icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

megika1
8. jan 2013

@babush ak sa rýchlo zjedia,tak zrelšie,ale pri dvoj-trojdňovej konzumácii asi tie tuhšie,ale chuťovo by nemali byť trpké,nezrelé nie sú dobrá voľba 😉

lenuss84
8. jan 2013

ahojte.my dnes + zajtra: paradajkova polievka s ryzou a struhanym syrom a pecene kurča s ryžou + kolpót.
na štvrtok + piatok budem variť: zemiaky nakyslo s volskym okom a pecenou obycajnou parkou

v nedelu a pondelok sme mali: pecene morčacie stehno s knedlou a dusenou červenou kapustou - varil mm.niekedy ma taku chut do varenia nedelneho obeda,ze ja uvarim polievku,tentokrat to bola zeleninova mix a on druhe jedlo.a poviem vam-vzdy mi to chuti tak lepsie,ako ked si to sama navarim. 🙂

megika1
8. jan 2013

priblížila som atmosféru remeselných trhov,kde si pravidelne dokupujem varechy,lopáre,drevené doštičky pod horúce hrnce 😵

katja78
8. jan 2013

@megika1 achaaaaaa, ja že tá veľká varecha je tá denka... 😅

lenuss84
8. jan 2013

@megika1 mozem poprosit receptik na chlebik?dakujem dakujem!!!!

mysiatkoo
8. jan 2013

@katja78 to je "to denko" ;) ... alias drevena doska na krajanie ;)

lenadka
8. jan 2013

do tejto témy ani nebudem pozerať, ja na diéte o 3 zemiakoch, 1 mrkve a polke cukety na pare, potom slintám ke´d vidím tie dobroty 😝 😀 😉

katja78
8. jan 2013

@mysiatkoo vďaka za vysvetlenie 😉

dabon
8. jan 2013

My sme dnes mali kuraciu polievočku (kedze v nedelu sa varilo "narýchlo") a asi druhý krát v živote som robia sviečkovú na smotane s knedlou 🙂

majuskacechova
9. jan 2013

ahojte. my dnes fazulova na kyslo a mam sojove maso. ale co s nim? neporadite nejaky dobry receptik?mam sojove platky aj rezance 🙂 🙂

danielaj
9. jan 2013

@majuskacechova ahoj ja sójové plátky narežem ako kapsičku, dám do vnútra tvrdý syr, zopnem špáradlom, okorením podĺa chuti+ soľ, obalím v trojobale a vypražím, z rezancov robím na spôsob číny, zeleninu, koreniny, udusím do mäkka+ryža 🙂

danielaj
9. jan 2013

@firstbaby ja mám dnes na pláne tiež cesnakovú polievku , chcela som robiť do nej knedličky z paštéty, ale skúsim tieto tvoje, vďaka za tip 😉

danielaj
9. jan 2013

takže u nás dnes cesnaková polievka so syrovými knedličkami, a francúzske zemiaky 😉 pekný zasnežený dník 🙂

majuskacechova
9. jan 2013

@danielaj dik. to znie dobre. skusim to. aj tebe pekny den 🙂 🙂

womankc
9. jan 2013

@irsina83 ďakovala 🙂

janabanana
9. jan 2013

žienky dajte prosím tip ja bych si dala niečo s ryžou, alebo ryžové... nie nákyp ani rizoto 😀

womankc
9. jan 2013

@abriela a ja si na tú pracovnú plochu prehodím obyčajný umelý obrus a všetci sú spoko´jní, tatino, že neničím linku a ja , že nemusím drevené dosky prácne čistiť, len zotriem obrus vechtíkom osuším utierkou ak treba a zložím si do suflíčka, náhodne som si to raz tak prehodila, keď sme maľovali veľkonočné vajíčka a inak to už ani nerobím a drevené dosky zapadli prachom, len teda také menšie mám položené stále na linke , že pod plech horúci ,alebo aby som hrniec mala kam položiť 😉

chloe001
9. jan 2013

Kuracie stehna pecene a ryza.

chloe001
9. jan 2013

@janabanana juj, ja by som si dala kolozvarsku kapustu 😉 tam je aj ryza..

fordikford
9. jan 2013

@majuskacechova ja ich robim normalne jak na smotane alebo ked tak dam rozmixovane lečo a bude ako guláš ,lebo deti inač lečo nezjedia 🙂

lencyca
9. jan 2013

@danielaj Dani,každý mi jedli určitý druh koláčikov... koli Matovi som dorábala mačacie oči,nemohol sa ich dojest 😉 aspon mali zmenu 🙂

lencyca
9. jan 2013

@danielaj sme sa dohodli s tými francúzkymi,aj ja ich robím 😀

fordikford
9. jan 2013

a na dnes budu zemiakové halušky z tvarohom plus zemiakové placky s kyslým mliekom

lencyca
9. jan 2013

ahojte,dnes ešte porová polievka,francúzske zemiaky na panvici,kyslé uhorky 😉

womankc
9. jan 2013

@janabanana no tak v tom prípade doporučujem paellu , alebo džuveč , alebo pulao , to je vynikajúce
http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-spa...
http://varecha.pravda.sk/recepty/paella-s-3-dru...
http://varecha.pravda.sk/recepty/otcov-dzuvec/1... ja ho robím trochu inak, ale je to fakt vynikajúce papanie a nemusíš dávať všetky mäsá - dá sa to urobiť aj z jedného druhu, i keď origoš je to super
http://varecha.pravda.sk/recepty/pulao-s-jarnou...

natal12
9. jan 2013

dobré ránko my dnes zeleninovú polievku a cestoviny s omáčkou a francuzske zemiaky 🙂

womankc
9. jan 2013
natal12
9. jan 2013

@lencyca @danielaj to čo sme sa dohodli na francuzských zemiakoch ? 😀 😀 😀

pami2
9. jan 2013

@danielaj dakujem ti krasne za tento receptik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27235
vcera vecer som upiekla aby sme mali dnes na ranajky a je to mnamka 🙂
akurat sa ta chcem opytat, v com to skladujes aby to vydrzalo dlho makucke..tym ze je tam ta spaldova muka, tak to pecivo nie je take nadychane...ako ho uchovat dlhsie makke?

dik

nelinka0401
9. jan 2013

@lencyca
@danielaj no baby aj ja robím francúzske zemiaky 😀 už som ich chcela robiť včera len akosi nevyšiel čas🙂 a ešte kelovú polievku
@natal12