icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mizulienka
31. jan 2013

@rastulka dukatove buchticky boli famoooozne 😉 dakujem

vieruna
31. jan 2013

@nakup mame rovnake chute 🙂 my dnes zeleninkova polievka, kuracie rezne a prilohu asi spravim taky sedliacky zemiakovy salat.

eliska07
31. jan 2013

@mysiatkoo Ďakujem 🙂

chorale1
31. jan 2013

ahojte, chcem sa opýtať môžem ten chlieb piecť aj v Ultra plus pekáčiku z tuperwaru?

efci
31. jan 2013

Zienky kucharocky, ale teraz hlavne pekarky a co vedia robit torty: kolko fondanu treba na potiahnutie jednej torty? Chcela by som kupit ten farebny od Funcakes a su to 250 g balenia. A ak toho treba viac ono sa to da potom dako spojit aby to bola jednoliata hmota?
A tortu treba niecim potriet a tak to tam davat ci "nasucho"???? Velka vdaka za kazdu radu, chystam sa na prvu tortu v zivote 🙂

lucikatn
31. jan 2013

kurací rezeň (upečený v rúre) so zemiakmi a ešte mi ostali zavárané ríbezle tak urobím bublaninu

daniz
31. jan 2013

@mizulienka dáš do hrnca olej, na ňom speníš cesnak, pridáš mäsko, osmahneš, pridáš ml.č.papriku, soľ, č.korenie, zaleješ vodou , pridáš paradajkový pretlak a dusíš do mäkka. Keď máš mäsko udusené pridáš zátrepku, ale nie veľa múky, aby to nebolo husté a prevarš - ale len krátko. Ja zvyknem dať ešte do tej zátrepky tak 2 PL pochúťkovej smotany-bude taký jemný. Hotovo. Podávaš s knedľou a na ozdobu kôpku smotany na mäsko. MM si nevie vynachváliť, že lepší nikdy nejedol. 🙂

mysiatkoo
31. jan 2013

@efci zalezi od toho, aku velku tortu ides piect.... Ci budes len potahovat alebo aj zdobit... Nepoznam ten potah co pises, no urcite sa da spojit viac baleni, lebo na tortu v priemere 24cm potrebujes minimalne 3 balenia..... Pre istotu pri prvom pokuse by som brala kilo... Pod potah sa robieva cisto maslovy krem, teda maslo vymiesane z cukrom, aby si to vedela pekne zarovnat a aby sa ta potahovka netopila - pudingove,slahackove a ine kremy ti to zacnu topit....

daniz
31. jan 2013

@efci záleží akú veľkú tortu máš, a tortu treba natrieť maslovým krémom - nie šľahačkovým, alebo maslo vyšľahané s cukrom - vychladiť a môžeš poťahovať.

womankc
31. jan 2013

@irsina83 ďakujem

mizulienka
31. jan 2013

@daniz dakujem, vyskusam 😉

mysiatkoo
31. jan 2013

@mizulienka nasa verzia na vyber : robime na bravcovej masti...cibula,cesnak, zastiahnut maso, osolit, okorenit +korenie na mad. Gulas asi 1/3sacka na kilo masa, pridat jednu nadrobno nakrajanu papriku a 2 paradajky - sparene a olupane,zaliat.. A dusit....dlho... Potom zahustujem nastruhanym zemiakom, muku na zah. vobec nepouzivame... Na zaver doxutit podla vole, vacsinou nicim netreba;)

womankc
31. jan 2013

ja včera kefírový koláč so salkovo-pudingovou polevou, parené buchty s jahodovým džemom, hrášková tarhoňa s rybkami dusenými na masielku s bylinkovou soľou

apendix
31. jan 2013

@popelka5000 dakujem, cinu som uz dlho nerobila. vcera som to vyriesila privarkom, a cinu skusim cez vikend 😉

nelinka0401
31. jan 2013

@mysiatkoo skoré uzdravenie 🙂
dnes nevarím.zostala zo včera polievka,rajčinovo-kapustová,tak bude aj na dnes

apendix
31. jan 2013

@womankc mohla by som poprosit o recept na ten kefirovy kolac? dakujem

anavi16
31. jan 2013

Nám zostala zo včera kuracia polievočka a zapekané mäsko s kapustou a zemiakmi. 🙂

chloe001
31. jan 2013

Na veceru bol gulasik s knedlou a dnes na obedik sojove kocky na sampinonoch, ryza.

