icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kikatko
12. jan 2013

slivkové gule 😀

luciok
12. jan 2013

@bubo1104 Jaaaj tak kyslú by som kľudne varila namiesto nedeľnej rezancovej každý týždeň, ale môj drahý ju akosi nemá rád 😒

tunzal
12. jan 2013

prosím vás baby, zastavte ma ja sem nesmiem chodiť 😀 furt len vypekám a potom sa sťažujem že si neviem schudnúť 😀 tak dnes zeleninová polievka s cestovinami, smažené rybie filety v cestíčku k tomu zemiačiky so syrom pečené v rúre, a ako bonus pudingová žemlovka - ah aká je mňamka 🙂))))

tinuskaha
12. jan 2013

dnes sarisky gulas urobim ho hustejsi a mm chce k tomu zemiaky to bude aj na zajtra a ja s malym dojeme este perky 😉

mia258
12. jan 2013

Zeleninova s fazulou a taka light vegetarianska verzia kolozvarskej kapusty 😀

luciok
12. jan 2013

Neodolala som, musela som si kúsok z Margotky odkrojiť. Ok, tak 4 kúsky 😝

natal12
12. jan 2013

@luciok ja tiež taký robievam margot koláčik 😉 podla maminho receptíku

amadora
12. jan 2013

dnes krémová cesnaková polievka a palacinky 🙂

mrkvakatka
12. jan 2013

tak dnes..."kimchi" polievka s tofu...a deckami oblúbené "Japchae" rezance..takže dnes korejská opäť......všetky suroviny sa dajú bežne kúpiť a recepty sú na webe 🙂

chloe001
12. jan 2013

V plane bola brokolicova polievocka a k tomu su cestoviny s bryndzou..

amdeis
12. jan 2013

@lucikatn ja osobne nerobievam plundrove cesto pretoze mam problemy so zapastim 😢 a nie som schopna zapracovat tukovu kocku do kysnuteho cesta valkanim opakovane. Ale napriklad tento recept zo smecky je celkom fajn. Je to obycajne kysnute cesto finalne spracovane ako listkove. Vela uspechov. 🙂
Pľundrové cesto
(základný recept)
Z tohto cesta sú známe lupáky, makové alebo marmeládové, no tiež croisanty. Je to akýsi kríženec medzi lístkovým a kysnutým cestom.
400 g polohrubej múky
150 ml mlieka
250 g masla
25 g droždia
60 g cukru
2 žĺtky
trochu nastrúhanej citrónovej kôry
štipka soli
Z droždia, cukru a vlažného mlieka urobíme kvások, vmiešame múku, vajce, zvyšné mlieko, soľ a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Necháme prikryté na pomúčenej doske kysnúť. Po vykysnutí (asi o 30 minút) cesto vyváľame, do stredu položíme kocku masla, citrónovú kôru a cesto zložíme ako lístkové - rohy do stredu ako na obálke. Znovu vyvaľkáme. Toto skladanie a vaľkanie zopakujeme ešte 2-krát. Posledný raz vyvaľkáme na požadovanú hrúbku a spracujeme podľa receptu. Pri pečení treba opäť dbať na rozpálenú rúru.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/3991972/dnesne-menu-cesto.h...

miskap2111
12. jan 2013

Ahojte. Ja mám trochu upravenú stravu po kalorických sviatkoch 🙂, takže nejaké to kilečko musí ísť dolu. Dnes som varila podľa tohto receptu z Varechy: http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-.... Pripájam aj moje foto. Je to vynikajúce a ak aj "nediétujete" a pridáte si k tomu ešte nejakú inú prílohu, myslím si, že to bude chutiť všetkým členom rodiny. 🙂

mata71
12. jan 2013

ahojte u nás bravčovo-hovadzí guláš na spôsob kotlikového,chlebík,a hrnčekový koláč zo slivkami .navarené aj na zajtra,

bourdka
12. jan 2013

Pecene crevka a krvavnicky s makuckym chlebikom, kyslou kapustou a uhorkou, super rychlovka 🙂

dabon
12. jan 2013

Kapustnica a šúlance s makom 🙂

levandullka
12. jan 2013

Tak hlásim, že sviečková sa vydarila 🙂. Ďalší ,,klasický" recept zvládnutý 🙂

mata71
12. jan 2013

@mrkvakatka tot vyzerá lákavo a hlavne lahko na žaludok,
@luciok tak margotke sa odolať ani nedá..
@miskap2111 no vyskúšam aj keď je tam dosť toho zeleného ja radčej paradejky,uhorku,alebo hlavkový šalát k tomu,,, 😵

slniecko77
12. jan 2013

@danielaj dam 🙂 este raz dakujem

rosegirl2013
12. jan 2013

pórová polievka, zeleninová štrúdla a bryndzové halušky

natal12
12. jan 2013

@levandullka ako robis ty svieckovu??

danielaj
12. jan 2013

ahojte u nás dnes dojedáme včerajší guláš a robila som langoše- kto aké chcel s cesnakom, s kečupom, so syrom s kyslou smotanou 😉 a jablkový krémeš sa práve pečie, foto neskôr, pekný dník 🙂

rastulka
12. jan 2013

Ahojte,u nas dnes vyp.kuracie pečienky,zemiakova kaša a čalamada 🙂 a polievka zo včera 😉

misi31
12. jan 2013

@irsina83 mozem poprosit receptik na tu zeleninovu polievocku s krupami? vyzera uzasne

bambulka82
12. jan 2013

ahojte, tak my dnes mame zeleninovu polievku a tvarohovo-jablkove lievance..s dzemom a cerstvym ovocim 🙂

zklimekova
12. jan 2013

dnes polievka zo včera kelová, tarhoňa a kurací perkelt, poobede možno nejaký koláčik, ak sa donútim...lebo mi je zase na figu :( nejako sa nemožem tej choroby zbaviť

bobinkask
12. jan 2013

ahojte u nás dnes domáca hawaj pizza a ideme ku svokre na oslavu, tak som spravila sladký darček- marlenku 😉

mata71
12. jan 2013

@bobinkask wauuuu tá marlenka...

sylvia78
12. jan 2013

@bobinkask vsimla som si, že To Ježiško doniesol fritezu aku chcem kupit aj ja, len sa bojim ci je to pravda, ze staci par lyzic oleja mozem vypekat. Zemiaciky mas krasne tak snad aj to funguje? piekla si v tom aj nieco ine? Ci si este nestihla? Vdaka

nelinka0401
12. jan 2013

ahojte.dnes len také rýchle jedlá:na raňajky vajíčkovo papriková pomazánaka s chlebíkom,na obed široké rezance s opečenou cibulkouna oleji a vegetou ,poliate kečupom ako príloha uhorky.hned sa to zjedlo.a na večeru asi pomazánka alebo puding so šlahačkou a piškotami 😉

fordikford
12. jan 2013

@bobinkask mnam je úžasna a musí aj chutit hoď recept