icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

denisa87
7. feb 2013

Moje dnesne kysnute knedle 🙂

zklimekova
7. feb 2013

prajem krásny deň kočky..teda už poobedie 🙂... u nás dnes riadne zasnežený deň, už nám nasypalo nového pol metra snehu....dnes dojeme smotanovú polievku s fazuľkou zo včera, na druhé pre deti zemiaková kaša a pangasius pečený na masle, ja som mala podkovičky z lososa okorenené a zaliate pomarančovou šťavou(neviem prečo, ale deti mi ho nechcú), a k tomu varená cvikla a brokolica na pare 🙂
od zajtra mám hladošov doma, lebo majú chrípkové prázdniny, do školy idú až v stredu :(

bubo1104
7. feb 2013

dnes som spravila zapečenú brokolicu . Dala som aj polievkovú zmäs zeleninky , opraženú slaninku , šunku , údené mäsko , cibuľku - zo všetkého dačo a na vrch postrúhaný syr . Napráskali sme sa ledva fučíme . No a ovocno - šľahačkové poháre

gianni
7. feb 2013

@tunzal
no to fakt neviem prečo to máš také,ja som robila ten chlieb 3x a bolo dobre,v čom robíš a na kolko,tak ako píšu na 230C pol hodinu a potom 15-20min,odkryté?
tento posledný čo som robila som sa aj trochu obávala bo som cesto nechala zakryté len utierkou a trochu mi zaschlo,som myslela že budú hrudky potom ale nič,bolo o.k.
ja som zase iný chlieb v rúre ešte nerobila,len v pekárničke tak neviem porovnať,ale už sa chystám aj na iný recept ......
jednoznačne tam musíš niečo zmeniť v postupe, ale fakt neviem čo...

karotkaa
7. feb 2013

@gianni Dakujem za link na chlebik, musim vyskusat 🙂

tunzal
7. feb 2013

@gianni fakt netuším, už dlhé roky robím doma chlieb, rožky, žemle....všeliaké , chcela som aj toto vyskúšať, ved s týmto není práca, ale už druhž krát sa mi to nejak nepodarilo,aj napriek toho že všetko dodržiavam, čo som ani moc nezvykla.... v čom to pečieš, ja som to dala do janskej misy

gianni
7. feb 2013

@tunzal
ja mám taký čierny starý ťažký hrniec,ani neviem z čoho to je,ale už som čítala že to robili aj v jánskych sklách,dokonca aj v rímskom hrnci,ale to by som sa trošku bála asi...

nellyf
7. feb 2013

Dievčence, potrebovala by som nejaký osvedčený recept pre pohostenie návštevy. Ja už mám dosť parížskeho šalátu, jednohubiek a obložených chlebíčkov. Poraďte mi niečo 🙂

anos18
7. feb 2013

@stastnevydatam Ahoj, neviem, ci Ti uz niekto odpovedal na tie fasirky. Recept je na str.1945.

simca06022011
7. feb 2013

@miriamr no ja jej to ani skor nedam 🙂 urcite to jeste nbude to viem, ale ved to uz ju mozem rovno vsetkym krmit 🙂))

mami.sk
7. feb 2013

Dnes som piekla pizzu 😉 Pre dcérku len so šunkou, syrom a kukuricou a pre MM s domácou slaninkou a cibuľou 😉

akika722
7. feb 2013

Ahojte
sice foto nemam,ale ak to niekomu pomože tak napíšem čo sme mali posledné dni 😉
francuzske zemiaky
špagety
knedle+segedín
palacinky
štavnate rezne z rury
fašírky
dnes cestoviny s bolonskou omačkou //// ku všetkemu nejaka polievka so zeleninou/
zajtra zeleninovo-zemiakova polievka s haluštičkami /husta/ + zemiakove placky

akika722
7. feb 2013

@reni1512 ja som v prvom tehotenstve tiež zbožnovala paradajkovu polievku,musela byť minimalne každy druhy deň 😅
teraz ma syn skoro 5r a miluje tak paradajkove jedla on..omačky,polievky,kečup.. každy deň niečo musi byť 😅

