Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dojedli sme paradajkovu polievku a druhe ryza a zapekane morcacie s broskynou.
dnes sme si pošmákli 😵 za výdatnej pomoci v kuchyni (dosť ma bolia kríže) - morčacia polievka so slížami a bravčová panenka nadivoko (ťažká improvizácia) so šípkovou omáčkou a zemiakovým pyré 🙂 koláčik zo včera klasika perník
@fordikford syn má kuchárske bunky 🙂 mne tento-krát nevyšiel tak pekne ako jemu, dosť bublín, asi dám nabudúce osvedčený marhuľový lekvár, nie slivkový
baby ako robíte z knedly trhanec ??? 🙂
@raza robím z najtučnejšej smotany min.33 % ohrejem až do bodu varu,vypnem a rozpustím kvalitnú čokoládu ,my horkú a bez cukru,lebo na korpus dávam pikantný domáci lekvár.Nechám vychladnúť a o 24 hod. vyšľahám mixérom,naplním korpus ozdobím čoko hoblinkami ( pri izbovej teplote nechám tabuľku čokolády a škrabkou na zeleninu,alebo nožíkom urezávam na alobal hoblinky,ktoré dám ešte schladiť do chladničky,posypem tortu 😉
Kuraci vyvar, rezne, zemiaky s cibulkou, salatik..
dnes netradicna nedelna polievka - rajcinkova so smotanovou ciapkou, cevabcici, horcica, cibula a zemiaky...salkovy kolac s marhulami ako sladkost na zaver 🙂
Dnešny rýchly a jednoduchy koláčik ku koláčik káve.
Kokosove cesto z 1 vajička http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50185, plnka je iná - šlahačka s jogurtom
@natal12 tribitka je aj u nas mimoriadne oblubeny kolacik. Mnam 🙂
My sme boli dnes s deckami na kupku a taaaake prekvapko ma cakalo doma. Kamarat ma restiku a nejaki ludia si unho objednali kacice, tak ich upiekol viac a jednu nam poslal aj s kapustickou, zemiakovymi gulkami aj loksami 😀 Mnam Mnam 🙂
dnes rychlovka vývar s masem a nudlemi, vepřová pečeně, šťouchané brambory s cibulí a špekem
holky říká vám něco jídlo drevorubecké párance?
@megika1 psali že je to jídlo z východního slovenska, žila jsem tam 20 roků ale o tomto jídle jsem nikdy neslyšela proto se ptám, mělo by to být z nudlového těsta, se slaninou, bryndzou, případně s brambory
http://hobby.idnes.cz/levne-jidlo-drevorubecke-...

ahojte.
dnes kurací vyvar,varené zemiaky,a varené mäsko z polievky a čalamada.,upečeny z liskoveho cesta štrudla makovo-slivková a navrch šlahačka.