Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes som varila zeleninovu polievku z mrazenej zeleniny s cestovinou a kuracie pecienky s ryzou a kyslou uhorkou 😉 zajtra premiera - pecene buchty s domacim lekvarom 😉
Dnes morčacie rezančeky s gyros korením a k tomu zamiaková kaša🙂
......akurat pečiem palacinky s domácim malinovým dzemikom 😝
tvarohovo-jablčná žemlovka
výborný šalát s pekinskej kapusty, s maskom.... paráda
dnešné tvarohovo-syrové pagáčiky, neskutočne dobré 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38192
dievčence , cýbali ste mi , ale nestíhačky...včera sme mali ešte paradajkovú polievku, cestoviny s omáčkou.. čo dala chladnička 🙂smotana, syr, brokolica, zaúdená šunka, cibuľka..., dnes sme dojedli cestoviny, našťastie bol mm na školení a tam aj obed 😅 , a brokolicová , vajíčková polievka 🙂...plus od včera dve dvojposchodové torty na krst a svadbu zároveň 🙂...teraz idem už len oddychovať..a dočítať vás 🙂
Ahojte maminy, mohli by ste mi poradit nejaky recept ako inac urobit kuriatko? nechcem stale pecene,chcem nieco nove a v tych knizkach su neoverene recepty a tak by som poprosila ak mate nejake odskusane recepty tak sup s nimi 🙂 dakujem
kuracie stehna na kyslej kapuste 😉
na spodok nakrajat zemiaky, osolit, na to naukladat premytu kapustu, zatriet kyslou smotanou s mukou a solou, na to orascovane stehna a osolene a sup s tym do rury - zakryte na 220° cca 1hod 20 min a potom odkryt a dozapekat - treba pichnut do kurata, ci je hotove cas je orientacny - je to velka mnamka a syte 😉
no napriklad:naporciuješ si kurča,každy kusok zvlašť osolíš.Na tanier si pripravíš hladkú múku,pridáš do nej soľ,ml.čierne korenie,ml.sladkú papriku,grilovacie korenie,karí,všetko podla oka,obalíš kúsky kurčaťa,dáš na plech,zaleješ vodou,aby bolo mäso zakryté,podávaš kúsky masla po vrchu a dáš upiecť na hodinku.je to úžasné so zemiakovou kašou.
@danielaj - ďakujem , posnažím sa 🙂
@lululka555 mnam, zboznujem 🙂
na večeři zapečené palačinky s tvarohem a na zítra uzenou polévku a šunkofleky
@diusik Naklepem si hovädzie a bravčové mäso, oba druhy mäsa trocha polosím, pokorením a posypem červenou paprikou ale len z jedne strany (a hovädzie mäso ešte z tej strany aj potriem horčicou). Pripravím si jánsku misu a začnem ukladať plátok slaniny,bravčové mäso, slanina, kolieska cibule, hovädzie mäso, kolieska cibule, zas slanina, bravčové mäso a tak dookola.. toto si večer pripravím, šupnem do chladničky a rano to len dám piecť do trúby. Najprv pečiem asi tak hodinu zakryté, potom dopekám odokryté a na vrch ešte poukladám zemiaky, ktoré sa mi dopečú do chrumkava, kým sa mäso pečie odokryté. 😵
@megika1 ten syr si robila ty?

Ahojte
ja dnes varim na zeleno. Kremovu brokolicovu polievku s tymianom a druhe jedlo spenat 🙂