Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@nelinka1311 Myslíš tu roládu? Jje plnená nutelovou plnkou a banánom 🙂
Dnes zeleninová polievka s krupicovými haluškami...popučila jeden cesnak do nich. A vyprážaný obalovaný syr zo zemiakmi a s tatarskou a pre mna zel.šalát. a tiež pri obalovaný som dala do vajíčka jeden cesnak pretlačený....tak upíri nemajú šancu a ani chrípka 🙂
dnes sme boli cely den prec tak len vajickova polievka rascova a natierka tvaroh-mrkva-parmezan, zajtra makove sulance a v piatok zapekana brokolica....vikend u nasich, u maminky objednany segedinsky 🙂
@extrate tak ako normalne zemiakove len miesto zemiakoch su vajička + hladka muka 🙂
babulky čo zajtra varite nejake tipy na varenie ?
@mariana0915 zemiaky a "záhradnícke" rezne..po našom liate rezne
kuracie prsia nakrajať na tenulinke slížiky -fakt malinke..
dať vajka,korenie,sol,majzenu,odliate lečo a naberačkou davať na panvičku-vysmažať ako rezne z oboch stran...
/nezvyknem vysmažať no tieto deti miluju,robim na tefalke a min,oleja/ a su užasne /snad som nevynechala nič 😅
@akika722 my to volame maso v pacu a ešte do toho davame aj kukuriću sampiony lenže nemam prsia a na nakup pojdem až v sobotu ☹
@mariana0915 kukurica by mi do toho nepasovala 😅 juj keby že ja som mala isť až v sobotu moji chlapi pomru hladom..do obchodu chodim denno denne-chvala bohu ho mam par krokov
@akika722 no my mame ale tak drahšie su tamveci tak chodime 1x do tyždna na velky nakup
Zeny len varte varte ja sem chodim tak rada slintat 😝
@chorale1 tak to ma teší a ďakujem ti za kompliment, no veru baví ma to, už od základnej školy, som doslova posadnutá varením, pečením, a zbieraním receptov, mám doma obrovskú dvojdielnu skriňu všelijakých receptov , ktorá bude už o chvíľu plná a to nerátam to, čo mám v PC, stále mám málo 😅 v albume mám len pár fotiek, čo som piekla za posledný rok-dva, dovtedy som nefotila, a potom ak niečo vyskúšaš, daj vedie´t, či sa vydarilo a chutilo 😉
@levandullka v mojom albume 🙂
@rastulka aj ja som mala včera piecť tiež slivkový a marhuľový koláč s posýpkou, a zrazu sme sa poobede vybrali na neplánovanú návštevu, tak piecť budem až dnes 😒
@mravvcek
@olo2003 baby, výborné je, aj keď zmiešate džem s nastrúhaným perníkom, ja tak pomýňam perníky, čo deti napr. mnedojedli a je to výborné 😉
u nás dnej dojeme hríbovú polievku so zemiakmi a haluškami zo včera a zostalo aj rizota so slovenskej ryže s kuracím mäsom a zeleninou, tak urobím lievance s ovocnou omáčkou a slivkový a marhuľový koláč , budem mať rýchlo uvarená, aspoň múžme byť doobeda dlhšie na sánkovačke - ešteže máme kopec pri dome, malú to veľmi začalo baviť, škoda len, že sme tam samé, neviem, kde sú všetky deti, ani poobede nikoho 😒 a pritom je tak parádne na čerstvom vzduchu 😉
@danielaj prosím Ťa môžem do Tvojej hrnčekovej vianočky primiešať do polovice kakao? cca 1PL - nič y sa tomu nemalo stať? a ešte sa chcem opýtať v receptoch kde sa píše, že treba použiť múku hladkú T650 môžem ju nahradiť hladkou špeciál? Dakujem
Dnes idem odskúšať vianočku z receptíkov od Daniely, brokolicovú krémovú a pečené namarinované rebrá - včera sme si urobili klobásky domáce z 11 kilo mletého mäsa a dnes nám ich vyúdia moji rodičia - mňam
Ahojte 🙂 U nas dnes vypražany karfiol,varene zemiaky s vnatou+domaca tatarka 🙂 a paradajkova polievka zo včera 😉
dobre ranko,, na ranajky hlivova prazenicka 😉 na obed hlivovy paprikas 🙂 na veceru hlivovy parikas 😀
@zuzananinka 😀 Ak pridas do cesta kakao a hladku muku kvalitnejsiu ako T602 tak z cesta budu klobasy 😀 😀 😀.
Prepac mam asi dobru naladu, ale ja som sa pri tvojej otazocke nasmiala.
@zuzananinka podľa mńa môžeš, síce som nerobila, ale niekedy by som skúsila, aj ke´d máme radšej obyčajnú bez kakaa 😉 a k tej múke T650 sa pouziva na chlieb, kysnuté pečivo, medovníky a pod., je to v podstate chlebová múka,. 00 špecial je hladká múka, svetlejšia, kvalitna , na koláče, zákusky... 🙂 a mňam domáce klobásky
tak dnes idem vyskusat tu porkovu kremovu polievku. dufam, ze dostanem u nas kupit por.
ahojky do mrznuceho rána dnes nakolko malý ma chrípku tak cesnaková polievka a kurča pečené na kyslej kapuste pečené zemiaky 🙂

@lululka555 Na čo si ja sprostá sadám k tejto téme hladná?? Keď som videla tvoje fotky, taaaaaaaaakaa slina mi vybehla... 😝