icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
14. jan 2013

@mizulienka jasne paci sa 🙂 500gr ml.masa,2 vajcia,1 kysla smotana,asi 5dkg struh.eidamu,1 postruh.cibula,cesnek,majoran,sol,korenie,struhanka na zahustenie-vsetko spolu zmiesas,urobis si fasirky,ak sa ti to bude lepit,este daj struhanku,potom to obalis v struhanke,vo vajicku,vyprazis,ulozis do zapekacej misy,podlejes ochutenou vodou-1l vody,3PL kecupu,3PL horcice,1 PL soj,omacky,sol,trocha vegety-podla chuti pridas,1PL susen.cesneku,fasirky do 3/4 zalejes,zakryjes,das do vyhriatej rury na 180 c piect-45minut,potom odokryjes,nechas asi 5min pripiect ,vypnes 😉

zklimekova
14. jan 2013

dnes sme dojedali, to čo nám babka včera nabalila 🙂 ..t.j. slepačí vývar s rezancami knedľu a guľky v paradajkovej omáčke

mizulienka
14. jan 2013

@lencyca jeej si zlata, dakujem krasne. 😉

zklimekova
14. jan 2013

@fattamorgana tie pizza rezne som tu pár už krát videla , vyzerajú veeeeľmi chutne, musím vyskúšať 🙂

womankc
14. jan 2013

@lencyca daj recept na koláčik , mňam a tie fašírky podlievaš čím???

womankc
14. jan 2013

@lencyca tak som si to už prečítala 😉

nelinka0401
14. jan 2013

u nás sa dnes tiež dojedá a práve sa pečie chlebík.bude čerstvý na večeru

luciferova
14. jan 2013

Dievcata v skolskych jedalnach mavaju obcas take, ze tvarohova kocka sa to vola a byva to poliate nejakou omackou. Nemate na to nahodou niekto recept, alebo nepoznate to niekto? Ja som aj googlila, ale asi zle. Ak by ste niektora mala, bola by som vdacna, strasnu chut mam na to 🙂 dik

nelinka0401
14. jan 2013

a tu je už upečený.trošku tmavší 😒 neviem prečo ale po 45 min ako ste tu písali je ešte surový tak musím trošku dlhšie piecť

titkovamiriam
14. jan 2013

ahojte žienky .konečne 8 hodinovy pracovny cas sice šest dni v tyzdni no nevadi uz aspon vidim deticky,svojho chlapa a konecne varím.dnes zeleninkova polievka a dostala som krasne stehno a michal že čína,tak dnes zasa čína ale nie z rezancami ani z ryžou ale s cestovinami-ak stihnem vecer dam aj foto 🙂 .Inak varili ste a piekli samé mnamky 😉

lenka268
14. jan 2013

Moja dnesna babovka, prva v mojom zivote, ozaj som este nerobila , priznavam sa. Ale podarila sa. 😅

natal12
14. jan 2013

@nelinka0401 ako robíš kari ryžu ? 🙂

januschka10
14. jan 2013

sosovicova polievka a este neviem co k tomu..musim pozriet co kto varite. na obed sme mali vyprazane kuracie prsia, ja to krajam na take pasiky, aby sa to malemu viac pacilo a zemiakove pyre

lencyca
14. jan 2013

@mizulienka neni zač 🙂

lencyca
14. jan 2013

@womankc Ahoj,cesto je piškotové-5vajec+25dkg polo.múky+25dkg kryš.cukru+1PDP+1dl vody+1dl oleja-všetko spolu vymiešaš,dáš na vymast.vysypaný plech upiect,po vychladnutí vyleješ tvarohovú zmes-moj výmysel 😉 -1tvaroh,1 jahodovú activiu,jahody,cukor podla chuti-zmiešaš,pridáš urobenú želatinu podla návodu,mala som dr.etkert,dáš to stuhnút 😉

betka22betka
14. jan 2013

@lenka268 je krásna, môžeš byť hrdá.....

luciferova
14. jan 2013

Ja peciem prave tuto vybornu babovku, uz sme ju raz mali, teraz obmena s visnami
http://www.mamincinyrecepty.cz/babovky-chlebick...

leanax
14. jan 2013

ahojte kucháročky... dnes som dostala dodatočne vianočný darček od mnažela Tlakový hrniec, dlho som o ňom snívala. Manžel mi ho objednal, ale prišiel len dnes 😀 😀 😀 teším sa mu, ale priznám sa neviem ako sa v ňom varí. Preto vás chcem poprosiť o rady: ako dlho sa v ňom varí a koľko vody mám použiť? Hľadám také recepty, ale zatiaľ nič. Zajtra by som ho chcela vyskúšať, ale neviem čo variť 😀

ellise
14. jan 2013

@leanax já v tom dělám i rizoto... orestuji cibulku, hodím maso aby se zatáhlo a opeklo, osolím okořením a podliji vodou, vodu dávám podle množství rýže, takže jestli budu dávat 2 šálky rýže tak dám 2 šálky vody, zavřu a nechám pracovat10-15 minut dle masa, pak vypnu pod kotlem a nechám dojít, otevřu nasypu 2 šálky rýži, zmraženou zeleninovou směs a přidám další 2 šálky vody, osolím, zavřu a nechám vařit ( dusit) 15 minut. pak nechám pomaly dojít.
Ono to chce vyzkoušet, začni na méně avždy to mužeš dodělat. dělám v tom i svíčkovou, kuře na paprice, králika..

titkovamiriam
14. jan 2013

dnešný olovrant praženička a večera polievočka a čína 😉

firstbaby
14. jan 2013

Tak zajtra nejaku polievku, fakt este neviem aku...a telacie masko s ryzou a salatom 🙂

nelinka0401
14. jan 2013

@natal12 ahoj,no to je jednoduchá ryža 🙂 klasická.osmažíš si na oleji cibulku,pridáš premytú ryžu,zaleješ vodou,klasika-pridám soľ,trošku ml.razce,trochu vegety a kari korenie.potom je krásna žltá

nelinka1311
14. jan 2013

@4divokakocka kakaová marlenka?tak o takejto som ešte nepočula.hodíš recept?Ja som si dnes zapisovala marlenku do zošita,chcem ju robiť na narodky,veľmi sa na ňu lakomím 😉

sebi123
14. jan 2013

vecera na zelanie 😅 palacinky s figovo-kakaovym dzemom a cokoladou 😵

abriela
14. jan 2013
lenka268
14. jan 2013

@betka22betka dakujem pekne

lenka268
14. jan 2013

@abriela dakujem pekne, akurat som sa teraz s mamou o tom bavila ze babovka neni kolac jaka nahoda 😉 , babovka je podla mna babovka 😀

abriela
14. jan 2013

@lenka268 😀 😀 😀 Ked som byvala u nasich, piekli sme kazdy tyzden. Bud ja, otec, resp. mama. A babovku som zakazala robit, aj ked mama mi ju teraz pred vianocami poslala. Tvoja je taka ukazkova - peknucka, rovna.

nakup
14. jan 2013

Dnes ako skoro každý dojedačky a upiekla som roládu s čučoriedkami