Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes sme dojedali, to čo nám babka včera nabalila 🙂 ..t.j. slepačí vývar s rezancami knedľu a guľky v paradajkovej omáčke
@lencyca jeej si zlata, dakujem krasne. 😉
@fattamorgana tie pizza rezne som tu pár už krát videla , vyzerajú veeeeľmi chutne, musím vyskúšať 🙂
u nás sa dnes tiež dojedá a práve sa pečie chlebík.bude čerstvý na večeru
Dievcata v skolskych jedalnach mavaju obcas take, ze tvarohova kocka sa to vola a byva to poliate nejakou omackou. Nemate na to nahodou niekto recept, alebo nepoznate to niekto? Ja som aj googlila, ale asi zle. Ak by ste niektora mala, bola by som vdacna, strasnu chut mam na to 🙂 dik
ahojte žienky .konečne 8 hodinovy pracovny cas sice šest dni v tyzdni no nevadi uz aspon vidim deticky,svojho chlapa a konecne varím.dnes zeleninkova polievka a dostala som krasne stehno a michal že čína,tak dnes zasa čína ale nie z rezancami ani z ryžou ale s cestovinami-ak stihnem vecer dam aj foto 🙂 .Inak varili ste a piekli samé mnamky 😉
@nelinka0401 ako robíš kari ryžu ? 🙂
sosovicova polievka a este neviem co k tomu..musim pozriet co kto varite. na obed sme mali vyprazane kuracie prsia, ja to krajam na take pasiky, aby sa to malemu viac pacilo a zemiakove pyre
@mizulienka neni zač 🙂
@womankc Ahoj,cesto je piškotové-5vajec+25dkg polo.múky+25dkg kryš.cukru+1PDP+1dl vody+1dl oleja-všetko spolu vymiešaš,dáš na vymast.vysypaný plech upiect,po vychladnutí vyleješ tvarohovú zmes-moj výmysel 😉 -1tvaroh,1 jahodovú activiu,jahody,cukor podla chuti-zmiešaš,pridáš urobenú želatinu podla návodu,mala som dr.etkert,dáš to stuhnút 😉
@lenka268 je krásna, môžeš byť hrdá.....
Ja peciem prave tuto vybornu babovku, uz sme ju raz mali, teraz obmena s visnami
http://www.mamincinyrecepty.cz/babovky-chlebick...
ahojte kucháročky... dnes som dostala dodatočne vianočný darček od mnažela Tlakový hrniec, dlho som o ňom snívala. Manžel mi ho objednal, ale prišiel len dnes 😀 😀 😀 teším sa mu, ale priznám sa neviem ako sa v ňom varí. Preto vás chcem poprosiť o rady: ako dlho sa v ňom varí a koľko vody mám použiť? Hľadám také recepty, ale zatiaľ nič. Zajtra by som ho chcela vyskúšať, ale neviem čo variť 😀
@leanax já v tom dělám i rizoto... orestuji cibulku, hodím maso aby se zatáhlo a opeklo, osolím okořením a podliji vodou, vodu dávám podle množství rýže, takže jestli budu dávat 2 šálky rýže tak dám 2 šálky vody, zavřu a nechám pracovat10-15 minut dle masa, pak vypnu pod kotlem a nechám dojít, otevřu nasypu 2 šálky rýži, zmraženou zeleninovou směs a přidám další 2 šálky vody, osolím, zavřu a nechám vařit ( dusit) 15 minut. pak nechám pomaly dojít.
Ono to chce vyzkoušet, začni na méně avždy to mužeš dodělat. dělám v tom i svíčkovou, kuře na paprice, králika..
Tak zajtra nejaku polievku, fakt este neviem aku...a telacie masko s ryzou a salatom 🙂
@natal12 ahoj,no to je jednoduchá ryža 🙂 klasická.osmažíš si na oleji cibulku,pridáš premytú ryžu,zaleješ vodou,klasika-pridám soľ,trošku ml.razce,trochu vegety a kari korenie.potom je krásna žltá
@4divokakocka kakaová marlenka?tak o takejto som ešte nepočula.hodíš recept?Ja som si dnes zapisovala marlenku do zošita,chcem ju robiť na narodky,veľmi sa na ňu lakomím 😉
@leanax http://varecha.pravda.sk/recepty/ryza-alebo-tar...
http://somktosom.blogspot.sk/2011/03/varenie-v-...
@sebi123 mnaaam
@lenka268 vyzera krasne - sikulka. (Aj ked ja babovku nepovazujem za kolac)
@betka22betka dakujem pekne

@mizulienka jasne paci sa 🙂 500gr ml.masa,2 vajcia,1 kysla smotana,asi 5dkg struh.eidamu,1 postruh.cibula,cesnek,majoran,sol,korenie,struhanka na zahustenie-vsetko spolu zmiesas,urobis si fasirky,ak sa ti to bude lepit,este daj struhanku,potom to obalis v struhanke,vo vajicku,vyprazis,ulozis do zapekacej misy,podlejes ochutenou vodou-1l vody,3PL kecupu,3PL horcice,1 PL soj,omacky,sol,trocha vegety-podla chuti pridas,1PL susen.cesneku,fasirky do 3/4 zalejes,zakryjes,das do vyhriatej rury na 180 c piect-45minut,potom odokryjes,nechas asi 5min pripiect ,vypnes 😉