icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciok
14. jan 2013

@danielaj aj u nás už sype sniežik, milujem také počasie, len škoda že sa môžem vytešovať len spoza okna. Náš drobec je ešte primalý na sánkovačku..

luciok
14. jan 2013

My dnes dojedáme bratislavské pliecko, ja s mm bez pliecka 😀

bellada
14. jan 2013

dojedame zo vcera - morcacia polievka, bravcove kare so spenatovou omackou, ryza, jablkovoorechova strudla

lululka555
14. jan 2013

baby prosim vas,nemate niektora recept na medovu roladu? ( z jednej davky by mali byt 3 rolady ) Taku ,ktora je plnena slivkovym lekvarom a posekanymi orechami . Dakujem 🙂

sisanka
14. jan 2013

takze my dnes dojedame zo vcera...kapustnica a bravcove s lecom a ryzou...a rozmyslam ze upeciem kolacik, klasika kysnuty s posypkou - davno sme nemali 😉

daniz
14. jan 2013

Takže v sobotu z piatka hríbová polievka a kuracina s domácim uncle benz + ryža, v nedeľu morčacia polievka maďarský guláš + knedľa, dnes dojedáme a na večeru zemiakové placky

daniz
14. jan 2013

Takže v sobotu z piatka hríbová polievka a kuracina s domácim uncle benz + ryža, v nedeľu morčacia polievka maďarský guláš + knedľa, dnes dojedáme a na večeru zemiakové placky
@lululka555 http://varecha.pravda.sk/recepty/medovy-zavin-p... len ja dávam mleté,alebo sekané orechy

lululka555
14. jan 2013

@daniz Dakujem 😵

mysiatkoo
14. jan 2013

@luciok mam veru 😉

4divokakocka
14. jan 2013

@ dnes len gulasova polievka, uz pecem tvarohovu tortu na oslavu narodenin 🙂 este ma caka kakaova marlenka a zemakovy salat!

lencyca
14. jan 2013

Ahojte,dnes sme bez polievky,zapekane fasirky,zemiakova kasa,zeleninova obloha,synacik si rozkazal jahodovy kolac,tak som mu ho este vcera vecer urobila,na moje prekvapenie sa donho pustil aj mm 😉

rastulka
14. jan 2013

@lydia22
@abriela
@danielaj
@mysiatkoo Vdaka kočky 😝 😀

maba
14. jan 2013

@lencyca mňam.Ako robíš tie fašírky?

danielaj
14. jan 2013

@lululka555 ja robím takýto perníkovo-medový motanec, neviem, či ssi mala na mysli niečo takéto 😉
Perníkový motanec

Cesto: 600 g hladkej múky, 4 vajcia, 4 PL medu, 100 g Hery, 200 g mletého cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL škorice, 4 ČL perníkového korenia
Plnka: 500 g slivkového lekváru, 3 PL posekaných orechov, 2 PL hrozienok, 2 PL kandizovaného ovocia - nemusí byť
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Cesto rozdelíme na 4 časti a necháme 3–4 hod. postáť. Potom rozvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme posekanými orechmi, pridáme hrozienka a kandizované ovocie. Stočíme ako roládu, potrieme vajíčkom a dáme upiecť so zlatista. 😉

catrena
14. jan 2013

dnes špenatove halušky-rychle,lacne a velmi dobre...aj mala lubi...a z vyvaru urobim polievku

lululka555
14. jan 2013

@danielaj dakujem 🙂 ano je to nieco podobne ,ako mi poslala link @daniz ,jedla som to prvykrat (este vianocne pozostatky ) a bolo to strasne dobre, v tom bol len lekvar a orechy.

rastulka
14. jan 2013

Ahojte,aj u nas dnes dojedačky 😉

ocko78
14. jan 2013

vyprazane kur.prsia so zemiakovou kasou 🙂

miruska73
14. jan 2013

@luciok aj ja milujem sniezik dnes nadhera vonku a konecne uz mam malu partnerku s ktorou si ho uzivam lebo do teraz som sa len sama prechadzala ked snezilo...

lencyca
14. jan 2013

@maba Ahoj,urobim si fasirkovu zmes-davam do nej aj kyslu smotanu a trocha postruh.syra,urobim fasirky,obalim v struhanke,vo vajicku,vyprazim na oleji,dam do zapekacej misy,podlejem "ochutenou vodou-sol,vegeta,trocha kecupu,horcice,soj.omacky,cesneku,zalejem to aby boli fasirky do 3/4 ponorene,zakryte peciem 45min pri 180 c ,potom odokryjem necham trocha pripiect,su vyborne stavnate,mm klasicke fasirky nechce,ale tieto ano, vcera ich jedol len s chlebom,len co som ich dorobila 😀

miruska73
14. jan 2013

ahojte koceny tak ja som tento vikend jedla srnci gulasik vareny v kotliku vonku varil svokor, fajny ,a vcera aj dnes mame panenku plnenu klobaskovym maskom s varenymi zemiakmi a calamadou ze aka mnamka 😵 a zajtra daco lahke a z domacich zasob este neviem co ale asi kelova pol.a ryzovy nakyp

danielaj
14. jan 2013

@lululka555 inak mám ho aj u seba v albume, ja to tiež veľmi ľúbim , robila som dva roky dozadu na Vianoce, a vydrží dlho ako čerstvý 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...

luciok
14. jan 2013

@lululka555 práve som ju jedla, mňam. Z vianoc som zjedla všetky 3 záviny, tak mi mamina upiekla ďalšie 😝

llienkaa
14. jan 2013

Dnes robim zapecene zemiaky s lecom recept som nasla tu http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mo... a nic ine som doma nemala 🙂

fattamorgana
14. jan 2013

ahojte, ja som dnes robila prvýkrát šošovicovú polievku nakyslo, dojedli sme pizza rezne zo včera. tak sa mi páčia, že som si ich cvakla 😉
a zajtra neviem. rozmýšľam na granatírom. alebo vás prečítam a zas niečo odkukám 😉

luciok
14. jan 2013

@lencyca A tie zapekané fašírky - to je čo? Vyzerá to zaujímavo..

mizulienka
14. jan 2013

@lencyca vyzera to uplne super, tie fasirky 😉 prosim ta a presny recept nemas? ja som bez presnych pomerov uplne stratena, dakujem 😉

lencyca
14. jan 2013

@luciok su to fasirky obalene vo vajicku,vyprazene,das ich do zapekacej misy podlejes ochut.vodou a zapecies,recept je na tejto strane 😉

luciok
14. jan 2013

@lencyca už som si to prečítala 🙂

lenka268
14. jan 2013

Dnes tiez dojedame zo vcera a teraz som dopiekla babovku, chytila ma nalada na pecenie tak to treba vyuzit.