Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
inak u nas dnes falosna gulasovka, pizza rezne z morcacih prs a kuskus
u nás dnes bola syrová polievka so zemiakmi a zeleným hráškom, rizoto s kuracím maskom...a ja som si naložila ryže máličko k nej kooopec brokolice a karfiolu a ešte varenú cviklu 🙂... inšpirovala ma @irsina83 🙂
u nás dnes pudingová žemľovka. dlhšie som ju nerobila, lebo naposledy dom sprášila pol pekáča.
dnes dojedame frankfurtsku polievku s domacim chlebikom a druhe boli ovsene lievance 🙂
@pami2 ja si na troške oleja opražím ryžu potom ju zalejem vodou osolím a na miernom plameni dusím, keď je voda vyparená ju premiešam uzavriem pokrievkou a zabalím do deky a nechám tam dôjsť, je to presne ako zo školskej jedálne obyč ryža, možno si môžeš aj trošičku vegety tam dať , ale nič iné
pizza...nemam dnes velmi cas.
fazulova polievka, pecene jelitka (jaternice) so zemiakovou kasou a uhorkou
vcera boli makove tašky plnene lekvarom
@pami2 Ja robim ryzu takto:
V hrnci popreplachujem ryzu, ocedim, necham otiect na sitku. Hrniec s hrubym dnom dam na plynakovu platnu, necham rozpalit olej. Zaklad pre dobru ryzu je vela oleja, aby si mala zakryte cele dno aj viac, aj ked to nie je velmi zdrave, ale tak sa nelepi. Potom pridam ryzu, do pol kila dam lyzicku kopcom soli, riadne oprazim, zalejem studenou vodou 1 cm nad ryzu, zakryjem a necham zavarit. Ked uz riadne buble, vypnem, neodkryvam a ona dojde sama. Asi po 15 - 20 min. zlahka premiesam a moze sa papat 🙂
@womankc aj ja nechávam dôjsť ryžu zabalenú v uteráku a šupnem ju pod perinu 🙂
polievka zo sucheho hrachu a jablkova zemlovka a pre seba este plnka a paradajkova polievka a bude aj na zajtra
No dnes je sice obed zo vcerajska co som pisala, ale na olovrant som prichystala Jogurtovo ovocne misky. Na dno piskotky do kvietka, na to ovocny salat (jablcka, mandarinky, banan nakrajane a trosku poliate vodou) a stavu zo salatu trosku vyliat na piskotky. Na vrch jogurt zmiesany s troskou slahackovej smotany a troskou cukru a pomletou vanilkou (nie velmi sladke, len nasladle). A este som to posypala cokoladovymi vlockami. Take aj zdrave aj miernucko sladke. A na veceru planujem uz tui spominane slavne 123 palacinky s dzemom, ovocim.
@lululka555 Koláčik aj syr vyzerajú úžasne 🙂. Už varíš doma alebo ešte dovolenkujete? 🙂
@pami2 ak robis kakaovnik,a je suchy - treb pridat viac cukru. Cukor,nie kakao ani maslo, robi to, ze plnka je tekuta. Ja pouzivam krystalovi cukor.
@fattamorgana pudingova zemlovka - to je aka, znie to dobre?
@pami2 klasicku gulatozrnnu - das na rozpaleny olej, trosku poprazis, zalejes vodou, osolis, nechas zovriet, stiahnes plyn na minimum a 9-10 minut dusis. potom vypnes a nechas este 10 minut dojst zakryte. mnozstvo vody je 1,5x mnzstvo ryze, ja to vzdy ratam na hrnceky 🙂 toto je ta klasicka ryza co bude chutit pravdepodobne aj tvojmu muzovi. pripravit chutne naturalnu ryzu je zlozitejsie a trva to aj dlhsie samozrejme 🙂
@pami2 ja robím takto a zaručene sa vždy podarí ešte sa nestalo aby bola lepkavá alebo zlá: 1kg ryže 1,5l vody čiže klasika pomer 1:1,5. vodu dám do kanvice zovrieť, ryžu vysypem do pekáča trošku oleja soli a vegety zalejem prevarenou vodou a dám do rúry na 250 presne 20min a vždy je spravená ak tam chceš zeleninku tak normalne pridáš k ryži. 🙂 je to raz dva a netreba pri tom stáť.
@pami2
@womankc ja tiež robím ryžu podobne že opražím na cibulke,poprípade dám mrazenú zeleninu,podlejem a dusím,ale ryžu Parboiled(z LidlaXXLbalenie)tú NEPREMÝVAM,netreba a potom je taká sypká,iná ako ostatné,ešte jednu nepremývam,už som zabudla názov,ale je to známa značka,sú síce drahšie ale nedá sa to porovnať,ale zase môj manžel takútu velmi nechce,on skôr klasickú obyčajnú ryžu,no proste stará škola,každému chutí niečo iné...
@lululka555 cista provokacia 😀
šošovičková polievočka na kyslo a žemľovka.. mňáááám 😝
já vařím rýži v peřině..... na cibulce osmahnu koření potom propláchnutou rýži, zaleji vodou v poměru 1:1, přivedu k varu, přikryju pokličkou a šup s ní pod peřinu, minimálně 2 hodiny

kucharocky, potrebujem jednu radu...no mozno blba otazka, ale ako robite ryzu? lebo ja som robila predvcerom a zase ma manzel "sprdol" ze mu nechuti :(
ja ju roim tak ze si necham zosklovatiet cibulku na troche oliv oleja, pridam mrazenu zeleninu ( hrasok, mrkva), torchu podusim a pridam ryzu, miesam, miesam kym trocha nezoskovatie a potom zalejem horucim vyvarom, cca 1 cm nad ryzou, stisim plamen a dam pokrievku. mne chuti...pouzivam vacsinou Natural alebo celozrnnu ryzu..na mliecnu ryzu klasika pouzijem gulatozrnnu..
no manzel stale odo mna chce, ze mam spravit ryzu ako zo skolskej jedalne...no kto si to ma pamatat??? 😀