icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciok
12. jan 2013

@bobinkask Taký darček určite poteší 😵

megika1
12. jan 2013

@zuul pečené kuriatko s plnkou,zemiaková kaša....segedínky guľáš,alebo taký na mrkve a paradajkovom pyré ( mala som vlastné zo skla ) mrkva krásne zahustí bez múky,bobkový list sa postará o sladko-kyselkavú chuť,knedľa....toto som robila naposledy,taniere zostali vylízané 😀 😀 😀

megika1
12. jan 2013

@zklimekova hlavne oddychuj,vypekať budeš až budeš fit,tak som sa rozhodla 😵

natal12
12. jan 2013

@zklimekova ako si robila perkelt ?? 🙂

levandullka
12. jan 2013

@natal12 Maso v celku sprudka osmahnem na panvici s trochou olivoveho oleja, aby sa zatiahlo a dam na pekac. Okolo dam hromadu nakrajanej mrkvy, zeleru a petrzlenu a podlejem vodou. zakryjem a peciem na 200-220°C asi hodinu a pol az dve. Potom zeleninu so stavou rozmixujem, pridam stavu z citrona, lyzicku horcice, smotanu, sol a je to 🙂

mariankas
12. jan 2013

Tak u nás dnes brokolicová polievka a moje obľúbené jedlo, ktoré mi vždy pripomenie detstvo a môj rodný Liptov: Smetisko 😉 . Pre neznalých a možno odvážnych vyskúšať, tu je recept: http://www.jankohrasko.sk/recept/15477/smetisko/
Názov je nevábny, no chuť vynikajúca 🙂

miskap2111
12. jan 2013

@bobinkask krásna tá Marlenka!! Juj, akoby som si dala! 🙂

titkovamiriam
12. jan 2013

dneska dezert robil Michal 🙂

4divokakocka
12. jan 2013

@ dnes zeleninova omacka s kuracim maskom a cestovinami, domace rohliki mnam 😉

bklaudia
12. jan 2013

Zajtra varím segedínsky guláš s knedlou. Polievočku budeme mať mäsovú ale z mrazničky.

nelinka1311
12. jan 2013

fazulova polievočka,pečene zemiaky s nivou,cibuľkou a tvarohovou pomazánkou a dvojfarebná štrúdľa

fordikford
12. jan 2013

na zajtra polievka z kosti z mrveničkou,mäsko na zelenine ryža hranolky šalat z čínskej kapusty,jablková štrudla 🙂

lucikatn
12. jan 2013

@amdeis ďakujem a pri najbližšej príležitosti vyskúšam 😉

tretulka
12. jan 2013

ooo, dievcata tolko pozitivnych ohlasov na "moje" buchty 🙂 a to ste ich este nejedli 😀 recept som nasla na MMB http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36736 a ked som ich vyskusala dostali sa do mojich top receptov. Dovtedy som buchty neskusala, len parene, som sa ich "bala",. ze sa nepodaria. Ale podla tohto receptu to zvladne naozaj kazdy, tak do pecenia a nezabudnite sa pochvalit 😉

vivusika
12. jan 2013

zajtra idem robiť španielske vtáčiky na smotane s knedlou, tú som sa rozhodla spravit dnes, lebo keby dačo, utekám zajtra kúpiť 🙂 takže knedla sa práva parí, dúfam, že bude jedlá 😉

vivusika
12. jan 2013

@mariankas toto kedysi varievala moja mamina, ale u nás sa to volalo cvach 🙂 nejedla som to hádam už aj tridsať rokov 😉

mrkvakatka
12. jan 2013

@mata71 áno je..korejská kuchyňa je podstatne ľahšia a zdravšia ako tá naša..