klapinka
7. feb 2013

U nas je kuskus zo zeleninkou (kukurica, mrkva, hrasok) a ostalo mi kusok peceneho kuracie maska, tak som primiesala aj to na male kusocky nakrajane. Ako dezert wafle s dzemom, slahackou a broskynami.
@bubo1104 mnam slahackovy pohar 😝

lizatko1009
7. feb 2013

zeleninova polievka a krupicove halusky, druhe este nemam, hlad nieje a ked bude maly chcel spagety.

denisa87
7. feb 2013

este mi ostalo kysnute cesto,tak som spravila šišky 😉

nelinka0401
7. feb 2013

@lencyca na akú hrúbku si valkala to cesto? to sa tak pekne nadvyhlo?ja .že sa tvarujú bochníčky a to sa dá na plech upiecť

moon1979
7. feb 2013

domáci TERMIX
to čo dnes predávajú v obchodoch sa ani z daleka nedá porovnať so starým dobrým termixom aký poznám zo svojich detských čias ... nehovoriac o tom, čo pýtajú za tie 3 lyžičky v jednom balení ... takže niet nad domáci produkt 🙂

Recept:
z 300ml mlieka som si uvarila vanilkový puding, do ešte horúceho som dala asi 2cm pásik masla, miešala som puding až kým nevychladol, pridala som 3 vanilkové cukre, 3 PL práškového cukru, 1 jemný tvaroh (250g) a 2 biele (alebo vanilkové) jogurty. Všetko som vymiešala do hladka, dala som to do pohárov a do chladničky stuhnúť 🙂 cukor si každý môže prispôsobiť podľa seba ako má rád 🙂

kakaový termix obdobne, ale namiesto vanilkového pudingu kakaový a pridať ešte za lyžičku kakaa, ostatné zostáva 🙂

nelinka0401
7. feb 2013

Ahojte,dnes tak na rýchlo 3 2 1 palacinky s broskyňovou marmeládou domácou a šlahačkou a práve sa chystám robiť hamburgerové žemle.s mäsom,zeleninou a tatarskou

lululka555
7. feb 2013

nas dnesny obedik...
privarok zo spenatu,varene omaslovene zemiaky a volske oko + pre manzela opecena slaninka 🙂
pekny zvysok dna 😵

nakup
7. feb 2013

@mysiatkoo daj ju zamraziť a počase pride chuť aj na pirohy, halušky, pomazánku, polievku 😵

natal12
7. feb 2013

@lencyca Ahoj, nedala by si mi prosím ta recept na tu cesnačku ?

natal12
7. feb 2013

@nelinka0401 aj my máme na večeru žemličky hamburgerové s meskom a zeleninkou a cesnakový dresing 😉

nelinka0401
7. feb 2013

@natal12 ty neopkukávaj 😀 😀 😀 ja ich ešte nemám,kysne mi cesto...dala som ho bližšie pri krb,hádam sa mi neuvarí 😀

jafnka
7. feb 2013

ahojte. poradíte mi nejaký recept s rybím filé? vajcia nemám a len tak na masle nechcem

lydia22
7. feb 2013

Tak tie ružové rezy čo som včera robila

nakup
7. feb 2013

Ahojte my dnes dojedáme kapustnicu zo včera a francúzke zemiaky a dorobila som rizito z kuracím mäsom syn minule hučal že je suché tak dnes krémovejšie 😒

lululka555
7. feb 2013

@lydia22 krasny kolacik 🙂

natal12
7. feb 2013

@nelinka0401 Moja 😀 😀 😀 ja som ich poobede robila,len ešte mesko musím urobiť a zeleninku spravím na pare 😉 a aby bola chrumkavá žemlička dám ju do stroja kde sa zohreje 🙂

rastulka
7. feb 2013

@danielaj Ako robiš prosim ta tie syrové guličky? 😵