icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katkas1
30. jan 2013

gulasova polievka a palacinky a bude aj na zajtra ale palacinky uz nie/robila som len z 2 l mlieka 🙂 /a druhy pokus o chlieb

zklimekova
30. jan 2013

@garonka som rada, že chutil :D

apendix
30. jan 2013

mohli by ste mi prosim poradit nejake jednoduche jedlo (nie spagety s kecupom 😀 ), ktore mozem pripravit vecer a bude chutne aj zajtra? ..zajtra som v praci a je u nas svokra, tak sa musim postarat

popelka5000
30. jan 2013

@apendix skus nejaku cinu kuracie masko a zeleninka narychlo so soj.omackou a bud chlebik alebo hranolky 🙂

michaelamilan
30. jan 2013

@womankc Som rada že sa páčia, posielam receptík:
-zemiaky
-br. stehno 1/2kg
- pochuťková kyslá smotana 250g
-2vajcia
- 1 stredná cubuľa
-petržlenová vňaťka
-korenie podľa vlastnej chuti
Dala som si variť asi 15ks stredných zemiakov v šupke, vychladnuté som ošúpala a pokrájala na kolieska. Medzitým som si 1/2kg bravčového stehna nakrájala na malé kocky, okorenila a sprudka opiekla na masle, podliala a nechala dusiť do mäkka.
Polovicu zemiakov som rozložila do maslom vymastenej zapekacej nádoby, osolila, posypala mletou rascou, čerstvou vňaťou a ml. červenou paprikou.
Cibuľu som spenila na masle, rozložila na prvú vrstvu zemiakov spolu s uduseným mäskom a aj troškou šťavy z mäsa, prikryla som druhou polovicou zemiakov, okorenila som si zasa podľa chuti. No a na koniec som na vrch vyliala smotanu zmiešanú s vajcami. Zapekám cca 25minút na 180C
Ak máte radi hríbiky, slaninku a podobné mňamky, tak sa dá mäsko nahradiť čím koľvek 🙂
Prejem dobrú chuť 🙂

zoe_a
30. jan 2013

Kým Barborka na obed búvala som sa dnes pozabávala a výsledkom sú chuťovo úžasné vyprážané plnené palacinky. Pre nu som robila samozrejme na sladko 🙂

firstbaby
30. jan 2013

Tak u nas dnes bola brokolicova polievka s chlebovymi krutonmi, francuzske zemiaky a jablcnik 🙂

bobinkask
30. jan 2013

ahojte u nás zeleninová kremová polievka s opečeným chlebíkom a žralok na zázvore a paprike, celozrnna rýža, hranolky a miešaný šalat

michaelamilan
30. jan 2013

@cacika držím palčeky a potom foto prosííííííím 🙂

jania023
30. jan 2013

@michaelamilan ajoj das mi receptik na zemiaky prosiiiim 😉

michaelamilan
30. jan 2013

@jania023 veľmi rada! Na str. 2017 resp. na tejto stránke som ho napísala 🙂

denisa87
30. jan 2013

Foto nic moc,ale chutí to,moje prvé zemiakové šúlance,s jahodovým lekvárom 😀

jani74
30. jan 2013

u nás dnes zemiaková polievky na kyslo a špenátové halušky so smotanovo nivovou omáškou - rýchloobed nakoľko chrípkujeme

mysiatkoo
30. jan 2013

ahojte po nejakej odmlke.. xoroby ma vyradili z prevadzky, ale tak jest sa muselo... nedela - morcacie na prirodno s ryzou a mangovym salatom, pondelok - bryndzove halusky, utorok som ledva zvladla cesto s tvarohom a dnes mm naryxlo tortilly s kuracim masom, biele fazule v paradajkax a kukurica,salat,syr a kysla smotana...a pecene buxty ako odmena pre mm za intenzivnu starostlivost 🙂) a od dnes ATB,tak hadam uz bude lepsie....

