icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucikatn
7. feb 2013

@miriamr Niva? Ja som kdesi čítala že deti do nejkých 5 rokov nemôžu syry s plesňou (hocijakou) a bryndzu som dávala od nejakých 2 rokov.

Práve som dorobila zeleninovú pizzu na želanie chlapov a ste ma tak navnadili s francuzákmi že som si dala variť zemiaky v šupke a zajtra ich urobím ale so šunkou tak dúfam že budú dosť šťavnaté.... a taktiež zajtra zelerovú krémovú polievku s pečeným chlebíkom na kocky (prvýkrát mi nezhorel v rúre! 😀 ) Dúfam že obed ostane aj na nedeľu lebo v sobotu ideme na 50tku a nechce sa mi vyvárať.... 😠

martinkatinka
7. feb 2013

a ešte som sa rozhodla ukuchtit toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45804

lydia22
7. feb 2013

Dnes paradajková polievka, rizoto a ako zákusok ružové rezy http://www.facebook.com/photo.php?fbid=19021668...

lencyca
7. feb 2013

@lubka_to nie hned ich možeš robit 😉

mirage
7. feb 2013

Ja dnes len na rychlo, ale celkom chutne, spizy so zeleninoua kuaracimi prsiami, opekane zemiaky, nivovy dip a parena zelenina.

mirage
7. feb 2013

@katulka74
Ahoj, na olivaci opeciem cibulu, pridam baklazan, cuketu, hriby, zeler, veeela cesnaku a dusim do polomakka s pretlakom, alebo rajcinami, ked je sezona. Bylinky davam ake mam, oregano, bazalka a pod. 😉

lululka555
7. feb 2013

@mirage super to vyzera,ja sa zajtra chystam parit brokolicu 😉

moon1979
7. feb 2013

dnes taká rychlovka 🙂
zemiaky očistíme, nakrájame ich do 2/3 a plníme do zárezov podľa chuti (ja som dala klobásku, syr, cibuľu ... syr sa dá obmieňať, niekedy plesnivý, inokedy mozarellu, alebo tavený vždy to potom má inú chuť) ... dáme piecť do rúry, kombinovala som pečenie a gril 180C hodinku. Minutu pred dopečením som to ešte posypala strúhaným syrom a zapiekla aby sa syr rozpustil ... hotovo 🙂

mataklinec
7. feb 2013

@moon1979 mnam... musí to byt chutné...

moon1979
7. feb 2013

@mataklinec
ano je, máme to radi a zakaždým robím s iným druhom syra, prípadne namiesto klobásky použijem oravskú alebo anglickú slaninu a znova to má úplne inú chuť 🙂

jachin
7. feb 2013

Lekvárové pirohy 😎

lencyca
7. feb 2013

@nelinka0401 Dakujem za pochvalu 😉 som sa bála či im to bude chutit,syn si 2x pridával polievku,aj mm chválil aj kaiserky,čo dostat od neho pochvalu,je tažké 😀 tu je receptik aj pre @daniz :urobit kvások z:1,5dl mlieka+1čl cukru+1/2kvasníc,hotový zmiešat v miske s 40 dkg hlad.múky,10dkg celozrnnej múky,5PL oleja,2čl soli,2 dl vody,vypracovat cesto,nechat 1 1/2h kysnút,potom cesto na pomúčenej doske zlahka rozvalkat a poharom vykrojit kolieska,dat na plech s papierom,potriet vodou,posypat roznymi semienkami,dat do vzhriatej rúry na 180 c,upiect do hneda 😉

lencyca
7. feb 2013

Ahojte,dnes ešte cesnačka zo včera,mala velký úspech,bravčové masko na prírodno,ryža,kapustový šalát 😉

daniz
7. feb 2013

@lencyca ďakujem na100-krát. 🙂

lencyca
7. feb 2013

@daniz nie je zač,daj vediet či chutili 😉

gabri78
7. feb 2013

Ja som dnes robila cestovinu s brokolicou,ricottou(taliansky čerstvý syr-pre toho kto nevie) a olivovým olejom.Ide tam ešte aj čierne korenie,ale to som kvôli malej nedala.Rýchle , chutné a hlavne zdravé 😉

hobit
7. feb 2013

aj my dnes sosovica 🙂

simca06022011
7. feb 2013

@miriamr no to sa mi nezda, musim nastudovat.. podla mna od roka urcite nie a plesnove syry tiez asi nie velmi,ale nastudujem niekde 🙂

trudka4
7. feb 2013

@andula30 No, zapnu si troubu na 200 stupňů. Osmažím si na tuku 1 cibuli. Rýži si properu ve vlažné vodě. Rýži vsypu na tu osmaženou cibuli, promíchám to, přidám 1 lžičku soli. Zaleju vodou nebo vývarem. Vody dám jednou tolik, co rýže, tzn. když mám hrnek rýže, dám 2 hrnky vody. Přikryju pokličkou a dám to do rozpálené trouby péct asi na 40 - 45 minut na 200 stupňů. Po 40 minutách zkusím, jestli je hotová. Během pečení vůbec nekontroluju, troubu neotvírám.

nikita308
7. feb 2013

Ahojte, dnes zeleninová polievka, kuracie mäso s brokolicou a cestoviny, mrkvové šatôčky s lekvárom... 🙂

nakup
7. feb 2013

@alexada Ahoj ja robím francuzké zemiaky takto a sú šťavnaté : spodok zapekacej misky alebo pekáča potriem maslom aj boky a dám plátky masla sem tam očistené surové zemiaky pokrájané na koliečka dám na maslo osolím, okoreníma dám párkovú alebo lubovoľnú klobásu na ňu uvarené vajíčko na kolieska môžeš mrazenú zeleninu potom zemiaky sol, peper, kúsky masla a opakujem na vrch posledná vrstva zemiakov polejem šľahačkou alebo smotanou na varebnie osolím okorením dám červrnú papriku a maslo a dám piecť niečo z tej smotany sa vpije aj do zemiakou a sú chuitnejšie a nie suché 😀

miriamr
7. feb 2013

@simca06022011 ja mám 7 mesačné bábo a teraz podľa "nových" štúdii je to vraj tak 😉 pozerala som to, plesňový syr sa ani mne nezdá, ale bryndzu som dávala aj dcére po roku- riedenú mliekom, no priznám že ju moc nechcela, začala ju jesť sama až od troch rokov 🙂

lwhiterose
Odpoveď bola odstránená
zklimekova
7. feb 2013

@lucikatn fakt super pomôcka, už ju mám uloženú 🙂

nanulik
7. feb 2013

dnes sme dojedli zeleninovu polievku s ovs. vločkami a bryndzové halušky, a zajtra asi hrachová s párkom a nákyp ryžový

alexada
7. feb 2013

@nakup dakujem 😵

miruska73
7. feb 2013

@danielaj no moja dobre som ich schovala 😀 urobit urobim ale ved nas zase zasypalo do rana tu je tak kraaaaaaaaaaasne a do obchodu pojdem az vecer rano sme sa boli vyblaznit teraz pijem kavicku a kym mala spi idem na tie tortove korpusy....

mataklinec
7. feb 2013

my sme si dnes ukuchtili kremovu brokolicovú polievku s opečeným chlebíkom a francuzske zemiaky.

mataklinec
7. feb 2013

@moon1979 určite vyskúšam... už sa na to teším... 😉

reni1512
7. feb 2013

Zase paradajkova :D idem sa osalit z paradajok...aaaa dala som zapiect zemiaky na kolieska, posolila, rasca, platky slaninky a cibulaaaa 🙂 take fajne s acidkom ze az :D