Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
prajem krásny deň kočky..teda už poobedie 🙂... u nás dnes riadne zasnežený deň, už nám nasypalo nového pol metra snehu....dnes dojeme smotanovú polievku s fazuľkou zo včera, na druhé pre deti zemiaková kaša a pangasius pečený na masle, ja som mala podkovičky z lososa okorenené a zaliate pomarančovou šťavou(neviem prečo, ale deti mi ho nechcú), a k tomu varená cvikla a brokolica na pare 🙂
od zajtra mám hladošov doma, lebo majú chrípkové prázdniny, do školy idú až v stredu :(
dnes som spravila zapečenú brokolicu . Dala som aj polievkovú zmäs zeleninky , opraženú slaninku , šunku , údené mäsko , cibuľku - zo všetkého dačo a na vrch postrúhaný syr . Napráskali sme sa ledva fučíme . No a ovocno - šľahačkové poháre
@tunzal
no to fakt neviem prečo to máš také,ja som robila ten chlieb 3x a bolo dobre,v čom robíš a na kolko,tak ako píšu na 230C pol hodinu a potom 15-20min,odkryté?
tento posledný čo som robila som sa aj trochu obávala bo som cesto nechala zakryté len utierkou a trochu mi zaschlo,som myslela že budú hrudky potom ale nič,bolo o.k.
ja som zase iný chlieb v rúre ešte nerobila,len v pekárničke tak neviem porovnať,ale už sa chystám aj na iný recept ......
jednoznačne tam musíš niečo zmeniť v postupe, ale fakt neviem čo...
@gianni fakt netuším, už dlhé roky robím doma chlieb, rožky, žemle....všeliaké , chcela som aj toto vyskúšať, ved s týmto není práca, ale už druhž krát sa mi to nejak nepodarilo,aj napriek toho že všetko dodržiavam, čo som ani moc nezvykla.... v čom to pečieš, ja som to dala do janskej misy
Dievčence, potrebovala by som nejaký osvedčený recept pre pohostenie návštevy. Ja už mám dosť parížskeho šalátu, jednohubiek a obložených chlebíčkov. Poraďte mi niečo 🙂
@stastnevydatam Ahoj, neviem, ci Ti uz niekto odpovedal na tie fasirky. Recept je na str.1945.
@miriamr no ja jej to ani skor nedam 🙂 urcite to jeste nbude to viem, ale ved to uz ju mozem rovno vsetkym krmit 🙂))
Dnes som piekla pizzu 😉 Pre dcérku len so šunkou, syrom a kukuricou a pre MM s domácou slaninkou a cibuľou 😉
Ahojte
sice foto nemam,ale ak to niekomu pomože tak napíšem čo sme mali posledné dni 😉
francuzske zemiaky
špagety
knedle+segedín
palacinky
štavnate rezne z rury
fašírky
dnes cestoviny s bolonskou omačkou //// ku všetkemu nejaka polievka so zeleninou/
zajtra zeleninovo-zemiakova polievka s haluštičkami /husta/ + zemiakove placky
zeleninova polievka a krupicove halusky, druhe este nemam, hlad nieje a ked bude maly chcel spagety.
@lencyca na akú hrúbku si valkala to cesto? to sa tak pekne nadvyhlo?ja .že sa tvarujú bochníčky a to sa dá na plech upiecť
domáci TERMIX
to čo dnes predávajú v obchodoch sa ani z daleka nedá porovnať so starým dobrým termixom aký poznám zo svojich detských čias ... nehovoriac o tom, čo pýtajú za tie 3 lyžičky v jednom balení ... takže niet nad domáci produkt 🙂
Recept:
z 300ml mlieka som si uvarila vanilkový puding, do ešte horúceho som dala asi 2cm pásik masla, miešala som puding až kým nevychladol, pridala som 3 vanilkové cukre, 3 PL práškového cukru, 1 jemný tvaroh (250g) a 2 biele (alebo vanilkové) jogurty. Všetko som vymiešala do hladka, dala som to do pohárov a do chladničky stuhnúť 🙂 cukor si každý môže prispôsobiť podľa seba ako má rád 🙂
kakaový termix obdobne, ale namiesto vanilkového pudingu kakaový a pridať ešte za lyžičku kakaa, ostatné zostáva 🙂
Ahojte,dnes tak na rýchlo 3 2 1 palacinky s broskyňovou marmeládou domácou a šlahačkou a práve sa chystám robiť hamburgerové žemle.s mäsom,zeleninou a tatarskou
@nelinka0401 aj my máme na večeru žemličky hamburgerové s meskom a zeleninkou a cesnakový dresing 😉
@natal12 ty neopkukávaj 😀 😀 😀 ja ich ešte nemám,kysne mi cesto...dala som ho bližšie pri krb,hádam sa mi neuvarí 😀
ahojte. poradíte mi nejaký recept s rybím filé? vajcia nemám a len tak na masle nechcem
@lydia22 krasny kolacik 🙂
@nelinka0401 Moja 😀 😀 😀 ja som ich poobede robila,len ešte mesko musím urobiť a zeleninku spravím na pare 😉 a aby bola chrumkavá žemlička dám ju do stroja kde sa zohreje 🙂

Moje dnesne kysnute knedle 🙂