je lepive cesto,pekne to len zotriem mokrou hubkou a je to

megika1
8. jan 2013

@katja78 bežne robím,len nekrájam....je to odolný materiál,aj ceny sú teraz dobré ( my sme dali okolo 700 korún za bežný meter,teraz kúpiš za 10 eur ) na zeleninu ,mäso a krájanie cestoviny mám denka,doska z masívu sa mi rozpadla tak to riešim na pracovnej ploche,údržba výborná 😉

katja78
8. jan 2013

@megika1 a čo je "denka"?

hobit
8. jan 2013

@babush ta mrkvova je bozska 🙂

megika1
8. jan 2013

@katja78 drevené lopáre,také na trhoch z masiv dreva vyrobené 🙂

mizulienka
8. jan 2013

ahojte dievcata, poradite prosim...mozem dat do bananovej rolady uz take zrelsie banany, ci radsej dat take tuhsie? dakujem

babush
8. jan 2013

@hobit pravda 😉 ja tam citim vzdy huby. Som rada, ze chutila

hobit
8. jan 2013

@babush manzelovi pripomina svieckovicu a maly ju jedol 2x 🙂

megika1
8. jan 2013

@katja78 drevené lopáre,také na trhoch z masiv dreva vyrobené 🙂
@katja78

katja78
8. jan 2013