atrami
31. jan 2013

osie hniezda- plnka škoricová+ náhrada orieškov a džemové tašky

agathokleous
31. jan 2013

@mizulienka ja som robila madarsy gulas minuly vikend prvy krat, bol mnam, takze potrebujes hovadzie masko, vela cibule ja som asi na tristvrte kila maska dala tri cibule, nakrajas na drobno, spenis cibulku , stiahnes z plamena, pridas cervenu papriku , troska podlejes vodou aby paprika nezhorkla, pridas masko kym nezbeleje, predtym som este posypala masko gulasovym korenim, ked sa masko zatiahne, pridas sol, cierne korenie, rascu trosku vegety, a podlejes vodou, nie vela , radsej potom podlejes znova. asi po hodine dusenia som pridala papriku a paradajy nakrajane na drobne kocky. opat dusis, dusila som to asi 2.5 - 3 hodky, ta cibula sa rozide a gulas je husty , cize nemusi ani zahustovat, podavas s knedlikom, bola to mnamka, naozaj ako v restike🙂

lululka555
31. jan 2013

ahojte
u nas dnes polievka z ruzickoveho kelu a mam vybrate brav.kare ,tak budu klasika rezne so zemiakovou kasou 🙂

lululka555
31. jan 2013

@bobinkask nadherne torticky 😵

mizulienka
31. jan 2013

@efci tu hmotu konkretne nepoznam, ale myslim, ze aj tu plati, to co pri ostatnych hmotach, ze ked chces zmiesat, das dokopy a v rukach prehneties...ono to pekne zmakne a mozes potom z toho vyvalkat velky kus a tym potiahnut tortu.
Ja na taku 26cm tortu spotrebujem okolo 700-750g hmoty, ja pouzivas Smartflex, je vyborny.

Tak ako spominala @mysiatkoo tortu treba obmazat maslovym kremom, ja najcastejsie pouzivam maslo vyslahane s praskovym cukom a ked s ami zvysia odrezky z korpusu tak aj to tam pridam, vyslaham na jemnucku masu a obmazem tortu, necham zatuhnut a potahujem....

Smartflex vyzera asi takto na tortach, mozes kuk moj album.

womankc
31. jan 2013

@apendix nech sa páči http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-kysleh...
táto pani má veľmi chutné viaceré rezepty - ja som ešte pridala aj sušené čučoriedky a hrozienka som dala suché nemala som namočené v rume / sa mi nechcelo😉 / a na vrch som naliala jeden puding smotanový , do ktorého som zamiešala polku salka a na vrch išli farebné cukrové ozdôbky

sonitta
31. jan 2013

u nás dnes ryza a kuracia pecienka, aaaa polievocka lenivej mamy (zeleninova) ((((:

efci
31. jan 2013

@mysiatkoo
@mizulienka
@daniz dakujem babenky 🙂 Hmotu som myslela tuto http://www.natortu.sk/farebne-hmoty-a-cokohmoty/ No ale ako tak rozmyslam, asi urobim potah biely, to maju aj 1 kg balenie a farebnym cimsi ozdobim, nech si to nekomplikujem hned na prvykrat 🙂 Tortovu formu mam klasicku 23 cm okruhlu. A toho masla kolko vyslat , z celej kocky 250 g??? A cukru??? Vdaka.

stastnevydatam
31. jan 2013

ahojte zienky, uzasne kucharky 🙂 prispievam tu prvy krat, ale na tejto teme visim kazducky den 🙂 .. tolko sa inspirujem vasimi receptami, straaasne vela veci som poskusala.. nestacim niekedy ani pofotit,mam 2 male deticky.. obedy varievam pre nas co sme doma a ked pride manzel z prace, spolu si varievame este veceru... vcera sme vecer robili domace spaldove slize ( tie robi manzel ) s brokolicou a nivovou omackou.. 😅
dnes u nas, kuracie stehna s kukuricovou ryzou a vianocka
http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn...

to slniecko co vykukuje mi dalo veeeela energie do dnesneho dna, tak nech aj vam sa dari 🙂

mysiatkoo
31. jan 2013

@nelinka0401 dakujem 😉

mysiatkoo
31. jan 2013

@efci maslo cele, cukor podla xuti cca 3lyzice praskoveho?.... Tu kilovu hmotu K2 som mala na svojej 2hej torte....mrkni v albume....len som s tym potahovala, neviem,aka je na modelovanie...ale vykrajovat s vykrajovackami by s tym isto slo.... Ak budes objednavat u nix, zober si rovno jednu gelovu farbu...farbi sa s tym lepsie ako s praskovymi

anos18
31. jan 2013

@stastnevydatam Ahoj, uz si skusala tu hrncekovu vianocku? Vcera som tu uz videla recept a chcem ju vyskusat.