mysiatkoo
30. jan 2013

@eliska07 robila som to takto prvy-krat : bravcova mast, na tom oprazena cibula nahrubo, potom som z kazdej strany opiekla krkovicu (osolenu a okorenenu) cca 3min, zaliala som to vodou, pridala som trosku susenej zeleniny a asi lyzicku takej paprikovej pasty (gulaskrem ci ako sa to vola- kupujem to v tescu)...takto som to dusila asi 50min... bolo to vyborne ;)

tretulka
30. jan 2013

my sme dnes mali kremovu brokolicovu polievku s opecenymi rozkami, domacu pecenu klobasu so zemiakmi varenymi, uhorka, horcica a urobila som pecenovu pastetu, este cez vikend som piekla moju prvu marlenku, bola taka famozna, ze sme sa len zalizovali, recept mi poradila @mavion1984 este niekedy v novembri, ale az teraz som sa na nu odhladlala, zial foto nemam, nestihla som to :D, zajtra idem robit buchty na pare

danielaj
30. jan 2013

@fattamorgana kuk môj album, mám tam viacero muffin, jedny hrnčekové sú super, šťavnaté a veľmi dobré 😉

danielaj
30. jan 2013

dnešné vianočky, neviem, či ostane na raňajky, spráskali sa rýchlosťou blesku ako vždy 😉

lululka555
30. jan 2013

nase dnesne varenie 😉

veroninna1
30. jan 2013

bravcovy perkelt, vrtulky, kysla uhorka

nanulik
30. jan 2013

tatinovi som robila kotlíkový guláš v hrnci 😀 , ja mám žemlovku a drobček je u starých rodičov 🙂

fattamorgana
30. jan 2013

kočky, robili ste niekedy tortu s použitím čokotransferu? dnes som to začala číhať na nete, pár vecí mi nie je jasných:
keď si nalejem čokoládu do tej folie, potom to nalepím na tortu akým spôsobom? len to capnem na krém, ktorým obtiahnem tortu? alebo sa na ten krém dá čokoláda a tú stuhnutú s transferom tam nalepím ešte kým je tá na torte mokrá? alebo ako? 😕

bobinkask
30. jan 2013

@fattamorgana ja ked robím s čokotransferom tak si tortu natriem krémom ...na čokotransferovú foliu natriem polovychladnutú čokoládu (nesmie byt horúca) dám do chladničky aby trošku zatuhla a takú polotuhú prenesiem na tortu dám do chladničky a ked je čokoláda uplne tuhá stiahnem foliu...dúfam, že som aspon trošku pomohla 😉 prikladám aj foto tortičiek čo som robila s čokotransférom...

bklaudia
30. jan 2013

@zoe_a aj ja robievam tieto plnené palacinky, len dávam doň ešte aj kukuricu a majú formu štvorčekov 🙂 ale veľmi ich mám rada. ďakujem že si mi ich spomenula, niektorý deň ich spravím aj s domácou tatárskou 😀

zoe_a
30. jan 2013

@bklaudia jasne daju sa na vela sposobov urobit, aj s prazenicou su fajne alebo s hribikmi ci hraskom a pod.. 😉

bklaudia
30. jan 2013

@zoe_a ja tam mám hlavne rada tú kukuricu a syr a domácou tatárku. žial manžel až tak ich nemá rád, tak ich zvyknem len málokedy robiť. pre neho som k tomu zvykla podávať aj hranolky ako prílohu... ale ja len tak za studena, mňam!!! 😀 😅

nakup
30. jan 2013

Ahojte mi dnes zeleninová polievka s rozpusteným vajíčkom a taka rýchlovka, kurcí rezeň v cestíčku alebo v strúhanke zemiaky s cibulkou trožku moc opečenou 😀 a uhorkový šalát

lizatko1009
30. jan 2013

ja som akurat dokoncila polievku na zajtra, hraskovu so zeleninou a peceny chlieb a zachvilku idem robit strapacky s hlavkovou kapustou 😉

mizulienka
31. jan 2013

ahojte dievcata, znova somprisla pre radu 😉 chcem dnes uvarit madarsky gulas, ale zatial som ho estenikdy neskusala, nemate osvedceny recept? dakujem krasne.