lussy23
12. jan 2013

dnes rezance. A máme aj grilážky,moja najobľúbenejšia sladkosť a jedna z mála, ktoré mi chutia. Na večeru domýáci ovocný jopgurt. Povedala som si, že než prejdem na surovú stravu, budem ju teraz zaraďovať každý deň na večeru. Zajtra budú moje obľúbené cuketové placky. 🙂

womankc
12. jan 2013

čaute kočky, ja som včera robila deckám palacinky s javorovým sirupom. Deň predtým hráškovú polievku s lievankovými haluškami a cestoviny talianske / podusená cibuľka, kápia a paradajky s olivami a bazalkou/ a ešte cestoviny s makom , dnes sme mali kapustnicu s hríbami, zemiakmi a slivkami a druhé rybacie karbonátky so zemiačkmi a listový miešaný šalát / ľadový,rukola a polníček / s jogurtovo-horčicovou /francúzska/ zálievkou a na vrch trošku balzamika. a urobila som štrúdľu- 1/2jablkovo-tvarohova a 1/2 jablkovo-maková 🙂
zajtra ešte bude kapustnica a druhé bude asi bravčový steak s oblohou a príloha neviem ešte
ešte chcem urobiť tvarohový koláč a na ráno som urobila tvarohovo-syrovú nátierku s pórom a kápiou

mariankas
12. jan 2013

@vivusika No, treba oprášiť občas staré recepty. Názov máte krajší, no ani z neho nejde vyčítať, o aké jedlo ide 😉 🙂

katy2
12. jan 2013

U nas dnes bola paradajkova polievka dochutena trstinovym cukrom a morskou solou s ovsenymi vlockami namiesto zavarky a bryndzove halusky zo spaldovej muky 🙂 Snazime sa stravovat sa zdravo a zatial to ide 😉 Zajtra kuraci vyvar, pecene kura bez oleja (podliate troskou vody), ryza a pecena zeleninka (cvikla, mrkva, cuketka, por, paprika, cesnak) s olivovym olejom 🙂

sophie1981
12. jan 2013

ahojte....mam k Vam prosbu...minule som tu od vas obkukala niekolko receptov na ryzu.....zajtra sa chystam na zapekanu tarhonu a potrebovala by som recept na taku nejaku fajnovu, nie ako tu co varim ja...(samej mi nejako nechuti 😅 )....ci sa to vari ako ryza???... 😕 ....DAKUJEM ZA KAZDU ODPOVED

womankc
12. jan 2013

@mariankas no to by ma teda dievky zaujímalo, o čom sa bavíte 😉 🙂

womankc
12. jan 2013

@sophie1981 tarhoňu si najprv popraž na oleji, niektoré zrnká by mali byť až zlatohnedé, posoľ a zalej vodou tak asi ako ryžu, var do vyparenia a nechaj dôjsť zabalenú v uteráku

rebeka7501
12. jan 2013

@sophie1981 ja osobne robím tarhoňu : trochu oleja do hrnca, pridať tarhoňu, trochu opiecť (aby boli aj tmavohnedé guličky), posoliť, ak je to "dobre" horúce zaliať vodou (cca 1,5 cm nad tarhoňu), zakryť pokrievkuou a cca 20 min. dusiť. Ja mám elektriký sporák (pražím na stupni 5 a miešam), po zaliatí vodou zakrývam, vypínam sporáka a na "dobehu" to je akurát. po 20 min. premiešam 🙂

rebeka7501
12. jan 2013

Už sa na zajtra "trasiem" daniel na smotane s knedľou 🙂 Menštruačná (paradakjová) polievka so syrom. Mňam 😀

zklimekova
12. jan 2013

@natal12 opražila som si nakrájanú cibuľku na oleji, pridala nakrájané masko, keď sa zatiahlo som ho osolila, pridala mleté čierne korenie, drvenú rascu,trošku mletej červenej papriky a bobkový list, zaliala vodou,ale masko nebolo úplne pod vodou, dusilo sa asi 15 min, pridala som zmiešanú šľahačkovú smotanu a pochúťkovú smotanu, pridala som svetlú zápražku a nechala ešte asi 5 min prevrieť.. 😉

mariankas
12. jan 2013

@womankc O našom dnešnom obede: http://www.jankohrasko.sk/recept/15477/smetisko/
Také tradičné ľudové jedlo s rôznymi zaujímavými názvami 😉

womankc
12. jan 2013

@mariankas jááááj a u nás sa to volá fučka 😉 😀 nedávam slaninu a kmín a kapustu trošku dusím na tej cibuľke

adulikka
12. jan 2013

zajtra idem spraviť polievku z krku morky a šťavnaté rezne s kečupom

http://varecha.pravda.sk/recepty/stavnate-rezne...